Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 21:06, 15 maj 2016

Rozumiem Cię doskonale. Pomyślałam tylko, że u Ciebie by się wpasowała w klimat
aga_podlasie 21:08, 15 maj 2016

zoja napisał(a)
ale Ty masz ładnie!

Dzięki
A jak to wszystko już będzie kwitło, to dopiero będzie
aga_podlasie 21:41, 15 maj 2016

Pomidory zakryłam wielkim kawałkiem włókniny, cukinie odwróconymi doniczkami. Zimna ta Zośka.
gruby_dyniek 21:54, 15 maj 2016

Ładnie u koleżanki, bardzo
Gratuluję włożonej pracy, to musi być satysfakcjonujące

Przypadkowo ja również zakryłem co nieco niedawno
Boję się o warzywa, zapowiada się zimna noc
Oby kołderka nie była za krótka
aga_podlasie 22:02, 15 maj 2016

Dzięki
Już są 4 stopnie u mnie. Jednak coś w tym jest jak mówią, żeby wysadzać roślinki po 15 maja.
marzena_p 22:56, 15 maj 2016

Będzie dobrze.
Dziś zjadłam pierwsze rzodkiewki swojej produkcji. Pychotka
aga_podlasie 22:59, 15 maj 2016

Super!
My się zajadamy już szpinakiem, niedługo będzie sałata. Muszę sprawdzić rzodkiewki
UlaB 08:41, 16 maj 2016

Widze ze jednak zawitała nowa edenka. Oby tym razem było jej dobrze.

U mnie cos musiało byc nie halo z pogodą bo częśc sałat wypadła - zamiast nabierac objetosci zbielały i zmarniały. Pierwszy raz cos takiego widze.
I z jednej strony cos mi objadło liście orlików - śmiesznie wyglądają takie kwiatki sterczące z łysych łodyżek. Tydzien temu były wszystkie liscie. M. nie zarejestrował ktorej nocy zniknely. Rok temu było to samo.
Poza tym widze, ze cos sie stało krzewuszkom i niestety część klematisów, i to tych leciwych ma bardzo mało przyrostów, jeden w ogole nei ruszył. Zeby było smieszniej okrylam je jesienią gdy przyszly te duze spadki temperatur. Nic to, bedzie miejsce na nowe
aga_podlasie 10:59, 16 maj 2016

Dziś w nocy termometry odnotowały minimalną temperaturę 1 stopień. Mam nadzieję, że nie ma strat. Okrycia pomidorów i cukinii zostawiłam jeszcze, bo i ta noc ma być chłodna.
aga_podlasie 11:01, 16 maj 2016

UlaB napisał(a)
Widze ze jednak zawitała nowa edenka. Oby tym razem było jej dobrze.

U mnie cos musiało byc nie halo z pogodą bo częśc sałat wypadła - zamiast nabierac objetosci zbielały i zmarniały. Pierwszy raz cos takiego widze.
I z jednej strony cos mi objadło liście orlików - śmiesznie wyglądają takie kwiatki sterczące z łysych łodyżek. Tydzien temu były wszystkie liscie. M. nie zarejestrował ktorej nocy zniknely. Rok temu było to samo.
Poza tym widze, ze cos sie stało krzewuszkom i niestety część klematisów, i to tych leciwych ma bardzo mało przyrostów, jeden w ogole nei ruszył. Zeby było smieszniej okrylam je jesienią gdy przyszly te duze spadki temperatur. Nic to, bedzie miejsce na nowe

Co się stało krzewuszkom? ja mam 3, jedna odbija od dołu, wszystkie suche gałęzie wycięłam, 2 mają pojawiające się listki mniej więcej na połowie gałązek, pozostałe suche.
Powojniki odbijają od korzenia, wszystkie stare gałązki wycięłam.