Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na piasku i z wielkim murem

Ogród na piasku i z wielkim murem

Alicja169 14:47, 21 mar 2017

Trzmielina sunspot - inaczej sobie wyobrażałam mam u siebie jeden egzemplarz, ten jest ładny.
Te nowe jakieś takie pokrzywione, może rosły ciasno.

Tamaryszek - cieniutki, długo będę czekała.
To samo Tawuła Grefshaim - malutka sadzonka.
Tulipanowiec - cieniutki, ale wysoki, podobno szybko rośnie, ale kiedy zrobi się pień i zakwitnie?
Nie doczekam
Toszka 16:54, 21 mar 2017

Alicja169 napisał(a)
Toszka - dzięki, a czy w ogóle sadzić ten świerk, mam trzy sztuki, czyli zaanektuje mi połowę tej rabaty.
A tej azalii jap. Maruschce dać jakąś obwódkę ? jaką ?

Azalia bez obwódki. Posadź wszystko plamami kolorystycznymi. Sadząc myśl także o rabacie zimą, czyli jakie kolory będą ciekawie się komponować.
MirellaB 17:54, 21 mar 2017

Alicja trudno mi coś doradzić, bo nie jestem w tym dobra. Wydaje mi się, że oba warianty są ok
Alicja169 19:02, 21 mar 2017

Posadziłam przysłane dzisiaj bukszpany, ich kolor i matowość budziły moje zastrzeżenia, napisałam do szkółki i taką odpowiedź dostałam:

"matowe liście to częste zjawisko po zimie roślin zimozielonych, rośliny były również pryskane co 3 tygodnie w sezonie wegetacyjnym, a pozy tym brązowy nalot to wynik podlewania wodą ze studni głębionowej. Niedługo rośliny wypuszczą nowe, młode liście."

Zdziwiła mnie częstotliwość oprysków
asiak 19:47, 21 mar 2017

Trzymam kciuki za bukszpany
zoja 20:41, 21 mar 2017

hmmm... to czekamy na zdrowe zielone listki - też trzymam kciuki
Bogdzia 20:49, 21 mar 2017

Zakupy ogromniaste zrobiłas.
Mala_Mi 08:47, 22 mar 2017

Maruschka powoli rośnie. - nie tak powoli.. i ona sama w sobie jest najładniejszą obwódką... Maruschki daj jako obwódkę.

Te żółte Rheingold rośnie jak głupie szybko, u mnie po 5 latach miała metr średnicy i wysokosci. Na szczęście to można ciąć. Teraz bym cięła od początku, a tak wybujały mi .. i straszą na rabacie.. takie 2 cycki

Nastaw się na ciecie i posadź tak w odległości minimum 80cm. Inaczej stracą swój urok.

Alicja169 08:58, 22 mar 2017

Mala_Mi napisał(a)
Maruschka powoli rośnie. - nie tak powoli.. i ona sama w sobie jest najładniejszą obwódką... Maruschki daj jako obwódkę.

Te żółte Rheingold rośnie jak głupie szybko, u mnie po 5 latach miała metr średnicy i wysokosci. Na szczęście to można ciąć. Teraz bym cięła od początku, a tak wybujały mi .. i straszą na rabacie.. takie 2 cycki

Nastaw się na ciecie i posadź tak w odległości minimum 80cm. Inaczej stracą swój urok.

Inżynierska opinia krótko, zwięźle i konkretnie. Tego mi potrzeba
Dziękuję Aniu
Marga 09:10, 22 mar 2017

Alu, tawuła Grefshaim bardzo szybko rośnie, jeszcze będziesz musiała ją podcinać

Myślałam, że masz wsadzona jakąś obwódkę zaraz przy krawężniku, a to chyba tylko kilka chwaścików było