Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 21:30, 19 mar 2016

Dzisiaj znów popracowałam, kolejne rośliny wykopane- tym razem bergenie - pod nimi też była hodowla larw opuchlaków, wyrzuciłam wszystkie, zresztą nigdy nie podobały mi zbytnio, całą grządkę po nich przekopałam, larwy powybierałam a ziemię zlałam dursbanem. Będę tam sadzić hortensje. Pod pierwiosnkami również znalazłam kilka larw, ale ich nie wyrzuciłam, tylko larwy wydusiłam. Jeszcze czeka mnie sporo kopania i pod pierwiosnkami i pod żurawkami.
Karol99 21:32, 19 mar 2016

A u mnie te robale są tylko w trawniku, pod korą ich nie znajdę. Ciekawy jestem dlaczego.
Flower1 21:34, 19 mar 2016

Dzieki Bogu u mnie nie ma za duzo tych robali ale od czasu do czasu tez znajduje ,wstretne sa..
agnieszka_m 21:36, 19 mar 2016

Mirko widzę że prowadzisz wojnę z robalami
mirkaka 06:25, 20 mar 2016

Karol99 napisał(a)
A u mnie te robale są tylko w trawniku, pod korą ich nie znajdę. Ciekawy jestem dlaczego.

Jak w trawniku to prawdopodobnie pędraki chrząszcza majowego a nie opuchlaki
mirkaka 06:25, 20 mar 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Mirko widzę że prowadzisz wojnę z robalami

Wypowiedziałam im wojnę na całego
zawitka 07:54, 20 mar 2016

Mirka popatrzyłam na Twoje jałowce i nie bardzo widać czy je otrzepałaś w środku z tych suchych resztek, bo jak nie to dobrze otrzep będą ładniejsze na jesień a tak to ten środek będzie zawsze łysy .Ja też je miałam i też były duże i w tym roku wywaliłam bo za duże z nimi roboty a efekt mizerny .A tło mozesz dać bluszcz zimozielony .Pozdrawiam
mirkaka 17:58, 20 mar 2016

zawitka napisał(a)
Mirka popatrzyłam na Twoje jałowce i nie bardzo widać czy je otrzepałaś w środku z tych suchych resztek, bo jak nie to dobrze otrzep będą ładniejsze na jesień a tak to ten środek będzie zawsze łysy .Ja też je miałam i też były duże i w tym roku wywaliłam bo za duże z nimi roboty a efekt mizerny .A tło mozesz dać bluszcz zimozielony .Pozdrawiam

Wiem że trzeba otrzepywać, tylko mi się nie chce PO Twoim wpisie poszłam i trochę otrzepałam, mam takie samo zdanie jak Ty na ich temat, ładne są tylko jak są młode, potem brzydną. Zastanawiam się nad ich wywaleniem ale pewno za rok.
Bluszcz jest kuszący tylko boję się że będą mi go opuchlaki żarły, bo niestety są w moim ogrodzie. Myślę o powojnikach które by kwitły ponad hortensjami
sylwia_slomc... 19:40, 20 mar 2016

olga80 napisał(a)
Mirka ja bez ogrodu nie istnieje nawet to co kiedyś nazywałam ogrodem potrzebowało pielęgnacji i to była dla mnie odskocznia,dawała rozładowanie złych emocji.

Kurcze ja się łapię na tym , że to ogród jest najważniejszy w moim życiu, a przecież wszystko co materialne może szybko się skończyć, ale to takie uzależnienie nie do wyleczenia chyba
mirkaka 05:35, 21 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze ja się łapię na tym , że to ogród jest najważniejszy w moim życiu, a przecież wszystko co materialne może szybko się skończyć, ale to takie uzależnienie nie do wyleczenia chyba

Sylwia to tylko tak Ci się wydaje, bo możesz planować, oglądać efekty swojej pracy, i to daje efekt zadowolenia. Tak jak byś się zastanowiła to Twoja rodzina jest dla ciebie najważniejsza, gdybyś z jakiś ważnych względów , musiała dla rodziny zrezygnować z niego to zrobiłabyś to Zyczę dużo cudownych planów i "ciężkiej"
pracy w Twoim ogrodzie