Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 10:48, 23 mar 2019

No dobra, jedni pocięli, drudzy jeszcze nie, ale jak potnę, to mogę wykopać i podzielić??? Help!
AngelikaX 11:32, 23 mar 2019

Moim zdaniem można już dzielić

U mnie wszystko pocięte
Margerytka40 11:58, 23 mar 2019

Też bym dzieliła
eVka 15:39, 23 mar 2019

Po pierwsze masz super młynek do gałęzi, muszę w końcu kupić.
Po drugie, wilki. Ale czad mieszkać w takim rejonie dziczy. U nas miasto, atrakcją jedynie bażanty, kaczki, zające i czasem lisek się trafi no i sarenki.
Po trzecie, wszystko ciachałam już dawno ale we Wrocku cieplej trochę. Miskanty z miesiąc temu. Już są zielone, w sensie mają zielone małe zdźiebełka
anna_t 19:59, 23 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Pytanie na jutro: Miskanty już pościnać? Bo mnie okropnie wkurzają, latają po całym ogrodzie, bo occzywiście ich nie związałam na zimę A kiedy mogę takiego jednego wykopać i podzielić na 3 części?
Ania ja miskanty cielam miesiąc temu A podzielilabym jak ruszą
AnnaCh 21:05, 23 mar 2019

Angelika i Asia, podejrzałam Wasze posty na telefonie będąc w ogrodzie i podzieliłam Zaczęły już się zielenić od dołu, więc wykopałam, w ruch poszło ostre narzędzie i podzieliłam Poobcinałam też już moje wszystkie miskanty, po ciemku już praktycznie pociachałam dośc ostro lawendę, okropnie wygląda, więc ciachnęłam ostro Mam nadzieję, że to było potrzebne jej cięcie odmładzające

Pod płotem rosły sobie trzy ML i Limka po prawej od nich. Limka poszła na frontową rabatę, bo w ogóle tu nie pasowała, a tu dosadziłam dwa podzielone ML Teraz wygląda to już imaczej, bo miskanty ścięte i lawenda też

Ewa, młynek pożyczony od teścia, on ma duży teren, dużo drzew i krzewów. Fajnie się sprawdził.
Wiesz, w sumie to ja też mieszkam w mieście Tyle, że już przy granicy w otulinie parku krajoobrazowego Lisy, sarny, bobry są na porządku dziennym, ale wilki?
Właśnie u Ciebie jest dużo cieplej, dlatego ja się jeszcze wstrzymywałam, ale dziś obejrzałam miskanty i okazały się zielenić od dołu

Ania, właśnie chyba ruszają Podzieliłam, co będzie, to będzie
eVka 21:09, 23 mar 2019

Szkoda, że mój teść nie ma
To fajnie mieszkacie miasto+natura=marzenie
Tak Wrocław jest zupełnie niemiarodajy ogrodowo-temperaturowo.
Też moje miskanty będę dzielić siekierą...
Gruszka_na_w... 21:15, 23 mar 2019

Aniu, po tej zimie-niezimie, wiele miskantów nie zapadło w sen. Kilka moich miało wewnątrz całkiem sporo zielonych łodyg. Swoje cięłam na początku lutego.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anbu 21:17, 23 mar 2019

Aniu miskanty mam ścięte już ze trzy tygodnie temu Dziś ciachnęłam róże i rozplenice
Dziel i rządź śmiało
AnkaK 21:31, 23 mar 2019

Cześć Aniu. Podglądam cichutko... Patrząc na ognisty avatarek (śliczna jesteś!) i siekierę można by rzec: osttra dziewczyna