Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 14:35, 05 wrz 2016

aga_podlasie 14:42, 05 wrz 2016

Tak, Vanilka, ale wkurza mnie, bo brązowieją jej płatki, lada moment zrobi się "brudna"

Larissa i Ascot - jakieś 70cm może? Na oko
Ascot bardzo długo była zdrowa, ale już widać pierwsze plamki. I tak nieźle, na przykład Crocus prawie nie ma już liści.
Larissa wypuściła długi pęd, zapowiada się nieźle. Już się boję, że dałam jej za mało miejsca, ale najwyżej będzie się rozpychać i przeplatać z Ascot.
Zana 14:43, 05 wrz 2016

Eeeee... wszystko piękne, ale hortensje mnie powaliły.
Mnóstwo kwiecia jeszcze masz, nie ma to jak dojrzałe rabaty
UlaB 14:50, 05 wrz 2016

Hortensjom chyba podoba sie wilgoć na działce, ale i rozchodniki masz bardzo ładne, a one niezbyt lubią wilgoć - wymieniałas im podłoże do sadzenia?

Moja vanilka nie jest taka ognista, szkoda...
Ide zobaczyc czy u mnie wychodza juz zimowity.
lojalna_ 14:52, 05 wrz 2016

Agus jak Ty zaczarowałas te zimowity. U mnie nic jeszcze nie widac.

Kolory masz piekne w ogrodzie )))
aga_podlasie 14:53, 05 wrz 2016

Anula, hortensje w tym roku dają popis, ale bardzo nierówno rosną. Na jednej rabacie już się przebarwiają a na innej dopiero zaczynają kwitnąć. Ale nie da się ukryć, że hortensje i róże to moje ulubione kwiaty
aga_podlasie 14:56, 05 wrz 2016

Zimowity mnie zaskoczyły, zakwitły pod koniec sierpnia. Może to oznacza, że u nas będzie wcześniej zimno?
aga_podlasie 15:03, 05 wrz 2016

Hortensje dostawały duże dawki wody jak było sucho plus Magiczną siłę. Ale też dużo zależy od podłoża, widzę, że w lepiej przygotowanym rosną większe. Nauczka na przyszłość.

Rozchodniki muszą sobie radzić w tym co jest, sadziłam je tam gdzie mi pasowało, nie robiłam im specjalnie miejsca. Ale widzę, że listki jasnozielone, przydałoby się im jedzonko.
Zana 15:08, 05 wrz 2016

Moje hortensje limki to takie miernoty, że aż... Muszę im jesienią wymienić podłoże i dogodzić. Może mnie w przyszłym roku wreszcie wynagrodzą kwieciem bujnym.
siostra9 15:09, 05 wrz 2016

aga_podlasie napisał(a)
Tak, Vanilka, ale wkurza mnie, bo brązowieją jej płatki, lada moment zrobi się "brudna"

Larissa i Ascot - jakieś 70cm może? Na oko
Ascot bardzo długo była zdrowa, ale już widać pierwsze plamki. I tak nieźle, na przykład Crocus prawie nie ma już liści.
Larissa wypuściła długi pęd, zapowiada się nieźle. Już się boję, że dałam jej za mało miejsca, ale najwyżej będzie się rozpychać i przeplatać z Ascot.

Witam
Hortensje piękne