Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Wendy79 08:20, 06 mar 2019

Ja swoje kupowałam tanio i uważam, że warto było, bo rosną szybko. W ubiegłym sezonie to niektóre nawet około metra przyrostu miały. Mężnieją, tak jak Ewa napisała, też szybko.
Kasia73 09:49, 06 mar 2019

Szkoda że te serby są co 2 metry z moich obserwacji wynika że na zwartą ścianę to co 1,5 m

Wendy79 napisał(a)
Ja swoje kupowałam tanio i uważam, że warto było, bo rosną szybko. W ubiegłym sezonie to niektóre nawet około metra przyrostu miały. Mężnieją, tak jak Ewa napisała, też szybko.

A gdzie kupowałaś brzozy potrzebuję jeszcze 2szt

Ps. Przepraszam za prywatę
mrokasia 10:01, 06 mar 2019

Kasia73 napisał(a)
Szkoda że te serby są co 2 metry z moich obserwacji wynika że na zwartą ścianę to co 1,5 m

Mnie podoba się pomysł wsadzenia między serby tych jarząbów (i pociągnięcia ich dalej w stronę wiaty samochodowej). Tym bardziej biorąc pod uwagę to co napisała Kasia. Serby dołem otulą pieńki a górą jarząby wypełnią dziury między serbami.
roma2 10:03, 06 mar 2019

Aniu kup te mniejsze i tańsze . Ja sadziłam ołówki metrowe, a teraz już są sporymi drzewkami. Bielą nóżek będziesz się cieszyć od razu, bo doorenbosy mają szybko białe pieńki. Kaskę zaoszczędzona wydasz na jarząbki . Widzę, że Łucja dopycha kolanem jarząbki przy świerkach. A ja Jej pomagam .
tulucy 10:54, 06 mar 2019

To już we trzy dopychamy muszą się zmieścić
Kasia73 11:15, 06 mar 2019

We cztery
tulucy 11:16, 06 mar 2019

jeszcze nas trochę będzie, to u sąsiadów posadzimy
eVka 11:20, 06 mar 2019

Ja między serbami będę miała śliwy wiśniowe, znaczy już je mam bo rosną a dosadzę serby na mijankę. Wklejam u siebie fotkę.
Poppy 12:03, 06 mar 2019

Na mijankach serbowych sie nie znam, wiec siedze cicho, ale brzozy kupilabym mniejsze i tansze. Szybko rosna, moim zdaniem zbyt szybko A roznice w cenie mozesz wydac na ew jarzaby, czy co tam Ci sie zamarzy.
AnnaCh 19:21, 06 mar 2019

Ewa, dziękuję bardzo za takie cenne informacje

Łucja, coś mi się to nie widzi Jeżeli już je tam posadzę, to raczej przesunę je do przodu

Martuś, tak u Ciebie Miałam jechać do Ciebie, ale jak mówisz, że nędzne, to nie jadę Muszę z miłymi paniami się skontaktować

Agnieszko, to super informacje To chyba kupię jakieś tańsze

Kasiu, serio co 1,5 m? Przecież one potrafią dołem mieć 4 metry, to przy dwóch już jest ciasno.

Kasiu marzycielko, może i fajny pomysł, ale jakoś nie mam do niego przekoanania Jeżeli wsadzę 5 jarząbów, bo te 3 to już pewne, to raczej wysunę je przed serby, tam ma nie być w ogóle trawnika, jarząbki będą rosły w rabacie.

Roma, a kiedy sadziłaś te swoje? Dopychaj, ale ja się zapieram

Poppy, planów mam mnóstwo, więc różnicę w cenie wydam na 100% Jarząby znalazłam dość ładne i tanie. Zobaczymy tylko jakie przyjdą