Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z południa Polski - ogród Marzeny

Z południa Polski - ogród Marzeny

zoja 04:11, 07 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Ponawiam pytanie o skrzynię na balkonie. 3 trzmieliny na pniu a pod nimi lawenda. Co wy na to? Tu straszne słońce - strona południowa.

mi wszystko paliło słońce ale ja miałam w zwykłych doniczkach - tylko pelargonie dawały radę
nie doradzę co sadzić, ale skrzynia bardzo ładna
paulina_ns 07:24, 07 kwi 2016

Hej Marzenka widzę,że pełna wiosna już u Ciebie, u mnie też wszystko zaczyna budzić się z zimowego snu Bardzo ładna masz tą skrzynkę ( robił Ci ją stolarz?) moim zdaniem trzmielina na pniu, fajny pomysł, albo np jakieś iglaczki na pniu zielone, a w nóżki daj im trzmieline, ona za jakiś czas powinna fajnie z tej skrzyni zwisac no i mogę Ci nawet takie trzmieliny podarować, bo mam na zbyciu
Marzenaka 23:49, 07 kwi 2016

Paulinko skrzynię robił mój mąż z palet bo mamy ich kilka i się plątają Jak posadzę w niej roślinki to wtedy będzie już naprawdę fajnie. Podobają mi się bardzo szare rzeczy ale u nas brązy i kremy kolorystycznie dominują, więc szare dodatki odpadają.

zoja na balkonie do tej pory surfinie zazwyczaj miałam to sobie radziły, bo tam strasznie grzeje. Zobaczymy.

A ja wreszcie zerwałam darń z jednego kawałka. Uff... tyle że to była chyba 1/10 z tego co przede mną
Po szkółkach pojeździłam dziś, coraz więcej rzeczy się pokazuje. Chciałam chciałam śliwy Pisardi kupić i nie kupiłam. Albo jeszcze nie wystawione albo krzywe za bardzo...
Izoldka 07:57, 08 kwi 2016

Ja biorę się za darnie w sobotę jak "pozbędę" się dzieciorka mojego (biedna babcia)

Masz jakieś sprawdzone szkółki? Bo jeżdżę już tydzień za grujecznikiem i jakoś tak marnie zaopatrzone są po mojej stronie Krk...
Kawa 08:52, 08 kwi 2016

Marzena 3 trzmieliny i lawenda to chyba trochę za dużo na tą skrzynię tak myślę
lawenda uwielbia słońce więc ok a może jakąś sosenkę na pniu okragłą i trawkę?
paulina_ns 10:09, 08 kwi 2016

Marzenka napisałam Ci u mnie odnośnie trzmielin, zerknij sobie
anbu 18:40, 08 kwi 2016

Ale pięknie ta wiśnia kwitnie, już nie mogę się doczekać aż sobie kupię
Macham Marzenko
jolka 19:34, 08 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Ponawiam pytanie o skrzynię na balkonie. 3 trzmieliny na pniu a pod nimi lawenda. Co wy na to? Tu straszne słońce - strona południowa.

Hej Ja wprawdzie ekspertem od kompozycji nie jestem, ale jakoś mi nie pasuje ten zestaw. Gryzą mi się te odcienie zieleni, trzmielina żółto-zielona, a lawenda sino-niebieska. Zastanawiam się też, jak sobie lawenda w skrzyni poradzi zimą.
paulina_ns 21:04, 08 kwi 2016

Ja bym tam widziała jakieś dwa iglaczki na pniu, a w ich "nogach" coś zwisajacego np trzmieline, ale chyba Marzenka ma inną wizje
Psiamama 00:11, 09 kwi 2016

A może jakieś trawy? Np. vertigo i jednoroczne, coś białego?