Tak Basiu, liście podobne są do ciemiężycy Gdybyś jednak miała pomyłkę to nie ruszaj jej teraz, jeśli to storczyk to możesz przesadzać tylko od października do marca, wtedy kiedy śpią,
Mirko tu odpiwem. Malina Sweet Sunshine, BonBon BerryYummy i Groovy. Ta ostatnia jest nieco wyzsza ale u mnie da rade. Ma ciekawe limonkowe liscie wiec nadałaby sie rowniez na rabate jako ozdobna a przy okazji mozna skubnac malinke
Chce dokupic rownież jezynę z serii miniaturkowych.
Nie mam zbytnio miejsca na owocowe, szukalam czegos co bede mogla poprowadzic w kastrach. Mam w nich bardzo dobra ziemie, żuławska żyzna. Malinki rosna bardzo ladnie. My lubimy wszelkie czerwone owoce
No i u mnie duzo cienia, nie bardzo nawet jest gdzie owocowe sadzic. Tam gdzie mam skrzynki warzywne tam jest zacisznie i slonecznie. A nie mam na dzialce wielu takich miejsc obecnie
Własne lepsze niż kupne. mam 2 m na warzywa. Szczypior pietruszka koper rzodkiewka rukola salata rukola. Injeszxse teraz wcisnęłam 5 porów i selerów. Hehe jak się chce to można.
Jak potrzebuje wiaderko czy dwa to od mamy z dzialki biore. Jeszcze troche tez mi jej zostalo po wykopywaniu roslin. Z duzymi brylami bralam. Jakies 200 litrow. Pod roze dodam. U siebie tez nie mam najgorszej ale nie takiej. Pomieszanie da calkiem dobry rezultat.
Mirka, już u Ewy pisałam - wielkie dzięki za propozycję ale chyba z hortensji ogrodowych muszę zrezygnować. Brak zacisznych miejsc mi się zrobił "dzięki" sąsiadom...
Wspaniały! Najwidoczniej już się zaaklimatyzował, czy uprawiałaś go wcześniej w pojemniku? Jakie teraz ma stanowisko, gdzie go posadziłaś? A co z drugim? Wygląda na to, że wegetacja u mnie opóźniona jakieś dwa tygodnie w stosunku do wegetacji u Ciebie, moje storczyki dopiero się nieśmiało szykują do kwitnienia. Widzę niestety, że oprócz C. formosanum, słabną. Część z nich będę musiała chyba podzielić i przesadzić.
Podzielam twoją radość, udało się!