Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 13:59, 20 lip 2017

UlaB napisał(a)

Obie rabaty na pewno będa boskie, juz fajnie wyglądają. Tylko tak patrze czy Ty nie za gęsto masz troche posadzone nowe roslinki? Moze to złudzenie. A co do hortensji pod oknem - popatrz na forum, dosyc częste (najblizej nas - u AnyArt). Nie zebym namawiała, na pewno wygospodarujesz jeszcze niejedna rabate z hortkami

Jak analizowałam tę rabatę pod kątem roślin, to brałam pod uwagę kolor elewacji i tak naprawdę najbardziej lubię Limelight a nie wiem, czy ich kolor dobrze by się odbijał na tym piaskowo żółtym tle.
Uznałam więc, że tam pójdę w ciemny róż jeżówek (których jeszcze nie kupiłam) a na razie knautia będzie dawała ten kolor.
UlaB 14:05, 20 lip 2017

aga_podlasie napisał(a)

Jak analizowałam tę rabatę pod kątem roślin, to brałam pod uwagę kolor elewacji i tak naprawdę najbardziej lubię Limelight a nie wiem, czy ich kolor dobrze by się odbijał na tym piaskowo żółtym tle.
Uznałam więc, że tam pójdę w ciemny róż jeżówek (których jeszcze nie kupiłam) a na razie knautia będzie dawała ten kolor.

mi sie bardzo podoba taka kolorystyka elewacje mam podobną, a ciemny róz to mój ulubiony kolor i w ogrodzie i na sobie

Mówisz, że skoro wetknełam patyki do ziemi za hortensją, to jest szansa ze cos z nich bedzie? No zobaczymy.... Jaki nawóz dajesz hortkom? Masz jakis ulubiony?
zoja 14:11, 20 lip 2017

A hortensja bukietowa diamant rouge?
Kolor jak jezowek
aga_podlasie 15:04, 20 lip 2017

UlaB napisał(a)

mi sie bardzo podoba taka kolorystyka elewacje mam podobną, a ciemny róz to mój ulubiony kolor i w ogrodzie i na sobie

Mówisz, że skoro wetknełam patyki do ziemi za hortensją, to jest szansa ze cos z nich bedzie? No zobaczymy.... Jaki nawóz dajesz hortkom? Masz jakis ulubiony?

A już mają jakieś listki? ja swoje bezlistne patyki już wyrzuciłam, a te obiecujące mają duże liście.
Podlewam Magiczną Siłą do hortensji i raz, albo dwa w sezonie jakaś gnojóweczka im się trafi. W tym roku miałam nawóz z ptasich odchodów, w latach ubiegłych z pokrzywy.
aga_podlasie 15:18, 20 lip 2017

zoja napisał(a)
A hortensja bukietowa diamant rouge?
Kolor jak jezowek

Ja nawet za Vanille Fraise za bardzo nie przepadam. A tak mi ładnie rośnie, uparta
zoja 15:24, 20 lip 2017

aga_podlasie napisał(a)

Ja nawet za Vanille Fraise za bardzo nie przepadam. A tak mi ładnie rośnie, uparta

a to złośnica
jak pamiętam z zeszłego roku to wszystkie hortensje masz piękne
aga_podlasie 16:00, 20 lip 2017

I szykuje się na ten rok podobny widok, a może nawet lepszy jak nowe się rozkręcą
aga_podlasie 09:20, 21 lip 2017

Tak wyglądały wczoraj patyczki Vanille Fraise

A tak Limelight

w zasadzie są to patyki a nie patyczki, bo chciałabym wyprowadzić hortensję na pniu, więc wybierałam najdłuższe

A to Polar Bear przesadzony już na nowe miejsce

aga_podlasie 09:23, 21 lip 2017

I z rozpędu zrobiłam jeszcze kilka zdjęć

aga_podlasie 09:24, 21 lip 2017