Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U "Zielonej" Ogrodniczki :)

U "Zielonej" Ogrodniczki :)

IzaK 08:26, 07 maj 2015

Mysza, Margaret-ka - dziękuję za odwiedziny

Effa charakterny ten mój kwiatuszek

A czy ktoś się orientuje, czy kwiaty wiśni należy obrywać?

Mam dzisiaj w planach porobienie kancików - co mi z tego wyjdzie... się okaże
Borbetka 08:28, 07 maj 2015

Od razu bym te tawuły wyciachała! Obejrzyj ogród Richiego. On ma wszystkie tawuły w kulki poobcinane. Wygląda to cudownie.
Naczytałam się dyskusji u Ciebie ... burzliwej momentami. Każda z osób ma swoje racje i ja się z tym zgadzam. Jeśli ktoś by mnie naśladował, ucieszyłabym się niezmiernie. Inspiruję, znaczy .
Na forum znalazłam rośliny, które się sprawdzają. Jaka ich konfiguracja na rabacie, to już indywidualna sprawa.
Twoja rabata będzie cudna, może daj berberys Admiration albo Atropurpurea Nana na ten środek, będzie pięknie kontrastował.
Posadziłam u siebie dywany z Atropurpurea, nie pokazuję jeszcze, bo mam nierówno, a lubię równo, bo mam nierówno pod sufitem cha cha.
Przesyłam pozdrowienia i działaj. Kibicuję Ci bardzo.
ana_art 08:45, 07 maj 2015

IzaK napisał(a)
Mysza, Margaret-ka - dziękuję za odwiedziny

Effa charakterny ten mój kwiatuszek

A czy ktoś się orientuje, czy kwiaty wiśni należy obrywać?

Mam dzisiaj w planach porobienie kancików - co mi z tego wyjdzie... się okaże
nie obrywaj!
ana_art 08:46, 07 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Od razu bym te tawuły wyciachała! Obejrzyj ogród Richiego. On ma wszystkie tawuły w kulki poobcinane. Wygląda to cudownie.
Naczytałam się dyskusji u Ciebie ... burzliwej momentami. Każda z osób ma swoje racje i ja się z tym zgadzam. Jeśli ktoś by mnie naśladował, ucieszyłabym się niezmiernie. Inspiruję, znaczy .
Na forum znalazłam rośliny, które się sprawdzają. Jaka ich konfiguracja na rabacie, to już indywidualna sprawa.
Twoja rabata będzie cudna, może daj berberys Admiration albo Atropurpurea Nana na ten środek, będzie pięknie kontrastował.
Posadziłam u siebie dywany z Atropurpurea, nie pokazuję jeszcze, bo mam nierówno, a lubię równo, bo mam nierówno pod sufitem cha cha.
Przesyłam pozdrowienia i działaj. Kibicuję Ci bardzo.
uśmiałam się serdecznie lubię równo bo mam nierówno pod sufitem
ana_art 08:46, 07 maj 2015

z tej radości mi się zdublowało
IzaK 08:51, 07 maj 2015

Borbetko miło mi Cię gościć w moich - póki co skromnych bardzo - progach No gdybym miała pokazywać swoje na etapie "równo" to chyba trzeba by poczekac z 5 lat haha
Cieszę się z każdej podpowiedzi i porady

Wiem, że rzuciliście mi już propozycje odnośnie środka... i każda z z nich sama w sobie jest super, tylko, że ja mam problem z decyzją haha
No jeżeli chodzi o ogród, to wciąż mam dylematy... zastanawiam się, zmieniam co chwila koncpecję... dobrze, że choć te tawuły i trzmieliny wsadziłam... przynajmniej jakiś "obraz" rabaty to już daje...
To niezdecydowanie jest męczące

Aneta dzięki!!! Sąsiad mi kilka dni temu powiedział, że powinnam bo będę miała problemy, bo system korzeniowy za słaby...

IzaK 08:52, 07 maj 2015

ana_art napisał(a)
z tej radości mi się zdublowało

Twoje, to nawet duble miło się czyta
ana_art 09:00, 07 maj 2015

IzaK napisał(a)
Borbetko miło mi Cię gościć w moich - póki co skromnych bardzo - progach No gdybym miała pokazywać swoje na etapie "równo" to chyba trzeba by poczekac z 5 lat haha
Cieszę się z każdej podpowiedzi i porady

Wiem, że rzuciliście mi już propozycje odnośnie środka... i każda z z nich sama w sobie jest super, tylko, że ja mam problem z decyzją haha
No jeżeli chodzi o ogród, to wciąż mam dylematy... zastanawiam się, zmieniam co chwila koncpecję... dobrze, że choć te tawuły i trzmieliny wsadziłam... przynajmniej jakiś "obraz" rabaty to już daje...
To niezdecydowanie jest męczące

Aneta dzięki!!! Sąsiad mi kilka dni temu powiedział, że powinnam bo będę miała problemy, bo system korzeniowy za słaby...

ZA SLABY? a one kopane czy z doniczki? przecież to wiśnie ozdobne, nie owocowe fakt miałam na swoich w tamtym roku kilka maleńkich które zjedliśmy, ale to nie drzewa owocowe
a to że nie potrafisz sie zdecydować to standard, nie przejmuj sie zostaw wolne i myśl sama przyjdzie.
a wiesz, że jak je bedziesz dobrze cięla to tym szybiej będą ładne. Nie bój się!
IzaK 09:23, 07 maj 2015

Aneta one były kopane i tego samego dnia wsadzone... Fakt korzeni to one ogromnych nie miały, ale staram się, by miały wilgotno i czule do nich przemawiam Mam nadzieję, ze się przyjmą jak należy...

A to, że ozdobne to też się niektórzy dziwią, że skoro wisnia kwitnie to dlaczego owoców nie będzie i dlaczego w ogóle wiśnie posadziłam sobie przed domem

Sąsiadka się śmieje, ze co tydzień zmieniam koncepcje...
NO allleeee... wolę przemyśleć i posadzić coś co będzie cieszyć moje oko, niż potem przesadzać kilka razy choć tego i tak nie uniknę

ana_art 09:30, 07 maj 2015

dbaj by miały mokro powinny sie przyjąć a tym że ktoś coś mówi sie nie przejmuj, bo każdy ma swoją wizję. Mam też takiego sąsiad, który dziwił się że np sadzimy lisciaste drzewa bo potem trzeba to grabić