Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Madzenka 21:54, 22 cze 2017

Podziwiam róże, uwielbiam te nieznane mi księżniczki.
Pashmina mi padła!!!! Jak mogła?
paulina_ns 16:59, 23 cze 2017

Pospacerowalam, pozachwycalam się, przepiękna masz kolekcje róż!! Szukałam w aktualnych zdjęciach róże Weeding Piano, ale nie znalazłam, masz ja jeszcze u siebie? Ja właśnie dzisiaj kupiłam i zastanawiam się jak duża potrafi urosnac?
anulajda 20:33, 23 cze 2017

Janeczko pięknie,cudownie. Ja cały czas podziwiam Twoje różane piękności,zachwyt pozostawiam nad wszystkimi,każda pokazana jest piękna bez wyjątku ))
Czekam na jeszcze )))
AniMa 09:03, 24 cze 2017

Zagajanka napisał(a)

Pashmina to jeden krzaczek sadzony jesienią 2014, czyli ma prawie trzy latka u mnie.
Ja generalnie nie sadzę róż tej samej odmiany obok siebie, wszystkie przedstawiane tu krzaczki są pojedyncze.

Giardina brzydnie zarówno w deszczu, jak i na ostrym słońcu oraz generalnie jak przekwita jest podobna do szarawej szmatki. Robi wrazenie obfitościa kwitnienia, ale u mnie tak się dzieje dopiero w tym roku, czyli 3 lata po posadzeniu

Dobrze wiedzieć, już miałam pytać, którą bardziej byś poleciała...Pashmine chcę kupić dla mamy- jest śliczna
Zagajanka 23:31, 27 cze 2017

tulucy napisał(a)
She loves you mnie korciła wiosną... Piękne masz nowości

Na razie ją polecam, fajna mała
Zagajanka 23:40, 27 cze 2017

Ewik napisał(a)
Jak zawsze slicznosci u Ciebie .she loves you ma wielkość kwiatów jak pomponella ? Odcień podobny ? Coś w nóżki by mi się do niej przydało. Moja będzie kwitla na wysokości półtora metra ☺

Piwoniowe panny coraz bardziej mi się podobają. Na Hans znalazłam malutkiego pączka ☺☺

She loves you ma wielkość kwiatów podobna do Pomponelli, ale pełniejsze są u tej pierwszej. Odcień sporo jaśniejszy niż P., coś jak Wisley 2008 jeżeli miałaś/widziałas. U mnie Pomposia też jest wielka - już prawie zasłania mi Parky a ta też nie mała...

Na Hansa czekam wraz s Tobą
Zagajanka 23:44, 27 cze 2017

jolanka napisał(a)
Rokoko cudne.
Kupilam Lemon ale jeszcze nie ma kwiatow Róże, które przyszły bezpsrednio z Niemiec cos marniutko rosną. Eivogel to może jeden kwiat w tym roku pokaże.
Mam 3 róże NN, może uda Ci się rozpoznać.

Lemon R za bardzo przypomina mi Wedding Piano, które już mam, dlatego wybrałam dwie rózowe Rokoko. Są dosyc różne, ale obie wyjątkowo trwałe i na razie tfu tfu zdrowe. MOje niemieckie i holenderskie zakupy są w miarę, ale niestety trafiły się po 1 pomyłce...
Napisałam u Ciebie swoje typy o NN
Zagajanka 23:45, 27 cze 2017

Madzenka napisał(a)
Podziwiam róże, uwielbiam te nieznane mi księżniczki.
Pashmina mi padła!!!! Jak mogła?

No nie wiem, co mogło pójść nie tak z Twoją Pashminą... Ale to teraz czy już wcześniej?
Zagajanka 23:49, 27 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Pospacerowalam, pozachwycalam się, przepiękna masz kolekcje róż!! Szukałam w aktualnych zdjęciach róże Weeding Piano, ale nie znalazłam, masz ja jeszcze u siebie? Ja właśnie dzisiaj kupiłam i zastanawiam się jak duża potrafi urosnac?

Paulino, u mnie w tym roku WP pomimo łągodnej zimy przemarzła wiosną - połowę krzaczka wyciełam do ziemi. W zeszłym roku też podmarzła, ale może 1-2 pędami. Dlatego musiała zbudować na nowo krzaczek i dopiero niedawno zaczęła kwitnać. Z tego sezonu nie mam jeszcze zdjeć.

W poprzednim miałą ze 120 cm wysokości i z 100 cm na szerokośc. Zdjęcie dokłądnie sprzed roku (po deszczu ma rózowe plamki):

Zagajanka 23:57, 27 cze 2017

anulajda napisał(a)
Janeczko pięknie,cudownie. Ja cały czas podziwiam Twoje różane piękności,zachwyt pozostawiam nad wszystkimi,każda pokazana jest piękna bez wyjątku ))
Czekam na jeszcze )))

Aniuś, dzięki wielkie za miłe słowo. Ja Twoje róze też podziwiam z ukrycia i też trudno wybrać najpiękniejszą
Więcej zdjęć bedzie, ja bedzie chwila spokoju (weekend?) Na razie nie wyrabiam czasowo...