Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ewsyg 10:23, 12 maj 2026

Ale masz Mirusiu pięknego storczyka. Cud, miód, malinka
Wafel 10:41, 12 maj 2026

Mirka, rarytas rośnie ci w ogrodzie
Basieksp 11:04, 12 maj 2026

mirkaka napisał(a)

Tak Basiu, liście podobne są do ciemiężycy Gdybyś jednak miała pomyłkę to nie ruszaj jej teraz, jeśli to storczyk to możesz przesadzać tylko od października do marca, wtedy kiedy śpią,

Jak będzie pomyłka to się nie pogniewam Bo ten storczyk też ładny
mirkaka 20:13, 12 maj 2026

vita napisał(a)

Wspaniały! Najwidoczniej już się zaaklimatyzował, czy uprawiałaś go wcześniej w pojemniku? Jakie teraz ma stanowisko, gdzie go posadziłaś? A co z drugim? Wygląda na to, że wegetacja u mnie opóźniona jakieś dwa tygodnie w stosunku do wegetacji u Ciebie, moje storczyki dopiero się nieśmiało szykują do kwitnienia. Widzę niestety, że oprócz C. formosanum, słabną. Część z nich będę musiała chyba podzielić i przesadzić.
Podzielam twoją radość, udało się!

On był posadzony do ziemi, w lasku razem z C. ventricosum, ale tam marniały więc wykopałam i jedną zimę przetrwały we wiadrach, potem sadziłam już na miejsce przygotowane, i tylko ten rośnie, drugi w lipcu coś pokazał, a teraz cisza. Pozostałe dwa niestety zmarniały, po wykopaniu nie było czego ratować. Teraz tam cieszą się miejscem przylaszczki

Czekam na zdjęcia twoich,
słabną? Może trzeba rozsadzić tak jak pustynniki?
sylwia_slomc... 20:18, 12 maj 2026

mirkaka napisał(a)
wrzucam zdjęcia mojego storczyka Sabine Pastel, wreszcie chyba się zaaklimatyzował, ma aż dwa kwiaty

Jakie cudo
mirkaka 20:22, 12 maj 2026

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa za storczyka No dla mnie to taki rarytasik
Basia, trzymam kciuki za pomyłkę

Wczoraj u nas popadało, zieleń zrobiła się świeżutka, dziś znów zimnica, zaczynają powolutku azalie

wkurza mnie jakość zdjęć po wstawieniu na forum, no masakra jak tracą na jakości

Trawnik zazielenił się, ale ciągle mam placki łyse, dosiana trawa nie chce wykiełkować bo było sucho i zimno

Joku 20:32, 12 maj 2026

Trawnik całkiem, całkiem. Bardzo ciekawie prowadzisz drzewka owocowe. To przy tarasie to jest chyba wiśnia? Pamiętam że była w zeszłym roku obsypana owocami.
Alija 21:42, 12 maj 2026

Storczyk cudny, prawdziwy rarytasik. U nas też popadało, na szczęście, bo już było strasznie sucho, więc podlało i beczki trochę się zapełniły, ale mogłoby być troszkę cieplej.
Wafel 22:42, 12 maj 2026

Ale ładnie

Kwitnący na pomarańczowo krzew to azalia?

mirkaka 06:11, 13 maj 2026

Joku napisał(a)
Trawnik całkiem, całkiem. Bardzo ciekawie prowadzisz drzewka owocowe. To przy tarasie to jest chyba wiśnia? Pamiętam że była w zeszłym roku obsypana owocami.

Trawnik z daleka ok, gorzej jak podejdziesz bliżej. Jakaś dziwna trawa mi się rozprzestrzenia, rośnie na płasko, ma grubsze źdźbła, brzydko wygląda,

Przy tarasie mam czereśnię, kupiona z myślą żeby go zacieniła jak jest jest lampa i gorąc.
Parasol mało daję bo w jego cieniu i tak tak jest gorąco, cień naturalny z liści jest chłody, tylko kiedy to urośnie?? To wczesna czereśnia, Riwan, ponoć nie ma robaków, okaże się.
Druga czereśnia ta przesadzana jest z drugiej strony tarasu, ta ma zasłonić taras od zachodniego słońca. Póki co jeszcze żadna tego nie robi