Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Madzenka 07:20, 06 kwi 2016

Wypasione sadzonki!
Zagajanka 20:04, 06 kwi 2016

bleebla napisał(a)
I jak z werbeną? Z moich tylko dwie jeszcze nie ruszyły, albo nie ruszą w ogóle

No właśnie nie wiem co z werbeną, bo nie ma mnie w domu i nie mam jak sprawdzić. Wydawało mi się, ze u jednego krzaczka widziała zielone listki przy korzeniach, ale moze to były chwasty? Zobaczę w piątek jak wrócę
Zagajanka 20:07, 06 kwi 2016

stychaz napisał(a)
Jaaaka dostawa Ciekawa jestem Olivii.

Zamówiłam już te róze bezpośrednio z UK, bo wyczytałam, ze nie ma na nią szans w tym sezonie nigdzie indziej i też strasznie jestem ciekawa Olivii.
Nie zdążyłam róz posadzić przed wyjazdem, więc na razie są zadołowane w ziemi, sadzić bedę pewnie dopiero po sobotnim pikniku. Wraz z trawami
stychaz 20:09, 06 kwi 2016

Ogołocimy Stefana z traw doszczętnie mam nadzieję, że ma takie ilości na stanie.
Do zobaczenia
Zagajanka 20:12, 06 kwi 2016

blyxa napisał(a)
Czekam niecierpliwie na zdjęcia magnolii gdy zakwitną. Za ten żwirek też podziwiam - mnie tak wkurza, że w tym sezonie likwiduję jego ostatki.

Też już bym chciała swoje magnolie zobaczyć. Może w tym ciepełku już zakwitły?
U nas w wiosce jest jedna wielka taka wypasiona - myślę, że Alexandrina, alba cos w tym stylu - co roku ją podziwiam za przepiękne kwitnienie. Jak moje ładnie nie zakwitną, to zrobię chociaż tej zdjecie
Zagajanka 20:14, 06 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Wypasione sadzonki!

No sadzonki pierwsza klasa Tfu-tfu (oby się dobrzy przyjęły)
A korzeni takich nie widziałam jeszcze u żadnej kupowanej w Polsce róz.
Zagajanka 20:15, 06 kwi 2016

stychaz napisał(a)
Ogołocimy Stefana z traw doszczętnie mam nadzieję, że ma takie ilości na stanie.
Do zobaczenia

Heh, no też na to liczę.
Do zo!
Zielona 20:38, 06 kwi 2016

Spacerkiem pochodziłam sobie po Twoim wiosennym ogrodzie. Czysto tu i - mimo zapracowania Właścicielki - tak nieśpiesznie... Może to urok łagodności w liniach rabat, a może liryczny nastrój, który jest nie tylko nazwą wątku, ale po prostu... jest klimatem Twoich zielonych włości
Zagajanka 19:20, 07 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Spacerkiem pochodziłam sobie po Twoim wiosennym ogrodzie. Czysto tu i - mimo zapracowania Właścicielki - tak nieśpiesznie... Może to urok łagodności w liniach rabat, a może liryczny nastrój, który jest nie tylko nazwą wątku, ale po prostu... jest klimatem Twoich zielonych włości

A witaj u mnie Marto, posiadaczko Zielonego Ogrodu z Marzeń
Miło się czyta co piszesz
Rozgość się, proszę, nie śpiesz się.
Ten nastrój liryczny miesza się ciągle w moje porządeczki symetryczne, a ja tak sobie rozważam: co w końcu zwycięży?
Zagajanka 19:24, 07 kwi 2016

Mężulek się zlitował i podesłał mi (na telefon co prawda) zdjęcia aktualnego stanu magnolii.
Kwitną!

Ta Lennei Alba jest cudowna. Bałam się, ze będzie żółtawa, ale ufff, chyba nie - bielutka jest.