Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Dominika11 19:31, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)
swój Helliga kupiłam w markecie budowlanym na O lub na C... pamięć zawodna, bo kilka lat temu to było. Pomimo pozorów buteleczka starcza na bardzo długo i na bardzo wiele testów Czyli cena nie jest taka zawrotna, bo to nie jest jednorazowy wydatek, a jednak podstawa w ogrodzie.
tak, mam też i polecam, można kupić spokojnie, nawet są przez neta, ale w ogrodniczych to są na pewno i to znowu nie jest jakiś wielki koszt, a jak pisze T. warto
alis 20:14, 19 maj 2016

Mira104 napisał(a)

Moja to uwielbia frisby, to jest mus jak się z nią wyjdzie na ogród inaczej zamęczy człowieka. Pierwszy raz słyszę o kokosie, aż spróbuję z nią Moja jest trochę ten tego... np. surowego mięsa, czy kości nie dotknie, a jak jej jedzenie nie podejdzie, to od razu ma biegunkę i wtedy to ja mam przesrane

Mireczko, nie wiem czy to dla Ciebie jakieś pocieszenie, mój ma identycznie, jak zje coś co mu nie leży, sr...ka na całego, więc z jedzeniem trzeba bardzo ostrożnie, chyba bordery tak mają.
No piękna jest, <serducho>.
Mira104 00:18, 20 maj 2016

Alu my to mamy fiołka na punkcie tej rasy, ale nie wiem czy wiesz, podobno czystek (zioło) dodaje się psom do jedzenia w celu ochrony przed kleszczami, muszę tylko wyczaić dawkowanie
anbu 07:26, 20 maj 2016

Mira napisz mi proszę, co ile sadziłaś szmaragdy od siebie i co ile od płotu. Bo nie wiem jak mam posadzić :/ Trzeba zrobić konsultacje społeczne zakrojone na szeroką skalę
anbu 07:34, 20 maj 2016

Mira ależ śliczna ta Twoja psina :0 Jaka to rasa, bo nie doczytałam?
alis 07:50, 20 maj 2016

anbu napisał(a)
Mira napisz mi proszę, co ile sadziłaś szmaragdy od siebie i co ile od płotu. Bo nie wiem jak mam posadzić :/ Trzeba zrobić konsultacje społeczne zakrojone na szeroką skalę

Anulka, to ja może zabiorę glos, skoro to konsultacje na szeroką skalę Ogrodowiska ja sadziłam co 60 cm swoje szmaragdy, tylko 40 cm od płotu, bo i tak mam wąską rabatę.

A Mireczka ma tę sama rasę co ja, border collie.
alis 07:53, 20 maj 2016

Mira104 napisał(a)
Alu my to mamy fiołka na punkcie tej rasy, ale nie wiem czy wiesz, podobno czystek (zioło) dodaje się psom do jedzenia w celu ochrony przed kleszczami, muszę tylko wyczaić dawkowanie

Z czystkiem nie słyszałam nic, ale warto mieć na uwadze ale mielony len dodaję do jedzenia czasami i żółtko surowe, żeby sierść nie wypadała i była lśniąca
anbu 08:35, 20 maj 2016

alis napisał(a)

Anulka, to ja może zabiorę glos, skoro to konsultacje na szeroką skalę Ogrodowiska ja sadziłam co 60 cm swoje szmaragdy, tylko 40 cm od płotu, bo i tak mam wąską rabatę.

A Mireczka ma tę sama rasę co ja, border collie.

No tak chciałam sadzić właśnie
Border collie super
Mira104 08:54, 20 maj 2016

anbu napisał(a)

Ania ja, a raczej moja przezorność wyszła z takiego założenia.
Odsunęłam tuje od płotu, żeby mieć miejsce do ich przycinania, oczyszczania, naprawy ogrodzenia i żeby mi tui nikt nie podcinał, bo to co mi się podoba nie musi się podobać sąsiadom. No i oczywiście tuje się rozrosną. Według moich zapisków tuje mam posadzone w odległości 1,2 od ogrodzenia z czego odejmij 50-60 cm na tuje (bo przecież urośnie) to zostaje na przejście ok 60 cm. Tuje sadziłam co 60 cm, bo chcę mieć ścianę z tui, natomiast jeśli chcesz mieć pojedyncze kolumny to co 70-80 cm. Toszka popraw mnie jak źle piszę.
Ania Twój sąsiad ma szmaragdy - tak mi się wydaje, przy płocie betonowym
anbu 09:46, 20 maj 2016

A wiesz Mira, że nie wiem co on tam ma. Wiem, że płot betonowy który tak ochoczo razem zakładaliśmy jest dla tych jego tujek niekorzystny, bo one nie maja słonka i strasznie brzydkie są od spodu. Na zdjęciach widać tylko górę tuj

Sadzę co 60 i 40 cm od siatki. Taki wstępny jest plan a w praktyce się zobaczy