Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

popcorn 15:41, 19 kwi 2015

Same cuda pokazujesz. Żółte tulipki cudne, w masie żurawka - masakra u mnie tfu tfu dobrze rosną, chcesz - mam tylko marmalade i lime marmalade? mogę dołożyć do paczki buziaki!
ana_art 16:16, 19 kwi 2015

Ania czy te tulipki to tegoroczne? przepraszam ale nie nadrobię zaległości
Pola 16:19, 19 kwi 2015

Przyleciałam po pracy weekendowej w ogrodzie, usiadłam sobie i powzdychałam , zdjęcia cudne....zresztą jak zawsze u Ciebie
Gabriela 16:23, 19 kwi 2015

Nie mam much narcyzowych ani niszczycieli żurawek - no ale w przeciwieństwie do narcyzów nie mam żurawek. Tzn. mam całe 3 sztuki na zasadzie "trudno, świetnie - skoro już jesteście". Chociaż ich kwiatki są bardzo ładne.
Ślimaka pomrowa malutkiego odkryłam jednego przy sianiu w warzywniku - zginął śmiercią natychmiastową, plaskatą - a ona nie zawsze jest w ich przypadku skuteczna.
Chlipnęłam sobie, oglądając zdjęcia bukszpanów, bo po moich ośmiu holenderskich, dużych kulach - nawet ślad nie został z powodu chorób i mokrości.

Masz rację co do tych żółtych tulipanów z ciemnymi łodygami - są bardzo wczesne i szlachetne. Pamiętasz nazwę? Wydaje mi się że je miałam sto lat temu, jeszcze w starym ogrodzie, a potem odpuściłam tulipany bo zjedzeniu bardzo wielu przez nornice.
agata19762 16:58, 19 kwi 2015

Ania mam nadzieję, że w końcu się ociepli to byśmy się spotkały z Dziewczynami pochodzić po szkółkach
Mala_Mi 19:12, 19 kwi 2015

babka napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie Kolumnowa jabłonka bardzo mnie zaintrygowała, chyba zacznę się za taką oglądać

Z obrazka fajna.. z opinii sprzedawcy też.. a jaka będzie to życie pokaże

Czas szafirków to katuję obrazkami

Mala_Mi 19:25, 19 kwi 2015

Łukasz kuklik ma jedną wadę, kwitnie krótko.. i jakbyś się pytał to opuchlaki też go jedzą . I też wtedy wypada Żurawki mają piękne liście i bardzo lubię kwiaty żurawek... wiec jeszcze się pomęczę z tymi co mam, a raczej o nie zawalczę. Szkoda, bo poza tym są idealnymi roślinami, żeby tylko nie wypadały tak

Renia - wpadłam tam jako doradca na chwilę i ja nie miałam czasu i znajomi też.. to było jak po ogień, nie było przy nich ceny bo to nowy towar... na zapleczu jeszcze stały do wystawienia. Kulki były po 80zł (bo kupowaliśmy, namówiłam przy okazji kupna RH.. szatan ze mnie niezły i kusiciel), ale naprawdę duże i gęste. Oj oczka mi grały na ich widok.

Pogoda do niczego, nawet nie ma co focić.. i nie ma po co wychodzić z domu. W domu też mi zimno

Milka 19:33, 19 kwi 2015

O rany, masakra z zurawkami, one chyba robale ściągają, co do ślimaków, wyzarly mi korzenie w hakone, zra tulipany, ubijam i zbieram. A tulipany tradycyjne tp pewnik i jeszcze te botaniczne tez
Dorotka 19:39, 19 kwi 2015

Aniu, zakładam pergolę i poszukuję pewniaków które mi po niej będą pełzły tak cudnie. I do tego zniosą glebę gliniastą. Znasz takie kfiatki?
Mala_Mi 19:42, 19 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Same cuda pokazujesz. Żółte tulipki cudne, w masie żurawka - masakra u mnie tfu tfu dobrze rosną, chcesz - mam tylko marmalade i lime marmalade? mogę dołożyć do paczki buziaki!

Ha, ha, ha, kusisz mnie Jak nie masz co robić z nimi to przyjmę.. będę podmieniać, chociaż boje się sadzić w to samo miejsce, bo jak to fytofloroza, to padną kolejne.. W zeszłym roku w innych miejscach chorowały, dostały chemię i w tym roku widzę, ze się zbierają.. wiec może to tylko jaki grzyb. Niestety długa zima bez śniegu, mokra to raj dla chorób od korzeni i dla ślimaków .

Pierwsze żurawki miałam chyba 5 lat w jednym miejscu i pięknie rosły... Acha naszczepione sadzonki z żurawek przeniesione jesienią (listopadzie) do szklarni gdzie mają dość sucho.. rosną jak głupie i pięknie, a te w gruncie... zgony. Wiec raczej jaki inny grzyb niż fyto. Ale się pocieszam

Co chcesz w zamian ???

Mam powojnik bylinowy co już zaczyna kwitnąć. Siewki małe, ale rośnie dość mocno i siewki już kwitną Widzisz pączki? Bo ja nie Musisz uwierzyć na słowo, że są I tego powojnika żadna choroba powojników nie łapie. Kwatki malutkie, nie jet tak spektakularny jak te wielkokwiatowe, ale kwitnie pierwszy i nie grymasi na nic. Resztę asortymentu znasz

Z opisu pasuje do odmiany Franki