Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Zakrecona 19:23, 07 mar 2019

Aniu, a co ile sadziłaś swoje trzmieliny? Jak wysoko one są szczepione?
Dragonka 19:10, 08 mar 2019

hej Aniu Dzięki Ci za pamięć i dobre słowo, bardzo doceniam

Czytam wstecz- brzozy będą?? Super! Zasłonią Ci tego kloca trochę, a sam ich widok będzie działał terapeutycznie Fajnie kombinujesz z drzewkami, to jarząbki będą przed serbami, postanowione?
sylwia_slomc... 21:07, 08 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Przeglądam trochę aukcje itd i w mojej okolicy są brzozy 3 metry po 140 zł w doniczkach, ale wiem też, że można kupić takie 2 metrowe po 30-35 zł. Jak szybko rośnie brzoza doorenbos? Czy ten metr więcej jest wart tej ceny?

A skąd, kupuj te mniejsze bez zastanowienia, ja kupiłam rok temu wiosną maluchy, do jesieni mimo suszy o połowę wyższe były
anabuko1 13:24, 10 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Popracowałam wczoraj dwie godzinki Graby lekko przycięłam i posprzątałam frontową rabatę. Powyrzucałam zaschłe jeżówki, wyrwałam werbenę, nie zastanawiałam się czy żyje, czy nie, siewek będzie pełno. Przesadziłam jeszcze jedną limkę tutaj, w sumie jest 5 i je przycięłam. Postanowiłam też, że jeżówki stąd wylatują, zostają tylko limki i werbena. Miskanty jeszcze nie przycięte. Zostało tez jeszcze trochę werbeny pod trzmieliną. Dziś to załatwię

No to Aniu, fajnie podziałasz.Fajnie i prace nas rozkręcają i roślinki pnące do góry i wychodzące z ziemi
Bogdzia 18:34, 10 mar 2019

AnnaCh napisał(a)
Przeglądam trochę aukcje itd i w mojej okolicy są brzozy 3 metry po 140 zł w doniczkach, ale wiem też, że można kupić takie 2 metrowe po 30-35 zł. Jak szybko rośnie brzoza doorenbos? Czy ten metr więcej jest wart tej ceny?

Tez bym kupiła te mniejsze i tańsze a serby na pewno zajmą całą szerokosc, mam 18 lenie -kolosy.
Milka 07:05, 12 mar 2019

To działasz ostro. Brzozy bym tez kupiła mniejsze, szybko rosną i korzyść cenowa
Makusia 09:34, 21 mar 2019

Widzę, że wir pracy zawodowej musiał Cię wciągnąć i nie chce wypuścić, więc tylko zostawię info- trzcinnik- pamiętaj Gotowy jest Woła do Pani
AnnaCh 21:45, 22 mar 2019

Makusia, żebyś wiedziała Ledwo żyję, dziś cały dzień pisałam kasację, bo się znowu jakiemuś Twojemu koledze po fachu nie podobało, to co wcześniej do niego napisałam, a żeby mnie dobić, to jeszcze sąd to przyklepał
Trzcinnik mówisz? Nie dam rady w ten weekend, może jakoś w tygodniu się umówimy? ID też Ci wykopę kępę całą.

Irenko, kupię mniejsze

Bogdziu, widziałam Twoje kolosy, stąd myślałam, że przerwa między nimi 2 metry starczy żeby się zrosły.

Aniu, staram się coś podziabać nawet w tygodniu, choć ciężko mi. W poniedziałek i wczoraj wygospodarowałam po godzince i choć front już jakoś wygląda

Sylwia, to świetna wiadomość

Basiu, brzozy bardzo lubię, masz rację będą terapią na skołatane moje nerwy

Magda, a bo ja to wiem? Sadzone są tak co 60 cm mniej więcej chyba, a na wysokość? ...ja mam 170 cm, a one mi sięgają tak szczepieniem "do cycków" Musisz sobie zwizualizować

Gosia, byłam u Ciebie, widziałam serby. Dosadzenie dwóch z przodu nie wchodzi w grę, bo tam jest za wąsko. Muszę mieć tam przejście między wiatą a tyłem domu.
AnnaCh 21:49, 22 mar 2019

W poprzednią sobotę całą spędziłam na ogrodzie. M dzielnie walczył z gałęziami po ściętym drzewie zza garażu, które wrosło już w siatkę. Przy okazji obcinałam wszystko co się jeszcze dało, żeby to zmielić

W warzywniaku kilka buraków liściowych przetrwało zimę
Posiałam dwa rządki rzodkiewki

A w domu posiałam pomidorki
Rosną sobie już ładnie

A w niedzielę przejechałam rowerem 32 km i padłam
Wracając do domu przez nasze lasy w pewnym momencie stanęliśmy na rozstaju dróg zastanawiając się którędy będzie szybciej i... wydawało nam się, że widzieliśmy wilki!
Dziś Nadleśnictwo opublikowało film z kamer, że faktycznie są, czyli nam się nie wydawało
Zakrecona 21:49, 22 mar 2019

Cycki jędrne, to dość wysoko Dzięki!

O pomidorki już fajne, a z robotami i tak podgoniłaś mimo natłoku w pracy.