Toszko, ma azot - 10%, fosfor - 52%, potas - 10%. Czyli nie dawać.
Sylwio, Mirello, no właśnie nie ma przepisów. Też trochę czytałam i słyszałam o powoływaniu się przez sądy na przepisy o ROD, ale wydaje mi się, że nawet w sądzie jest to do obalenia. ROD są małe, po 200-300 metrów, więc rozumiem, że nie można zasłaniać komuś takiej malutkiej działki. A tutaj, mnie nikt nie powiadomił jaki dom obok się buduje, choć uważam, że ewidentnie oddziałuje na sąsiedztwo. A następny sąsiad co ma powiedzieć, jak jemu ten dom zacienia pół działki? Teraz latem, to jeszcze jakoś jest, bo słońce wysoko, ale zimą? Będzie miał okropnie ciemno. I na takie coś się zezwala, a na moje kilka drzewek nie? Oni mają dużą działkę, jak będą chcieli to w stronę lasu mają jeszcze z 1000 metrów, słońca im nie zabraknie. Wcisnęli ogromny dom w wąską działkę, to są tego konsekwencje. Rozmawiałam z sąsiadką, nie sprawiała wrażenia, jakby cokolwiek miało jej przeszkadzać.
Zoja, każdy po pewnym czasie jest mądrzejszy, wraz z nabytym doświadczeniem. Ja bym pewnie teraz inny dom zbudowała
Kasiu, zrobię jeszcze zbliżenie na tył z tego zdjęcia i postaram się coś narysować. Mam plan na tył ogrodu, tzn. na jego kształt, z nasadzeniami już gorzej
Haniu, mnie w google maps nie ma
Agatko, pewnie, że chcę. Jak możesz zrobić mi fotkę i wkleić, może być u mnie, to byłabym bardzo wdzięczna
Angelika, nowy avatar

Super

Fajnie czytać, że szybko rosną. Te planowane do zakupu mają ok 100-110 cm, większych w najbliższej okolicy chyba nie znajdę