Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 08:00, 15 cze 2018

Jolu, tak mniej więcej miesiąc, nie powtarza kwitnienia

Dorotko, Eden miałam przez trzy lata b słabą, musiała być kiepska sadzonka, dokupiłam do niej drugą silną sadzonkę i po dwóch latach ta druga taka piękna a ta słaba mimo przesadzenia nadal jednym pędem rośnie

Kasiu, warto mieć choć jeden maleńki słoiczek
mirkaka 17:45, 18 cze 2018

U mnie róże powoli już przekwitają, i właściwie cieszę się bo mam przesyt kolorów.
Trochę już mnie męczą, z przyjemnością spoglądam teraz na zielone kępy rododendronów

Zaczęły już kwitnąć też hortensje ogrodowe i powojniki późnokwitnące

Prince Charles roczny

Emilia Plater

Venosa Violacea

mirkaka 18:32, 18 cze 2018

Solina

Jackmanii

Błękitny Anioł

agnieszka_m 18:32, 18 cze 2018

Powojniki dorodne piękne

Mirko a ta lilia u mnie też podobnie ze wzrostem z 40cm będzie mieć ale myślę że pzez to że dopiero pierwszy rok jest.
Mam nadzieję że w przyszłym będzie bardziej dorodna
mirkaka 18:44, 18 cze 2018

hortensje ogrodowe trochę blade mają liście, szczególnie na starych pędach dlatego nawiozłam wczoraj dolistnie

tę staram się koloryzować, jednak nie wszystkie kwiaty są niebieskie

Anabelka w objęciach Polish Spirit , może przytrzyma jej kwiaty i nie położą się po deszczu

ostróżka chyba ma ze dwa metry wysokości

i widoczek, przycięty stożek, kulka jeszcze czeka.
Rumianka 19:24, 18 cze 2018

Vanosa Violacea też mam, ale mój dość mały i na dodatek jedna z gałązek uschnięta w ostatnich dniach...Masz cudny ogród, nie widać suszy u Ciebie...
Kasia_CS 22:30, 18 cze 2018

No właśnie moje niektóre liście na hortce też żółkną i zastanawiałam się co jej dolega.. A czym nawozisz? Do hortek posiadam tylko magiczną siłę i nawet wczoraj wszystkie dostaly, ale doglebowo.

Powojniki masz przepiękne, szaleją Mam Solinę, ale jakaś biedna w tym sezonie okrutnie...
mirkaka 10:29, 19 cze 2018

Rumianka napisał(a)
Vanosa Violacea też mam, ale mój dość mały i na dodatek jedna z gałązek uschnięta w ostatnich dniach...Masz cudny ogród, nie widać suszy u Ciebie...

Elisko, susza jest straszna, trawnik dogorywa, podlewam tylko rabaty, jest ich sporo i czasami już mam ochotę zrezygnować, myślę sobie : a niech schną
Ogród lubię najbardziej w maju i czerwcu, ale teraz wygląda jak w lipcu, przypalony słońcem.
mirkaka 10:35, 19 cze 2018

Kasia_CS napisał(a)
No właśnie moje niektóre liście na hortce też żółkną i zastanawiałam się co jej dolega.. A czym nawozisz? Do hortek posiadam tylko magiczną siłę i nawet wczoraj wszystkie dostaly, ale doglebowo.

Powojniki masz przepiękne, szaleją Mam Solinę, ale jakaś biedna w tym sezonie okrutnie...

Hortensje ogrodowe mają żółte listki na zeszłorocznych pędach, w/g mnie dlatego że pędy są trochę przemarznięte i słabiej ciągną wodę. Zasilałam dolistnie florovitem, a za tydzień podleję magiczną siłą. Jednam mimo tego kwiatów mają sporo
mirkaka 10:37, 19 cze 2018

agnieszka_m napisał(a)
Powojniki dorodne piękne

Mirko a ta lilia u mnie też podobnie ze wzrostem z 40cm będzie mieć ale myślę że pzez to że dopiero pierwszy rok jest.
Mam nadzieję że w przyszłym będzie bardziej dorodna

Dziękuję Agnieszko, moja jeszcze niższa, może jak cebula podrośnie to i ona podrośnie