Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jest ten kawałek ogrodu

Mój jest ten kawałek ogrodu

aga_podlasie 10:48, 19 lis 2015

Oglądałam to dokładnie i wydaje mi się, że to jest bukszpan. Ale jeszcze nigdy nie widziałam owoców na bukszpanie.
jona 23:33, 19 lis 2015

aga_podlasie napisał(a)
To roszponka się sama potrafi wysiać? Nie miałam pojęcia.
A szpinak miałam latem nowozelandzki a ten zwykły chyba za późno posialam, bo nie zdążył wypuścić zbyt wielu listków przed przymrozkami. Pamiętam, że czytałam u Ciebie, że wysiewalas w sierpniu, w przyszłym roku muszę też tak zrobić.

Sałata zakwitła, a że zwlekałam z zebraniem nasion to postanowiła wysiać się sama
Szpinak przykryj włókniną, jeszcze jakiś czas powinien rosnąć. Chyba, że się bardzo oziębi.
bozga 18:59, 24 lis 2015

A zimy to czasami u Ciebie już nie ma ? Fotki jesienne bardzo fajne
aga_podlasie 19:20, 24 lis 2015

Jest lekki mrozek w nocy, rano wszystko było przepięknie białe od szronu, ale śniegu jeszcze nie było. I wcale na niego nie czekam
aga_podlasie 21:16, 30 lis 2015

Jeśli macie nornice w ogrodzie to jest teraz dobry moment, żeby się ich pozbyć. U mnie w przeciągu 3 dni złapały się 4. W bardzo prosty sposób, mianowicie na zwykłe pułapki na myszy, ale posmarowane kremem czekoladowym. To chyba ich przysmak. Zdjęć nie będzie

marzena_p 19:39, 01 gru 2015

A co te nornice narozrabiały u ciebie ? Ja mam krecika ,grasuje w nowych rabatach.
Anda 20:03, 01 gru 2015

aga_podlasie napisał(a)
Jeśli macie nornice w ogrodzie to jest teraz dobry moment, żeby się ich pozbyć. U mnie w przeciągu 3 dni złapały się 4. W bardzo prosty sposób, mianowicie na zwykłe pułapki na myszy, ale posmarowane kremem czekoladowym. To chyba ich przysmak. Zdjęć nie będzie

Cale szczęście nornic nie mam (odpukać) . Na razie tylko myszy łapałam na nutellę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
aga_podlasie 20:55, 01 gru 2015

marzena_perkowska napisał(a)
A co te nornice narozrabiały u ciebie ? Ja mam krecika ,grasuje w nowych rabatach.

Ooo, to nie zazdroszczę.
Nornice latem psuly mi warzywniak, wiosną podkopywaly świeżo zasiane grzadki. A wtedy trudno je złapać, mają co jeść, w pułapki się nie łapią. Za to zimę postanowiły chyba przetrwać w kompostowniku. Zrobiły sobie gniazdo. I pewnie są głodne, bo tak się łatwo dają złapać.
aga_podlasie 20:58, 01 gru 2015

Anda napisał(a)

Cale szczęście nornic nie mam (odpukać) . Na razie tylko myszy łapałam na nutellę

To dobrze wiedzieć, że myszki też to lubią. Pierwszej jesieni w tym domu zagniezdzily się na strychu. W kolejnych latach już ich nie było, ale też bardzo pilnowalismy, żeby nie weszły do domu.

Dominika11 21:01, 01 gru 2015

Anda napisał(a)

ja też nie mam, ale myszy sobie grasują - choć mam nadzieję, że jak puszczę kotki to i myszy się pozbędę