Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 10:32, 19 cze 2017

gosika67 napisał(a)
Mireczko nic dodać nic ująć różanka zachwyca, piwonianka zresztą też.
Masz przy różach lawendy? Szałwie widziałam. Łubiny masz na które ja chorowałam w tym roku i zostały zeżarte .Ta róża NN faktycznie zachwyca swoją barwą i pokrojem i ta Princess Margareta, u mnie też w rozkwicie różanka, zapraszam.
Oj chyba się do Ciebie wybiorę.

Zaraz idę oglądać Twoje róże
Lubin to chyba gdzie indziej widziałaś, ja w tym roku przekopalam sobie taki z pola ale jeszcze malutki.
mirkaka 10:36, 19 cze 2017

Kasiu, Łucjo dziękuję bardzo za miłe słowa
Ale wiecie przecież że umiejętne ujęcie w kadrze robi swoje Ja skrzętnie ukrywam i nie pokazuję gorszych miejsc, takich które mi się nie podobają. A jest ich trochę jak w każdym ogrodzie Zdjęcia też wybieram tylko te udane
Makusia 14:24, 19 cze 2017

...o rany! Zapiera dech! Drewutnia przecudnie ubrana, wrotycz prezentuje się pięknie, a kulka i stożki na kostce wyglądają jak położone, a nie rosnące
Śliczny masz ogród!!!!
Donia72 18:16, 19 cze 2017

Ależ piękne róże i piwonie u Ciebie Zaniemówiłam jak zobaczyłam ten wrotycz różowy, byłam przekonana, że wrotycz jest tylko żółty.
AgataP 19:50, 19 cze 2017

Oj ten Lykkefund cały czas siedzi mi w głowie, ale wiem że musi mieć solidne podpory bo to gigant rośnie. Musiałby mieć stalowe rusztowanie dla siebie.. na razie podziwiam u Ciebie - czy pachnie on ??
mirkaka 09:12, 20 cze 2017

Makusia Marto dziękuję, kulki bukszpanowe rosną tam już wiele lat, w ich pobliżu kostka jest położona bez podsypki betonowej żeby woda mogła wsiąkać do korzeni
Donia Dorotko, wrotyczu mam kilka odmian, ciemno różowy, średnio, jasno i ten na zdjęciu prawie bordowy. Żółty to ten dziki na polach
Agata Ja dla niej też nie mam podpory, na razie jest podwiązywana sznurkami do desek, ale myślę że i mnie podpora nie ominie. Lykkefund pachnie delikatnie, no chyba że ja mam coś z nosem bo powojnik Mayleen też myślałam że będzie silniej pachniał, a moja róża The Pilgrim dla mnie prawie wcale nie pachnie, a wszyscy się nią zachwycają
mirkaka 09:21, 20 cze 2017

Dzisiaj zrobiłam sesję Golden Celebration, zachwycam się tą różą w tym roku, pięknie wygląda, główki trzyma długo prosto, wydaje mi się że najlepiej ją ciąć wiosną na wysokości 60-80 cm

mirkaka 09:35, 20 cze 2017

A to Leonardo da Vinci, opanowała prawie całą rabatę, za nią są Augusta x2 i Chippendale x2 widać je z drugiej strony rabaty

Chippendale

Augusta Luisa

zaczyna red Leonardo

Double Delight

rozkwitła też trzymana w donicy Blue for You

AgataP 09:41, 20 cze 2017

mirkaka napisał(a)
A to Leonardo da Vinci, opanowała prawie całą rabatę, za nią są Augusta x2 i Chippendale x2 widać je z drugiej strony rabaty

Chippendale

Tak Leoś jednak będzie duuuży, nie ruszam więc mu otoczenia w postaci lnicy, na razie jest wyższa od niego ale w przyszłym roku mogą się zmienić proporcje.

Chipek - posadziłam w tym roku, niestety od razu dostał po nosie przymrozkami w maju, dopiero się zbiera do budowy krzaczka, widzę kilka pąków więc jest nadzieja na piękne kwiaty.
Mirko co masz posadzone u jego stóp? Ja dosadziłam mu szałwie, a w plecach werbenę, ale to u Ciebie jest śliczniusie
mirkaka 09:53, 20 cze 2017

Przesadzana kilka razy Rosarium Uetarsen , wszędzie łapała pierwsza mączniaka, na razie zdrowa i ładny krzaczek zbudowała po przesadzeniu w zeszłym roku

Piękna NN typuję że to Swan Lake ale pewności brak

zaczyna popis Veilchenblau, ma mnóstwo pąków , będzie piękna

Charles Austin