Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

AgataP 13:33, 09 kwi 2016

bozga napisał(a)

Wszystko zależy od odmiany i jej rozłożystości, decyzja musi być dobrana do konkretnej odmiany, dla niektórych 80 cm jest dobre a przy formach rozłożystych jak najbardziej 120 cm.

Chodzi o Limelight
AgataP 13:35, 09 kwi 2016

Poza tym jak to nie masz się nad czym skupić? Nad wiosną Proszę Pani, piękna Ci ona u Ciebie
bozga 00:00, 10 kwi 2016

Niestety wraz z wiosną zawitała do miasteczka plaga samobójstw ( 5 osób w ciągu 3 dni brzmi bardzo źle), wpłynęło to fatalnie nie tylko na moją psychikę (większość bardzo dobrze znałam), gdzie się człowiek nie ruszy temat jest tylko jeden. Ogródek zdecydowanie mniej cieszy i właściwie wstyd mi jest , że myślę o przesadzaniu kolejnego krzaczka w obliczu takich ludzkich tragedii. Oby to się wreszcie skończyło.
Pluszakowa 07:44, 10 kwi 2016

bozga napisał(a)
Niestety wraz z wiosną zawitała do miasteczka plaga samobójstw ( 5 osób w ciągu 3 dni brzmi bardzo źle), wpłynęło to fatalnie nie tylko na moją psychikę (większość bardzo dobrze znałam), gdzie się człowiek nie ruszy temat jest tylko jeden. Ogródek zdecydowanie mniej cieszy i właściwie wstyd mi jest , że myślę o przesadzaniu kolejnego krzaczka w obliczu takich ludzkich tragedii. Oby to się wreszcie skończyło.

Bożenko takie wieści potrafią mocno przytłoczyć szczególnie jak jedocześnie wracają wspomnienia o utracie naszych bliskich. To co piszesz świadczy tylko o twojej empatii. Śle ciepłe myśli i przytulam.

Mnie ostatnio też rozłożyła wieść o śmierci takiego chłopaka, którego znalazłam tak jak was poznaje z Internetu. Choć nigdy się nie spotkaliśmy nic to nie zmienia naszych uczuć i towarzyszących temu emocji.
zawitka 08:26, 10 kwi 2016

Bożenko ściskam i tulę dla mnie ta wiosna też smutna
Kasya 08:38, 10 kwi 2016

bozga napisał(a)

bardzo smutne co piszesz tym bardziej ze wiosna to pora kiedy powinno budzic sie zycie...
Gosiek33 09:32, 10 kwi 2016

Współczuję to faktycznie duży stres

W zeszłym roku też taką wiosnę miałam, na każdego przychodzi jego czas. Ale praca w ogrodzie jak sama wiesz najlepiej jest niezłym lekarstwem. Trzymaj się tego. Pozdrawiam i wiedz, że nie jesteś osamotniona
szemusia 09:47, 10 kwi 2016

Bożenko, malutkie pąki u moich przyciętych hortensji magical moonliht wydziobały ptaki Najpierw myślałam, ze zostały ułamane, ale nikt tam nie chodzi, a zauważyłam, że ptaki na nich przesiadują. Cz spotkałaś się z czymś takim? I czy te pąki odrosną??? Jeden krzak ogołocony niemal cały
Jana 09:57, 10 kwi 2016

Doskonale Cię rozumiem, zwłaszcza teraz.....u mnie też życie przeplata się ze śmiercią...trzy dni po tym jak mojemu tacie urodził się wnuk, zmarł....ale wiosna to jednak czas nadziei, że będzie lepiej i bardzo w to wierzę....
Gosiek33 10:53, 10 kwi 2016

szemusia tak ptaki załatwiają moje przebiśniegi - obcinają im kwiatki i porzucają obok widocznie młode listki im smakują? A masz inne krzewy w koło którymi mogłyby się zadowolić?