Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

olga80 11:20, 13 paź 2017

Aniu koza super w sypialni mi się marzy taki klimatyczny ogień.Bio kominki wcale do mnie nie przemawiają.Widziałam kiedyś u klienta i jak dla mnie to nie ma efektu
UrsaMaior 13:15, 13 paź 2017

Wrzucam mojego Jotula, z komórki, ale widać co i jak. Daj znać jak obejrzysz to usunę.

MirellaB 14:00, 13 paź 2017

Dla mnie kominek to tylko w salonie.
W zasadzie w kominku rozpalamy tylko w czasie świąt. Mamy ciepło w domu, więc prawie wcale go nie używamy.

Piece kaflowe bardzo miło wspominam. U dziadków tak lubiłam przy nich się ogrzewać
UrsaMaior 14:04, 13 paź 2017

A tak, tak, w salonie też mam kominek Lubię ciepło żywego ognia, jest zupełnie inne niż z ogrzewania. O klimacie nie wspomnę
Marga 15:29, 13 paź 2017

Koza fajna rzecz! Też mam taki wolnostojący (konkretnie Romotopa) i bardzo sobie chwalę.
Aniu, pamiętam o Tobie, zaglądam zawsze jak mam neta i podczytuję.
Macham
Margarete 15:32, 13 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Dla mnie kominek to tylko w salonie.
W zasadzie w kominku rozpalamy tylko w czasie świąt. Mamy ciepło w domu, więc prawie wcale go nie używamy.

Piece kaflowe bardzo miło wspominam. U dziadków tak lubiłam przy nich się ogrzewać

Cos ty ja palę w moim często odkąd go mam, zawsze chciałam miec kominek ale na początku nie zrobiliśmy bo były inne wydatki związane z urządzaniem domu a kominek był takim dodatkowym kaprysem - teraz od 3 lat mam i pale w nim zarówno przy wielkich świątecznych okazjach jak i przy drobnych wizytach przyjaciół...wiem ze brudzi sie ściana przy tym i czyszczenie płyt szklanych nie jest miłym zajęciem (mam narożny więc duzo szyb) ale uwielbiam nawet jak nie ma gości dla samej siebie napalić, patrzeć w ogień, do tego jakaś fajna płyta, książka, kieliszek winka...może jakaś świeczka...i ehhh..chwilo trwaj
Margarete 15:36, 13 paź 2017

Z tym OLX-em Aniu to fajny pomysł - poszukam drewutni
iwka 15:48, 13 paź 2017

udało nam się z tymi cisami jednym słowem moje też żyją i nawet trochę podrosły. Wiosną chyba trzeba będzie dokładnie przyciąć. Podlewałam prawie całe lato tą magiczną siłą co polecałaś

Ania jaką szerokość ma drewutnia?
AnnaCh 20:36, 14 paź 2017

Moja koza

Jednak żywy ogień, to żywy ogień
Ja bardzo lubię palić, oprócz tego, że jest cieplutko, to jeszcze fajnie jest, klimatycznie
Iza, masz śliczną ceglastą ścianę za kominkiem U mnie niestety w domu liczyło się, żeby się szybko wprowadzić, na wiele rzeczy nie starczyło funduszy, a teraz lepimy Może jak będę robiła remont salonu, to zrobię sobie białe cegiełki

Iwona, drewutnia jest na prawie całą szerokość garażu, czyli ma ze 4,5 metra pewnie.
Jeżeli chodzi o głębokość, to ma prawie metr

To drewno po lewej już tak dobrze nie wygląda, to przywiezione od mojego taty, ścinał ogromną morwę pochylającą się na garaże, porąbał na małe kawałki, chciał dobrze Ale w sumie to ma nie wyglądać, a dobrze się palić Poza tym darowanemu...

Rozpoczęłam dziś akcję "cebulka"
Co prawda posadziłam tylko setkę van ejków na frontowej, rosły tam też w zeszłym roku, ale to i tak jakiś progres. Jasio chory, do południa musiałam paznokcie zrobić Ciemno szybko się robi. Dosadziłam też kępki takich fajnych rozchodników, które dostałam od Krysi kiedyś
Rozpoczęłam też prace w kamieniołomie. Jak ktoś pamięta, to przy wiacie mam kratki na pnącza i zostawione miejsce w kostce na nasadzenia. No właśnie, tylko trzeba zebrać stamtąd całą podbudowę pod kostkę i wsypać ziemię, masakra.
No i mam problem z tym miejscem, bo co można posadzić w takiej donicy w kostce? Szerokości ma to maks 20 cm. Wystawa - totalna patelnia. Dobra wiadomość, że dokopałam się w jednym miejscu już do ziemi
UrsaMaior 20:57, 14 paź 2017

Ania, zgadzam się, żywy ogień, czy to kominek czy koza, to jest to A ta ściana to nie okładzina - to cegła, z której jest zbudowana. Niestety powiedziałam budowlańcom, że nie będzie tynku i za bardzo zaczęli się starać, wyszła zbyt porządnie i równo.