Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:55, 25 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Żeby nie to, że tego białego nie chcemy, to nawet ładnie wygląda
Ja znalazłam gniazdo jakiegoś świństwa, ale nie larw tylko coś w rodzaju chrząszczy, na głęgokości 1,5 metra. Kopaliśmy dół do podłączenia wody. Było ich na pewno kilkaset Nie miałam litości, zlałam chemią Ale na takiej głębokości?

Pewno by za chwilę wylazło i żarło co popadnie w ogrodzie, też bym tak zrobiła
mirkaka 09:00, 25 kwi 2017

katel napisał(a)
Piękności sobie sprawiłaś i podpory i te prowadnice .

Kasiu, dziękuję, też jestem z nich zadowolona, a zdecydowałam się na to jak u Ani zobaczyłam prowadnice z allegro, ale już takich nie było. Ja się męczyłam zawsze z wężem ogrodowym, miałam takie kwiatki plastikowe, jednak one łamały się jak niechcący na nie nadepnęłam. Znaleźliśmy promocję w firmie robiącą ogrodzenia, pojechaliśmy tam i kupiliśmy te kwiatki, zakończenia na pręty po super cenie
Potem już tylko projektowałam jak to zrobić
Ewa777 09:36, 25 kwi 2017

Świetnie Ci wyszły te projekty
AgataP 16:13, 27 kwi 2017

Mirka biżuteria ogrodowa przepiękna
Prowadnice idealne - ja wciąż coś skoszę wężem...
Bogdzia 22:59, 27 kwi 2017

Super fachowca gdzies znalazłas, pieknie wszystko wyglada, starannie zrobione a jak jeszcze piszesz ze za niezbyt duże pieniadze to juz pełnia szczescia. Rudasek śliczny.
mirkaka 05:37, 29 kwi 2017

Ewa, Agata , Bożenko miło że zaglądacie, cieszę się że nie tylko mnie, moje podpory i prowadnice przypadły do gustu
mirkaka 05:47, 29 kwi 2017

A u mnie dzisiaj mokro i zimno.
Wczoraj kopałam miejsce dość suche w ogrodzie, obsadzone od 20 lat i niezmieniane,
i w takim miejscu mam mnóstwo pędraków w różnych fazach wzrostu, zatem siedzę tam i przekopuję na głębokość 1,5 szpadla, wyjmuję mnóstwo pędraków
Myślę sobie że nigdy chyba nie będę wolna od tego dziadostwa
Opuchlaki też już znajduję pod deseczkami, a więc sezon walki w pełni rozpoczęty
Weekend zapowiada się słabo, zimno i mokro, a deszcz tylko kropi, żeby chociaż polało jak na południu to bym miała satysfakcję że ogród podlany.
Jedyna dobra rzecz to kolor trawy, w takie pochmurne dni trawa wydaje się soczyście zielona
Może choć na chwilkę wyjdzie słoneczko na poprawę humorku czego sobie i Wam życzę
zbigniew_gazda 07:34, 29 kwi 2017

Mirko pędraków nie zazdroszczę i innego dziadostwa. U mnie jakoś nie widzę szkód.
Pochmurno jest a w nocy pięknie polało. Pogody ducha i na zewnątrz.
gosika67 16:47, 29 kwi 2017

Mirka ja też mam 1 rudaska ale nie tak włochatego.Ładnie u Ciebie wiosennie.Masz tego trawnika do koszenia.Twoja ścieżka bardzo mi się podoba.
mirkaka 05:20, 30 kwi 2017

zbigniew_gazda napisał(a)
Mirko pędraków nie zazdroszczę i innego dziadostwa. U mnie jakoś nie widzę szkód.
Pochmurno jest a w nocy pięknie polało. Pogody ducha i na zewnątrz.

Dziękuję, pogoda ducha będzie na pewno bo córka przyjeżdża a na zewnątrz też ma być dzisiaj pięknie, teraz niebo jest bezchmurne
Solidnego deszczu nigdy dość, u nas wczoraj padało pół dnia ale tak delikatnie, niemniej i z tego się cieszę.
Muszę się pochwalić, moja następna Vanda wypuściła dwa pędy kwiatowe a i inny storczyk też. Będę pokazywać jak rozwiną kwiaty Jedno dendrobium też coś wypuszcza ale nie wiem czy to pąki kwiatowe czy keiki . W maju jak się ociepli wyniosę dendrobia i inne do ogrodu, tylko trzeba uważać na ślimaki, bo je lubią