Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Rumianka 19:36, 19 cze 2018

mirkaka napisał(a)

Elisko, susza jest straszna, trawnik dogorywa, podlewam tylko rabaty, jest ich sporo i czasami już mam ochotę zrezygnować, myślę sobie : a niech schną
Ogród lubię najbardziej w maju i czerwcu, ale teraz wygląda jak w lipcu, przypalony słońcem.

Ja też podlewam tylko rabaty, a trawnik wygląda jak rżysko po żniwach...wylałam już tyle wody, że strach będzie spojrzeć na rachunek, ale szkoda mi tych roślinek, na które poszło tyle kasiory...
Gocha 08:44, 20 cze 2018

Mirko melduję że kwitnie mi ale na razie bardzo nieśmiało hortensja ogrodowa od Ciebie. Zobaczę chociaż jej kolor. Piękne masz powojniki. Ja lubię te polskie odmiany. I najbardziej lubię te powojniki może o nieco mniejszych kwiatach ale o dłuższym kwitnieniu. Pozdrawiam
Makusia 09:11, 20 cze 2018

Powojniki boskie! Mam dwa, w tym jednego Jackmanii i jestem nim zachwycona! Ślicznie kwitnie, choć to pierdółka malutka jeszcze jest.

Hortensje od Ciebie mają się dobrze- nadal rosną w donicach. jedną niemal utopiłam Na szczęści odratowała się i prezentuje się wyśmienicie. Druga zastanawia się, czy aby nie zakwitnąć
Ewa777 13:11, 20 cze 2018

Mirko, czy Ty robisz konfitury różane z konkretnej odmiany róży? Bardzo mnie tym zaciekawiłaś.

Piękne masz wszystkie powojniki
mirkaka 18:43, 20 cze 2018

Rumianka napisał(a)

Ja też podlewam tylko rabaty, a trawnik wygląda jak rżysko po żniwach...wylałam już tyle wody, że strach będzie spojrzeć na rachunek, ale szkoda mi tych roślinek, na które poszło tyle kasiory...

Dziś podlewam trawnik, choć troszeczkę
mirkaka 18:48, 20 cze 2018

Gocha napisał(a)
Mirko melduję że kwitnie mi ale na razie bardzo nieśmiało hortensja ogrodowa od Ciebie. Zobaczę chociaż jej kolor. Piękne masz powojniki. Ja lubię te polskie odmiany. I najbardziej lubię te powojniki może o nieco mniejszych kwiatach ale o dłuższym kwitnieniu. Pozdrawiam

Gosiu, zapomniałam, że i Ty wtedy byłaś i wzięłaś hortensję Obyś była z niej zadowolona

U mnie są na tej ścianie płotu wszystkie z grupy późnokwitnących, kwitną b obficie.
To chyba te które Ty też lubisz, bo one mają właśnie kwiaty nieco mniejsze, i długo kwitną
mirkaka 18:50, 20 cze 2018

Makusia napisał(a)
Powojniki boskie! Mam dwa, w tym jednego Jackmanii i jestem nim zachwycona! Ślicznie kwitnie, choć to pierdółka malutka jeszcze jest.

Hortensje od Ciebie mają się dobrze- nadal rosną w donicach. jedną niemal utopiłam Na szczęści odratowała się i prezentuje się wyśmienicie. Druga zastanawia się, czy aby nie zakwitnąć

Ta pierdółka powinna szybko rosnąć, dawaj mu dużo kompostu i obornika.
To wspaniale że zaczyna kwitnąć, cieszę się bardzo
mirkaka 18:58, 20 cze 2018

Ewa777 napisał(a)
Mirko, czy Ty robisz konfitury różane z konkretnej odmiany róży? Bardzo mnie tym zaciekawiłaś.

Piękne masz wszystkie powojniki

Tak Ewo, z Rosa de Resht, ona ma jadalne płatki i silnie pachnące, ale gdzieś, czytałam że z innych też można robić. Mam jeden krzaczek tej różyczki i z pierwszego kwitnienia mam dwa i pół słoiczka.Takie malutkie po przecierze pomidorowym. To pół już opędzlowałyśmy z moimi córkami jedząc je z lodami, pycha
Louise Odier podobno też się nadaje.
Anusia 20:22, 20 cze 2018

Mirko ja też melduję, że hortensje od Ciebie kwitną. Są niskie, pewnie w przyszłym roku będą bardziej masywniejsze. A tak się bałam, ze nie przezimują.
katel 21:31, 20 cze 2018

Mireczko cudownie u Ciebie , najpierw były rodki i azalie potem zachwycały róże a teraz powojniki przepiękne i dorodne - przepięknie!!!
Ja też zgłaszam kwitnienie hortensji od Ciebie - ma ogromny kwiat, druga była z maleńkiej sadzonki i odbija po zimie od ziemi ale też już ładnie ruszyła choć kwitnąć nie będzie az to floksik będzie