Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Kindzia 09:55, 20 cze 2017

Crown Princess Margareta...u mnie trzeci rok. Bardzo nieporządny krzak u mnie buduje...jak wysoko ją tniesz i czym podpierasz, jak prowadzisz, że tak porządnie wygląda? Ale Ci Leonardo wyrósł!!! Moje dwie red malutkie, drugi rok, pod Alchymistem mają miejscówkę...
mirkaka 10:03, 20 cze 2017

AgataP napisał(a)

Tak Leoś jednak będzie duuuży, nie ruszam więc mu otoczenia w postaci lnicy, na razie jest wyższa od niego ale w przyszłym roku mogą się zmienić proporcje.

Chipek - posadziłam w tym roku, niestety od razu dostał po nosie przymrozkami w maju, dopiero się zbiera do budowy krzaczka, widzę kilka pąków więc jest nadzieja na piękne kwiaty.
Mirko co masz posadzone u jego stóp? Ja dosadziłam mu szałwie, a w plecach werbenę, ale to u Ciebie jest śliczniusie

Leonardo będzie duży w zależności jak go będziesz cięła, jeśli będziesz cięla silnie, to tak nie wybije, ja go kulkuję, dlatego jest taki rozłożysty, ale myślę żeby w przyszłym roku przyciąć go mocniej, będzie bardziej zwarty

To dzwonek dalmatyński, bardzo pięknie się rozrasta, w zeszły roku porobiłam sobie kilka kupek i teraz tak pięknie wypełnia rabatę.

mirkaka 10:18, 20 cze 2017

Kindzia napisał(a)
Crown Princess Margareta...u mnie trzeci rok. Bardzo nieporządny krzak u mnie buduje...jak wysoko ją tniesz i czym podpierasz, jak prowadzisz, że tak porządnie wygląda? Ale Ci Leonardo wyrósł!!! Moje dwie red malutkie, drugi rok, pod Alchymistem mają miejscówkę...

Kasiu, ona u mnie też nieporządna, rozwala się, nie ma zwartości. Jest już wiekowa, ma chyba kilkanaście lat, różnie ją cięłam, nisko, wysoko, zawsze się rozłazi.
Ma podporę w którą już wrosła, jest jej już niepotrzebna bo sama ma silne pędy ale nie mogę je wyjąć bo musiałabym róże zmasakrować.

zobacz jaka rozlazła, żeby zrobić jej zdjęcie tańczę wokół niej z każdej strony
ale te kwiaty są tak piękne że wszystko jej wybaczam, poza tym jest zdrowa i cudnie pachnie

AgataP 14:05, 20 cze 2017

mirkaka napisał(a)

Leonardo będzie duży w zależności jak go będziesz cięła, jeśli będziesz cięla silnie, to tak nie wybije, ja go kulkuję, dlatego jest taki rozłożysty, ale myślę żeby w przyszłym roku przyciąć go mocniej, będzie bardziej zwarty

To dzwonek dalmatyński, bardzo pięknie się rozrasta, w zeszły roku porobiłam sobie kilka kupek i teraz tak pięknie wypełnia rabatę.

przepiękny !! poszukam sadzonek, albo nasion
AgataP 14:07, 20 cze 2017

mirkaka napisał(a)

Kasiu, ona u mnie też nieporządna, rozwala się, nie ma zwartości. Jest już wiekowa, ma chyba kilkanaście lat, różnie ją cięłam, nisko, wysoko, zawsze się rozłazi.
Ma podporę w którą już wrosła, jest jej już niepotrzebna bo sama ma silne pędy ale nie mogę je wyjąć bo musiałabym róże zmasakrować.

zobacz jaka rozlazła, żeby zrobić jej zdjęcie tańczę wokół niej z każdej strony
ale te kwiaty są tak piękne że wszystko jej wybaczam, poza tym jest zdrowa i cudnie pachnie

zakochałam się w chipku ale i ta skradła mi serce. U mnie kolory herbaciane i brzoskwiniowe na końcu są listy, ale CPM potrafiłaby to zmienić
piękna można wybaczyć wszystko
Donia72 21:31, 20 cze 2017

Zakochałam się w Twoich różach!!!!
bacowa 07:40, 21 cze 2017

Ależ ci te róże rosną, cmokam nad każdym zdjęciem.
agnieszka_m 08:04, 21 cze 2017

Róże cudowne
widać że Cię kochają a Ty ich

Dzwonek dalmatyński śliczny, fajny uzupełniacz
Makusia 08:38, 21 cze 2017

Dzwonek dalmatyński fenomenalnie się komponuje z różami. A róże...boskie są- woskowo zielone liście, cudne kwiaty, cudny pokrój krzaczków. Powiem Ci, że chyba nawet bardziej podobają mi się zdjęcia całego krzaczka niż pojedyncze- "portretowe"- widać całą urodę!
mirkaka 14:24, 21 cze 2017

AgataP napisał(a)

zakochałam się w chipku ale i ta skradła mi serce. U mnie kolory herbaciane i brzoskwiniowe na końcu są listy, ale CPM potrafiłaby to zmienić
piękna można wybaczyć wszystko

Kiedyś też tak myślałam jak Ty, ale pewna osoba zmieniła moje upodobanie Teraz mam i takie i takie Staram się grupować je odcieniami,ciepłe razem, różowe razem