Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Magda70 08:59, 17 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Daje się wysłać wiadomość bez dubelka, ale powrót do wątku musi być z wyszukania ponownie swojego wątku. Pisałam o parocji, ale wyszukiwarka też nie działa
Nie mam czasu na opisywanie.. ogólnie u mnie zimuje bez problemów i bez okrywania. Mam ją już 6 lat na pewno. Rośnie bardzo wolno. Pięknie się przebarwia na zimę, zaschnięte liście trzymają się długo zimą. Wiosną ma ładne przyrosty. Żałuję, że posadziłam w tak mało reprezentacyjnym miejscu. Jest tak upchnięte w inne krzaczory

Sorki, ale tyle na dziś, bo mam kompletny niedoczas, a zabawa z psującym się forum jest denerwująca.

Takie foto mam pod ręka. Kupiłam małą sadzonkę i przez 6 lat urosła do ok.1,6m

Dziękuję baaardzo Anek
Fajnie, że zimuje bez problemu.
A jak już będziesz w mniejszym niedoczasie to napisz jeszcze ile pni ma twój okaz? Widzę chyba 2 a może ma więcej?

Mala_Mi 09:07, 17 kwi 2015

yolka napisał(a)
Jak nazywają się kule na pniu pomiędzy białymi tulipanami i rudymi turzycami. Potrzebuje drzew na rabatę z hortensjami. Wiśnie nie mogą być bo lubią wapienną glebę

To są cisy Szlachetne nasadzenia, wiec tu nie robię jarmarku na rabacie Kupowane okazyjnie dlatego każdy troche inny

Mala_Mi 09:13, 17 kwi 2015

rozark napisał(a)
Aniu napisz co zrobiłaś, że sasanki u ciebie nie wygniwają w glinie? Dużo podsypałaś piasku? Maje wygniwają i to latem, najdłużej sadzonka wytrzymała 3 lata.

Dużo piasku i skorupki od jajek

Ta jest inna sasanka, taka pierzasta

A tu przeniosłam w jedna kupę z miejsc gdzie gorej rosły.. i boję się czy się nie pokrzyżują

Zwiewam do pracy.. koniec przerwy śniadaniowej. Nie mam zdrowia na odszukiwanie po każdym poscie swojego wątku.

Mala_Mi 09:15, 17 kwi 2015

mira napisał(a)
No cudna dwka koloru z rana pocieszyłam oczy, a te miodunki od Alinki cudniaste
jak się lepiej rozwiną pokaż jeszcze

pozdrawiam

Alinki to prawa miodunka... widaćjaka wielka. A Samuraj to chyba ta po lewej najmniejsza.. wlazła kępka pod napis Wczoraj napisałam, że ta środkowa kępa to Samuraj.. ale się pomyliłam.
Mala_Mi 09:18, 17 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Aniu, też mam załamkę na ślimaki. Zżerają mi tulipany i mam same dziury w bergenii. W tulipanach wysypałam granulki, w bergenii nie zdążyłam cholercia. Chyba jednak kupię nicienie.

Jak walka z wiatrakami... na razie nie mam czasu na ogród, wiec nie przeżywam strat.
W ramach rozruszania kości, no i marchewkę muszę Muminkom posiać, przewaliłam po ciemku kompost.. muszę zrobić z nim porządek zanim nie posieję..
Fragment kompostu w taczce i wiaderku. Jak się trawy z koszenia nie wrzuca to i kompost się robi

Mala_Mi 09:20, 17 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Kwiecia u Ciebie masa. Stworzyłaś raj dla ptaków.
Prawdziwe kwietne kompozycje.

Ptaki to chyba głównie przez dokarmianie I ilość drzew i krzewów

Wypasionych sasanek nie będę mieć bo one lubią wapno, ale cieszą nawet takie rachityczne

Mala_Mi 09:23, 17 kwi 2015

Kondzio napisał(a)
Oj jak twój ogród się zmienia z roku na rok jestem ciekaw twojego ogrodu tego roku

W tym roku na ogród przeznaczyłam maks 3 dni. Ograniczyłam sie do wycinki co najpilniejsze i przesianie kompostu.. i to nie do końca.. musi poczekać..
Wisionka Kiku zaczyna kwitnąć Tylko zapowiadają przymrozki.. jak będą to ją pozamiata.. oj będzie szkoda, bo kwiecia ma moc.

A to pigwa.. dlaczego kwitnie zawsze tylko na dole????? Już mnie wkurza.. gdyby nie M to bym ja wyciepałą.

Iwk4 09:30, 17 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

Fragment kompostu w taczce i wiaderku. Jak się trawy z koszenia nie wrzuca to i kompost się robi

Ania, dlaczego trawy nie wrzucać? Myślałam, ze to dobrze, jak jest trawa w kompoście.)
elzbieta_g 09:34, 17 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)

.

A to pigwa.. dlaczego kwitnie zawsze tylko na dole????? Już mnie wkurza.. gdyby nie M to bym ja wyciepałą.

a moja tylko środkiem
miejmy nadzieję że mrozik nas ominie i będziemy mogli wzdychać do twojej cudne kwitnącej Kiku
popcorn 10:06, 17 kwi 2015

Ania pigwowiec nielatwy do wyciepania.. zwlaszcza taki duzy.. ja swoje 2 chcialam wykarczowac na jesien, obkopalam naokolo i obcielam na łyso.. a to paskudztwo żyje, bo nie dałam rady wykopać.. ech