Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Zagajanka 21:46, 02 lip 2017

inka74 napisał(a)
Charming Piano na twoich zdjęciach w takiej kuleczkowej formie piękna.

Tak, na zdjęciach jest ciekawa.
Tak jak chyba już pisałam, z jej poważnych minusów: szybko łapie różowe kropeczki na kwiatkach, wyrzuca długie (ok 120 cm) pędy, na końcach których kwitnie i ma długą przerwę w kwitnieniu.
No ale może będziesz miała inne wrażenia
jolanka 21:49, 02 lip 2017

Mam ochotę na cały zestaw Rokokowy Lemon ma u mnie dopiero paki.
A kółko wyszlo fantastycznie. Naprawdę nie rozumiem, dlaczego go tam wczesniej nie było
Margarete 21:59, 02 lip 2017

Cudnie tu . Przyszłam na różany pokaż i ...mniam...mniam...pyszności pokazujesz.
Rokoko piękne, ta Lilac Charms cudowna - mimo że piszesz że nietrwała...
Piękna Herzogin...ehh
_Martini_ 14:33, 05 lip 2017

Długo mnie nie było na O., tęskniłam za Twoimi różami, ale dzisiaj nacieszyłam oczy Z tych piękności, które pokazujesz pewnie większość zamawiałaś zagranicą? Strasznie mi się podoba Playful i She loves you (super nazwa). Stwierdzam, że w pierwszych rzędach mam jeszcze miejsce dla kilku krzaczków, więc będę wypatrywać kandydatek i jeśli pozwolisz, pytać o radę
Kółko wyszło super.
Pszczelarnia 14:50, 05 lip 2017

Zagajanko, jaką różę poleciłabyś mi na mur domu (niewysoką pnącą) do Souven. du Dr. Jamain. Mur w bardzo jasnym różu. Muszę rosnącą tam Rapsody in Blue usunąć (wygląda okropnie jak przekwita).

Zagajanka 09:53, 06 lip 2017

jolanka napisał(a)
Mam ochotę na cały zestaw Rokokowy Lemon ma u mnie dopiero paki.
A kółko wyszlo fantastycznie. Naprawdę nie rozumiem, dlaczego go tam wczesniej nie było

Co do Rokoko - jestem ciekawa tej Lemon R. w porównaniu do Wedding Piano. Ta druga niezbyt zachwyca. Ciekawe, jak będzie się sprawowała cytrynowa R.

Mają jeszcze Hot i Magic R. - też na nie patrzyłam. Jak bedę miała jś miejsce, to moze zbiorę kolekcję
Zagajanka 09:56, 06 lip 2017

Margarete napisał(a)
Cudnie tu . Przyszłam na różany pokaż i ...mniam...mniam...pyszności pokazujesz.
Rokoko piękne, ta Lilac Charms cudowna - mimo że piszesz że nietrwała...
Piękna Herzogin...ehh

Dziękuję, Gosiu
Teraz w ogrodzie chwilowe uspokojenie - wiekszość róż ma przerwę w kwitnieniu.
Tylko te na "rondzie" kwitną, ponieważ jako swieżynki zaczęły pierwsze kwitnienie później.
Zagajanka 10:04, 06 lip 2017

_Martini_ napisał(a)
Długo mnie nie było na O., tęskniłam za Twoimi różami, ale dzisiaj nacieszyłam oczy Z tych piękności, które pokazujesz pewnie większość zamawiałaś zagranicą? Strasznie mi się podoba Playful i She loves you (super nazwa). Stwierdzam, że w pierwszych rzędach mam jeszcze miejsce dla kilku krzaczków, więc będę wypatrywać kandydatek i jeśli pozwolisz, pytać o radę
Kółko wyszło super.

Czesc, Martynko Gdzie sie podziewałaś?
Teraz większość nóweczek kupuję zagramanicą. Ale też biorę z polskich szkółek, jeżeli mają coś ciekawego.
Oczywiscie, pytaj się - jeżeli wiem, to zawsze odpowiem albo przynajmniej podzielę się wrażeniami
Zagajanka 10:14, 06 lip 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Zagajanko, jaką różę poleciłabyś mi na mur domu (niewysoką pnącą) do Souven. du Dr. Jamain. Mur w bardzo jasnym różu. Muszę rosnącą tam Rapsody in Blue usunąć (wygląda okropnie jak przekwita).

Ewuniu, moze klasyczna Louis Odier? Zobacz jak tu u Kasi ładnie na murze wyglada

Albo kontrastowo Pilgrim?
jolanka 21:41, 06 lip 2017

Zagajanka napisał(a)

Co do Rokoko - jestem ciekawa tej Lemon R. w porównaniu do Wedding Piano. Ta druga niezbyt zachwyca. Ciekawe, jak będzie się sprawowała cytrynowa R.

Mają jeszcze Hot i Magic R. - też na nie patrzyłam. Jak bedę miała jś miejsce, to moze zbiorę kolekcję

Bylam dzisiaj w szkolce ktora ma wazhstkie R. Niestety bede mogla kupic dopiero jesienia z golym korzeniem. Teraz rosna w gruncie u szkolkarz
Ma wszystkie wiec moja Lemon dostanie siostrzyczki
Weddding Piano juz po pierwszym kwitnieniu i masz racje jak na razie nie zachwyca. Kwiaty urokliwe ale krotko na krzaku. Z tym, ze pogoda byla masakryczna wiec czekam co dalej