Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 17:01, 21 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Już Ci kwitnie chryzantema? Ale jej spieszno. Chyba nie uszczykiwałaś rosnących zimą pędów.
Kosmos czekoladowy piękny! Też by mi się chciało go wykopać, ale i nasionka bym zebrała na wszelki wypadek

Uczszykiwałam ,ale to są takie ostatnie pędy na starej łodydze, które były ciągle małe żeby z nich zrobić sadzonki, więc zostały i postanowiły zakwitnąć
AgataP 19:03, 21 kwi 2016

Mirko czekam na zdjęcie u siebie Lykkefund zmotywuj mnie
meble widziałam, piękne.. już się rozmarzyłam że i u siebie takowe mogłabym mieć białe lub w kolorze mięty : cudne
W ogóle ta wiosna u Ciebie taka piękna, gdzie nie zajrzę to coś kwitnie
gobasia 14:37, 22 kwi 2016

Rh już prawie w rozkwicie ,serduszki też wiosna już zagościła na całego
Gocha 18:41, 22 kwi 2016

Pięknie przechowały się te kosmosy czekoladowe. Może trzeba jednak popróbować z nimi. Podoba mi się Twoja drewutnia. Nas czeka zrobienie czegos podobnego.
mirkaka 07:36, 23 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Mirko czekam na zdjęcie u siebie Lykkefund zmotywuj mnie
meble widziałam, piękne.. już się rozmarzyłam że i u siebie takowe mogłabym mieć białe lub w kolorze mięty : cudne
W ogóle ta wiosna u Ciebie taka piękna, gdzie nie zajrzę to coś kwitnie

Lykkefund wstawię u Ciebie jak zakwitnie. Mebelki miętowe też były, białe chyba też, więc marzenia możesz spełnić
mirkaka 07:38, 23 kwi 2016

gobasia napisał(a)
Rh już prawie w rozkwicie ,serduszki też wiosna już zagościła na całego

Serduszka za parę dni rozkwitnie, będzie prawdziwa wiosna, maj to chyba najpiękniejszy miesiąc, zieleń soczysta, dużo kwiecia
mirkaka 07:44, 23 kwi 2016

Gocha napisał(a)
Pięknie przechowały się te kosmosy czekoladowe. Może trzeba jednak popróbować z nimi. Podoba mi się Twoja drewutnia. Nas czeka zrobienie czegos podobnego.

Sama się dziwię, że tak przezimował, na forum wszyscy pisali że nie udaje się go przechować. Drewutnia Tobie się podoba, a ja próbuję ją jakoś zamaskować. Powstała w zeszłym roku, kiedy dom i ogród już dawno był ukształtowany, przeszliśmy na ogrzewanie kominkowe z rozprowadzeniem. Dlatego potrzebna była spora część na drewno i tym sposobem obie strony ścieżki zabudowano .Zdjęcie ujmuje tylko część po murem.
Ewa777 19:12, 23 kwi 2016

Mirka, tu czytałam o cięciu borówki
http://budujesz.info/artykul/jak-i-kiedy-ciac-borowke-amerykanska-odpowiadamy,1196.html
jolanka 19:24, 23 kwi 2016

mirkaka napisał(a)

A gdzie mieszka ta psiapsiółka ? Może tam łagodniejszy klimat? Poza tym maty słomiane są dość dobre, miała szczęście Warto próbować ,nawet na 8 lat

Mieszka na Mazowszu - na południe od W-wy.
Bardzo lubię róże szczepione na wysokich kijkach Nawet jak moje nie wypuszczą pędów, to na pewno kupie nowe. Uwielbiam patrzeć jak "spływają" w dół, pachną i lekko kołyszą się na wietrze
mirkaka 07:39, 24 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Mirka, tu czytałam o cięciu borówki
http://budujesz.info/artykul/jak-i-kiedy-ciac-borowke-amerykanska-odpowiadamy,1196.html

Ewa, no widzisz, człowiek ciągle się uczy Ja swoją cięłam zawsze po zimie ale tylko pędy przemarznięte. Może dlatego moje nigdy nie miały po 8 pędów tylko po 3-4?
Też mam trzy krzaki