Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Toszka 17:16, 19 maj 2016

Miro, a czy to twoje zioło to nie jest szałwia przypadkiem???
alis 17:16, 19 maj 2016

Ja kupiłam jeszcze jesienią kwasomierz, w sumie raz go użyłam, cena coś ponad 20 zł, dokładnie już nie pamiętam. Trochę jak test ciążowy wygląda

Toszka 17:19, 19 maj 2016

Mira104 napisał(a)
A i na jeszcze jeden pomysł wpadłam, muszę kupić mojej Lai kongo, bo też mi kopie w ogrodzie. Do konga dam jakiś przysmak i będzie mieć dziewczynka zajęcie, ja święty spokój, a ogród nie będzie miał dołków

świetną i zajmującą psy zabawką jest też kokos - zwykły kokos, który mozna godzinami rozbierać z włókien, skorupy, a potem i zjeść
Warunek jest tylko jeden - pod podłogą nie można mieć sąsiadów
alis 17:22, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)

świetną i zajmującą psy zabawką jest też kokos - zwykły kokos, który mozna godzinami rozbierać z włókien, skorupy, a potem i zjeść

Z moim Niko różne zabawki przerabialiśmy, kongo też Ale kokosa jeszcze nie mieliśmy, trzeba spróbować
sylwia_slomc... 17:30, 19 maj 2016

Ja badałam w zeszłym roku musi wystarczyć bo na razie nie mam czymAle były różne ph w różnych częściach ogrodu....wyszło na to , że rodki to na samej górze powinnam posadzić Kto by im tam wodę nosił?
Mira104 17:53, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)
Miro, a czy to twoje zioło to nie jest szałwia przypadkiem???
wydaje mi się, że to samo zauważyłam u Krzysia, do mojej szałwii omszonej to nie podobne, a jak to jakaś trucizna to jeszcze rodzinę wytruję ( żart) Chyba to szałwia lekarska
Mira104 18:00, 19 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja badałam w zeszłym roku musi wystarczyć bo na razie nie mam czymAle były różne ph w różnych częściach ogrodu....wyszło na to , że rodki to na samej górze powinnam posadzić Kto by im tam wodę nosił?

Też mi się tak wydaje, jak motyką lecę po rabacie, że gleba jest różna. W sumie to ciekawe, bo miałam nawiezioną ziemię, spychem rozplantowaną, tak samo nawożę i daję trociny, a mam miejsca gdzie nie mogę wbić kopaczki. Dla mnie to zbawienie mój pług ręczny Polecam gorąco jak ktoś ma duże rabaty do przekopania.
Toszka 18:07, 19 maj 2016

poczytaj o glebie, a moze ci się rozjaśni

Mira104 18:09, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)

Moja to uwielbia frisby, to jest mus jak się z nią wyjdzie na ogród inaczej zamęczy człowieka. Pierwszy raz słyszę o kokosie, aż spróbuję z nią Moja jest trochę ten tego... np. surowego mięsa, czy kości nie dotknie, a jak jej jedzenie nie podejdzie, to od razu ma biegunkę i wtedy to ja mam przesrane
Dominika11 19:29, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)
Dominiko, ale kluczowe jest ILE tego PH mamy, a nie czy w ogóle mamy... Jak to mówią " na oko to chłop w szpitalu..."
to fakt, ten sposób to tylko taki zarys ogólny, ale dla takiego konkretnego sprawdzenia to się zgadza potrzebne lepsze środki - mi chodziło tylko o ogół Buziole Toszka, zawsze czuwasz