Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U "Zielonej" Ogrodniczki :)

U "Zielonej" Ogrodniczki :)

anna_p_k 23:41, 13 maj 2015

Tulipany obowiązkowo
rumiankowa 07:21, 14 maj 2015

Piękny kancik cudo. Mam pytanie techniczne - kora nie jest dosypana do samego końca tej rabaty, jest jakiś odstęp od tego kanciku? Czy moje oczy szwankują? Bo u siebie nasypałam do końca, czyli chyba źle Jak powinnam zrobić? Tak z 10cm odsunąć od brzegu?
IzaK 08:37, 14 maj 2015

Marta ja nie dosypywałam, bo tak mi się wizualnie bardziej podoba... ale z czasem i tak pewnie tę korę trochę zwieje i zakryje ona wszystko
Przy lawendzie jest większy odstęp, bo robiłam go z myślą, by coś pod lawendą posadzić... ale skoro lawenda się rozrośnie to i tak zakryje tę "rowek"
ela_z 08:42, 14 maj 2015

Fajnie się u Ciebie robi Wisienki super wyglądają z trzmielinką
Pozdrawiam
rumiankowa 09:00, 14 maj 2015

Dzięki Iza to przy najbliższym docinaniu odrobinę odsunę i zobaczę, jak lepiej będzie wyglądało i jak będzie praktyczniej

IzaK 16:19, 14 maj 2015

Zdecydowałam się na berberysy Admiration w środku rabaty, dzisiaj zamówiłam - po niedzieli sadzenie... jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie

Przedwczoraj robiłam syrop z mniszka... pierwszy raz w życiu...
Zebrałam z dzieciakami 500 kwiatów mniszka i zrobiliśmy syrop... dzieciaki trochę się krzywią, dla mnie smak podobny troszkę do miodu

W planach mam jeszcze syrop z pędów sosny... chyba juto nazbieram i zasypię cukrem.

ewa004 19:56, 14 maj 2015

Jak moje dzieci były małe zawsze robiłam ten syrop ,uważam że jest bardzo skuteczny.
I masz rację że smakiem podobny do miodu .
rumiankowa 20:05, 14 maj 2015

Fajny sposób na wykorzystanie okolicznych roślinek. Ehhh moja alergia na pyłki i tysiąc innych rzeczy mi uniemożliwia wiele takich naturalnych, fajnych rzeczy więc mniszki niszczę zawzięcie
IzaK 21:37, 14 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Jak moje dzieci były małe zawsze robiłam ten syrop ,uważam że jest bardzo skuteczny.
I masz rację że smakiem podobny do miodu .

Witaj Ewo w moim ogródku

Ciekawa jestem właśnie skuteczności i szczerze przyznam, że mam dość już tej aptecznej chemii...
Dzisiaj zasypałam cukrem młode pędy sosny
IzaK 21:38, 14 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
Fajny sposób na wykorzystanie okolicznych roślinek. Ehhh moja alergia na pyłki i tysiąc innych rzeczy mi uniemożliwia wiele takich naturalnych, fajnych rzeczy więc mniszki niszczę zawzięcie

ja mam alergię na trawę no ale tej zwalczać nie będę