Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Madzenka 09:17, 04 cze 2016

Cudowne masz róże, czekam na podsumowanie która w tym roku bedzie twoja faworytka. Tak za miesiąc ocenisz?
Fajnie ze mamy inne kolory. Po wykopaniu Jamesa jakoś u mnie sie zbyt purpurowo zrobiło i co dziwne te jasne róże u mnie pózniej kwitną
Ewik 13:22, 04 cze 2016

Masz rację pieknotkiMoja granny i LFC w podobnej fazie.Oliwia i reszta narazie drobniutkie są ale mam nadzieję że się zbiorą w sobie i będą oko cieszyć
Wendy79 14:20, 04 cze 2016

Przepiękne róże! Właśnie w przerwie w pieleniu, między rabatą z pomidorami a tą z truskawkami, podziwiam Twój ogród Czy możesz mi zdradzić na priv, gdzie kupujesz róże?
jolanka 21:27, 05 cze 2016

Wyobrażam sobie, że w raju byłoby tak "różano"

Ja też chcę wiedzieć gdzie kupujesz
Zagajanka 22:53, 05 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Widze ze sie zaczelo i kolory zypelnie inne niz u Marzeny.i nawet kilka w moim (bialym) kolorze podziwiam za kolekcjonerska pasje o rozeznanie w tym co jest co

Rozkrecam sie
Na razie wiekszosc moich marzeń kolekcjonerskich zaspokoilam no moze jeszcze tylko pare sztuk bym z checia przytulila... Teraz kolej na selekcje. Jak sie cos kocha, to tez se pamieta, wiec te 111 nazw to zaden problem. A ich charakterystyk ciagle sie ucze i to jest chyba najciekawsze.
Zagajanka 23:06, 05 cze 2016

Kuba napisał(a)
wszyscy czekali na ten moment i jest
czy to przypadek że pokazujesz tylko jasne róże czy te ciemniejsze jeszcze się nie otworzyły?
piękna kolekcja, chciałoby się mieć je wszystkie u siebie

Z zalozenia w moim ogrodzie mialy byc same pastele, a w rozach biel i blady roz. Dopiero po jakims czasie zrobilo mi sie troche mdlo i pod naciskiem pieknych zdjec purpurowych cudownosci, wcisnelam tam i owdzie kilka ciemnych roz.
Tradescant byl juz pokazywany, tak samo jak Munstead Wood - one zakwitly jako jedne z pierwszych.
Goete, Prince, Darcey Bussel (tak w ogole to "ona" - to imie baletnicy), William S., Ascot, Falstaff, Old Port dopiero zbierają sie do kwitnienia, i w polowie przypadkow to bedzie ich pierwszy raz u mnie. Z ciemniejszych rozy mam Pomponelle, Selma as-said i gratisowy Louis O. Reszta to same bladawce w roznych odcieniach - zimny roz, lila roz, brzoskwinka, biel... Wiec bedzie ich na moich zdjeciach stanowczo najwiecej
Zagajanka 23:13, 05 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Cudowne masz róże, czekam na podsumowanie która w tym roku bedzie twoja faworytka. Tak za miesiąc ocenisz?
Fajnie ze mamy inne kolory. Po wykopaniu Jamesa jakoś u mnie sie zbyt purpurowo zrobiło i co dziwne te jasne róże u mnie pózniej kwitną

Podsumowanie oczywiscie bedzie, nie wiem czy za miesiac, czy za dwa, bo sama wiesz, ze pierwsze kwitnienie moze zdecydowanie sie różnic od kolejnych, a chcialabym ocenic caloksztalt
A u mnie purpury wlasnie sie ociagaja, ale to raczej dlatego, ze to swiezynki i jeszcze nie zgromadzily wystarczajaco sil witalnych by zakwitnac.
I oczywiscie to dobrze, ze gustujemy w roznych gatunkach i kolorach, wtedy mozemy sie inspirowac wzajemnie
Zagajanka 23:15, 05 cze 2016

Ewik napisał(a)
Masz rację pieknotkiMoja granny i LFC w podobnej fazie.Oliwia i reszta narazie drobniutkie są ale mam nadzieję że się zbiorą w sobie i będą oko cieszyć

Pewnie ze sie zbiora. W tym sezonie nie licze na zbyt wiele, ciekawi mnie kolor calej mojej trojki tych od austina. A na co je stac, to pewnie sie okaze za rok czy dwa.
Zagajanka 23:18, 05 cze 2016

Wendy79 napisał(a)
Przepiękne róże! Właśnie w przerwie w pieleniu, między rabatą z pomidorami a tą z truskawkami, podziwiam Twój ogród Czy możesz mi zdradzić na priv, gdzie kupujesz róże?

Agnieszko, a ja pomiedzy podziwianiem roz podgladam tez Twoje poczynania i kontempluje pekne widoczki w warzywniku nie odzywam sie, ale bywam
Na temat roz zaraz napisze priv.
Zagajanka 23:20, 05 cze 2016

jolanka napisał(a)
Wyobrażam sobie, że w raju byłoby tak "różano"

Ja też chcę wiedzieć gdzie kupujesz

Oj, by bylo w pelni jak w raju musialo by byc bez chwastow, kolcow i robali - to by byla dopiero idylla