Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

ren133 18:59, 16 paź 2016

jankosia napisał(a)
No to ciekawe Ania co piszesz, bo ja hicksii widziałam zimą i były pięknie ciemnozielone. Myślałam więc że to przypadłość tych zwykłych tylko. A może to przypadłość takich żyjących w doniczce? Tak by było najlepiej co? Zobaczę jak po tym sezonie będzie. Oglądam te po trzy zeta i myślę nad posadzeniem do doniczek. Tylko czy warto sobie kurde nową robotę brać? Ech, co te niskie ceny robią z ludźmi

Renia, a twoje cisy były rudawe zimą?

tak były nawet wczesną wiosną jeszcze ... ale teraz są ciemnozielone
AnnaCh 22:36, 16 paź 2016

Renia, no ja jeszcze z Martą się nie umawiałam, bo ona coś ostatnio mało uchwytna, ale myślę, że raczej dość wcześnie, bo jeszcze trzeba wsadzić, a dzień coraz krótszy.

Monika, ja oglądałam dzisiaj moje dwa w doniczce, te od cioci i one już znowu brązowieją. Chyba te cisy tak mają Monia, to może wsadzaj do doniczek, też na początku miałam taki plan, jak myślałam, że nie zdążę z podłożem

Małgoś,
dzięki, warte, warte, jak patrzę na tę zieleń wiosną i przyrosty to przepiękne są
jankosia 22:47, 16 paź 2016

Ale brązowieją ci hicksi? No to może właśnie takie osłabione tak mają? Twoje doniczkowe to wiadomo, moje doniczkowe to to samo, a Renia z kolei miała kopane więc też osłabione... Mam nadzieję że te baccaty nie są jakieś trefne i nie będą rudziały będąc już normalnie w gruncie...
Nieeee, już nie mogę bawić się w doniczki. Po trzech dniach orki ogrodowej mam dość i raczej dopłacę wiosną za ciut większe niż mam się teraz bawić. Ale być może mówię tak przez straszne zmęczenie materiału po weekendzie- 130 mkw pod nową "rabatkę" zrobiło swoje Ale jutro ma być śliczna pogoda to może chociaż przy sadzeniu nie zmarznę

Hmm, jeszcze tak myślę sobie... Jak się okaże że hicksi też zawsze zimą rudzieją to jestem w d... bo nie mam w tym momencie pomysłu na żywopłot. Tylko że tam gdzie widziałam śliczne zielone cisy zimą twierdzili że to hicksii właśnie.. Słowotok mi się włączył - spadam
Bogdzia 22:51, 16 paź 2016

Mnie sie wydaje ze wszystkie cisy zima są zielone , no oprócz odmian o zóltym kolorze a jesli brązowieją to jakies osłabione lub chore, ale moze jest inaczej????????
AnnaCh 22:53, 16 paź 2016

Może te cisy faktycznie osłabione tylko rudzieją, moje hicksii na razie ładne, zielone, brązowieją te chyba bacatty od cioci, co je w doniczce trzymam ciągle

Bosh... 130 m kw to gdzieś ćwierć, no może 1/5 całego mojego ogrodu Ja po wczorajszym troszkę poruszeniu, sadzeniu cebuli i takie tam padam na twarz Niestety znalazłam winowajców moich zjedzonych danic Pędraki Od maja zaczynam z nimi walkę... Jeszcze nie wiem jak?
jankosia 22:53, 16 paź 2016

Oby tak było jak Bogdzia pisze bo rudzielców nie zdzierżę
AnnaCh 22:55, 16 paź 2016

Ale ze mną wytrzymasz?

Też mam nadzieję, że jest tak jak pisze Bogdzia, bo właśnie za ten super kolor chciałam te cisy
jankosia 23:03, 16 paź 2016

Ło Jeżu! Teraz załapałam Wybacz rudzielcu
AnnaCh 23:12, 16 paź 2016

Spoko Też rudych, ale cisów, nie zdzierżę
LyraBea 09:24, 17 paź 2016

Dzień dobry przy kawce Aniu. Ależ u Ciebie ruch i na wątku, i w ogrodzie. Kilka dni temu nie bardzo wiedzialaś jak podejść do miejsca, gdzie posadzić cisy a już jakieś 2 dni potem miałaś wszytko przekopane, wyrównane na gotowo. Doczytałam, że glebogryzarką tak szybko się uwinęliście. Mój pomocnik też mi zawsze pomaga, ale ten tylko mieli glebę a Ty wspomniałaś, że można ustawić u Ciebie głębokość "wgryzania" Zdradzisz mi na priv albo tu, co to za cudne ustrojstwo masz?
Żywopłot cisowy marzył mi się w ogrodzie zawsze, ale kasy na niego jednak nie wysupłam, bo na efekt wow musiałabym co najmniej pół metrowe okazy i po 5 sztuk na metr, co przy jakiś 20mb niestety za bardzo dałoby mi po kieszeni. Tak wiec pomiędzy warzywnikiem a resztą ogrodu będzie grab. W przyszłym tygodniu powinnam się po niego wybrać.
Czekam z niecierpliwością na Twój cisowy rządeczek.
Aaaa, tak mi się przypomniało, jak ryknęłam śmiechem czytając o tym jak to kiedyś teściowa kopała, ale zaniemogła i teść kupił sobie nową glebogryzarę... No tak to bywa z tą wymianą na lepszy, nowy model