Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 13:11, 08 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Jak zwykle zostawiam pełny zachwyt nad Twoim ogrodem. Wiosną kupiłam Golden Celebration, mam wrażenie, że swoją tniesz dość nisko, a ona wypuszcza dość długie pędy kwiatowe.

Tnę różnie, w zależności jak przezimuje, w tym roku dość wysoko
mirkaka 13:21, 08 cze 2018

Kindzia napisał(a)
Golden Celebration tak sztywno kwiat trzyma? To mam nadzieję, że moja Jubilee też się wzmocni na "starość". Na razie nędzna w tym roku, niska po przesadzeniu zeszłorocznym, nie może się zebrać. I tylko ona jedna na wszystkie przesadzane...

Pięknie Ci róże kwitną!!!

Kasiu, zwiesza główki, na tym zdjęciu dopiero zaczyna kwitnąć , teraz już zwiesza, szczególnie przy takich upałach, kwiaty są ugotowane.
Ty raczej nie lubisz takich róż jak Margareta, Golden, ciekawi mnie dlaczego decydujesz się na nie? Dla mnie mimo że zwieszają są cudowne, ich zapach, kolor, kwiat Ja kocham te róże. Wiem że wolisz sztywne, regularne Moje Austiny właściwie wszystkie zwieszają główki ale kwitną obficie, są zdrowe.
U mnie zaczyna Twoja ulubienica, Candlelight, jest cudowna, jakby była w wazonie, sztywna, zgrabna a ja i tak wolę tamte.
Austinom trzeba dać kilka lat na rozrost.
mirkaka 15:37, 11 cze 2018

U nas susza nadal, wczoraj trochę deszcz popadał ale tylko kwiaty przygniótł a ziemia tylko na centymetr mokra
czekam na deszcz
tymczasem, niektóre róże już zaczynają przekwitać, już pierwsze kwiaty dzisiaj obcinałam

Bonica

Veilchenblau

Rhapsody in blue

Eden Rose

Pastella

mirkaka 15:45, 11 cze 2018

Candlelight

Stephanie B zu G

Augusta Luisa

cudowna NN być może to Chandos Beauty

Pat Austin
cierpi z powodu upałów

Belvedere

mirkaka 15:54, 11 cze 2018

Bukavu

Red Leonardo

The Pigrim

Uetarsen

Charles Austin

Elfe

mirkaka 16:02, 11 cze 2018

i takie tam

Ewa777 17:13, 11 cze 2018

mirkaka napisał(a)
i takie tam

Przepiękny niwak Jaka to sosna?
Róże masz prześliczne. Co jedna to piękniejsza U mnie dopiero zaczynają.
Anda 17:55, 11 cze 2018

Przepiekne roze. Co za spektakl Niby niedobrze, ze susza, ale dla roz nie najgorzej. Przynajmniej kwiaty nie mokna i grzyba nie lapia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mirkaka 19:38, 11 cze 2018

Ewa777 napisał(a)

Przepiękny niwak Jaka to sosna?
Róże masz prześliczne. Co jedna to piękniejsza U mnie dopiero zaczynają.

To sosna żółta. Ewo Ty też masz przepiękną sosnę której nie pozwoliłam Ci wywalić, pamiętasz?
mirkaka 19:41, 11 cze 2018

Anda napisał(a)
Przepiekne roze. Co za spektakl Niby niedobrze, ze susza, ale dla roz nie najgorzej. Przynajmniej kwiaty nie mokna i grzyba nie lapia

Jednak upały trochę szkód robią, kwiaty prawie się gotują i szybko więdną. Grzyb niestety już się pokazał, jedna ma czarną plamistość a Veilchenblau już zaczyna mieć mączniaka Reszta na szczęście jeszcze zdrowa ale już pryskam pgrzybowym niestety.