Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

Kindzia 09:27, 20 lip 2017

Ja się też zachwycam Twoimi hortensjami ogrodowymi, cudne!
Kiedyś miałam, 7 sztuk, ale nie byłam w stanie okrywać, jak majowe przymrozki nas nawiedziły...oddałam Uli, u niej tylko też jedna przetrwała.
Pozostaje mi zachwycanie się u innych
Ilona 14:57, 20 lip 2017

bozga napisał(a)

Chyba o to chodzi- to klon Flamingo, tak gęsty i piękny pokrój uzyskujemy przy corocznym wiosennym strzyżeniu, robię to zwykłym sekatorem, gałązki są niezwykle miękkie, skracam co najmniej aż o 3/4 nowe przyrosty

Tak, o niego mi chodziło. Dziękuję Bożenko za szybką odpowiedź. Pamiętasz może ile lat już u Ciebie rośnie? Przycinasz już w marcu czy później?
madeczkam 14:27, 27 lip 2017

Witam, czy może mi Pani doradzić, co moge posadzić obok oraz przed hortensją vanille fraise - to duzy 8 letni okaz obok łysa polanka, co będzie podkreślać jej urodę?? z góry dziękuje i pozdrawiam
Elka 09:34, 28 lip 2017

Bożenko mogłabyś mi określić czy to na pewno lime light? Pod taką nazwą mi sprzedano.

madeczkam 10:06, 28 lip 2017

Elka napisał(a)
Bożenko mogłabyś mi określić czy to na pewno lime light? Pod taką nazwą mi sprzedano.

tak to ona chyba słabo przycieta (chodzi o wycięcie słabych drobnych pedów), ale piekna
zawitka 21:00, 28 lip 2017

Twoje hortki przechodzą same siebie. Cuuuudowne i nie tylko hortki
Elka 21:15, 28 lip 2017

madeczkam napisał(a)

tak to ona chyba słabo przycieta (chodzi o wycięcie słabych drobnych pedów), ale piekna

Madeczkam dziekuję za odpowowiedź i pochwały.
Bożenko mam nadzieję, że nie wkurzysz się na mnie za jeszcze jedno pytanie na Twoim wątku. Czy to właśnie to słabe przycięcie mogło mieć wpływ, że pędy tej hortki nie są proste i sztywne, tylko bardziej takie krzaczory. Taką kupiłam już późną wiosną więc mogę to dopiero naprawić w przyszłym sedzonie jak sądzę.
madeczkam 22:06, 28 lip 2017

Elka napisał(a)

Madeczkam dziekuję za odpowowiedź i pochwały.
Bożenko mam nadzieję, że nie wkurzysz się na mnie za jeszcze jedno pytanie na Twoim wątku. Czy to właśnie to słabe przycięcie mogło mieć wpływ, że pędy tej hortki nie są proste i sztywne, tylko bardziej takie krzaczory. Taką kupiłam już późną wiosną więc mogę to dopiero naprawić w przyszłym sedzonie jak sądzę.

tak dlatego są krzaczory
zawitka 08:18, 15 sie 2017

Powiedz mi Bożenko czy z krzaczka derenia Kousa zrobię drzewko???????Zaraziłaś mnie hortkami mam teraz ładną ha ha hortensjową i w niej duuużo odkładów na następną .Twój ogród --marzenie Jeśli znajdziesz chwilę zajrzyj do mnie tam mam tego Kousa
Catalinasdiary 09:51, 17 sie 2017

Witaj odnalazłam ostatnio Twój wątek i zapisałam sobie. Hortensje to bardzo mój klimat. Niestety nie przeczytałam jeszcze Twojego wątku, trochę tych stron masz a mam do Ciebie prośbę, jeżeli masz chwilkę, proszę o wizyte u mnie na stronie 14stej. Mam jedną bukietówkę, nie wiem co to za jedna.