Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U "Zielonej" Ogrodniczki :)

U "Zielonej" Ogrodniczki :)

IzaK 09:35, 07 maj 2015

ana_art napisał(a)
dbaj by miały mokro powinny sie przyjąć a tym że ktoś coś mówi sie nie przejmuj, bo każdy ma swoją wizję. Mam też takiego sąsiad, który dziwił się że np sadzimy lisciaste drzewa bo potem trzeba to grabić

ja kilka nocy po posadzeniu nie mogłam spać przez te umbrelki - tak sie przejmowałam tym, żeby się przyjęły... nawet Wieloszkę na privie zasypywałam pytaniami... no nic trzymajcie kciuki za moje wisienki...
ja to też mam zagwozdkę zawsze ile tej wody lać pod takie drzewo, żeby nie przelać...

a co do wizji... wiadomo ile ludzi, tyle pomysłów
kasia_w 10:07, 07 maj 2015

IzaK napisał(a)
Aneta, Łukasz - za Waszym przyzwoleniem będę ciachać...

dumam nad tym środkiem wciąż...
jak tak patrzycie na tę rabatę, na to wolne, środkowe pole to co tam widzicie: co Wam przychodzi na myśl, by tam wsadzić... kulki bukszpanowe, berberysy, kosodrzewiny o których mowa była na wcześniejszych stronach czy może jeszcze coś innego...

Iza- pierwsza myśl moja- bordowe berberysy- takie małe co w kulki rosną, Atropurpurea Nana. Aż się prosi o dosadny kontrast. widzę także inne głosy za
kasia_w 10:10, 07 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Od razu bym te tawuły wyciachała! Obejrzyj ogród Richiego. On ma wszystkie tawuły w kulki poobcinane. Wygląda to cudownie.
Naczytałam się dyskusji u Ciebie ... burzliwej momentami. Każda z osób ma swoje racje i ja się z tym zgadzam. Jeśli ktoś by mnie naśladował, ucieszyłabym się niezmiernie. Inspiruję, znaczy .
Na forum znalazłam rośliny, które się sprawdzają. Jaka ich konfiguracja na rabacie, to już indywidualna sprawa.
Twoja rabata będzie cudna, może daj berberys Admiration albo Atropurpurea Nana na ten środek, będzie pięknie kontrastował.
Posadziłam u siebie dywany z Atropurpurea, nie pokazuję jeszcze, bo mam nierówno, a lubię równo, bo mam nierówno pod sufitem cha cha.
Przesyłam pozdrowienia i działaj. Kibicuję Ci bardzo.

Borbetka- ja tez lubię równo i też pod sufitem trochę nie tego. Ale jak tak docackałam mój mały ogródek i wczoraj na niego spojrzałam, to kurcze- tam już w ogóle natury nie widać. Tylko pracę ogrodnika stwierdziłam, że czas się zapuścićciekawe czy mi wyjdzie...
IzaK 10:17, 07 maj 2015

kasia_w napisał(a)

Iza- pierwsza myśl moja- bordowe berberysy- takie małe co w kulki rosną, Atropurpurea Nana. Aż się prosi o dosadny kontrast. widzę także inne głosy za

Ja u Ciebie, TY u mnie

No to berberysy, póki co przeważają
tomekm 16:25, 07 maj 2015

Pozdrawiam i życzę pięknego ogrodu. Będę zaglądać.
Borbetka 21:05, 07 maj 2015

Berberys będzie bezproblemowy. Ani robal, ani ślimak ... nic. Tylko woda i nawóz. Będzie sobie rósł.
IzaK 21:07, 07 maj 2015

tomekm napisał(a)
Pozdrawiam i życzę pięknego ogrodu. Będę zaglądać.

Witaj Tomku, również pozdrawiam i zapraszam częściej
IzaK 21:09, 07 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Berberys będzie bezproblemowy. Ani robal, ani ślimak ... nic. Tylko woda i nawóz. Będzie sobie rósł.

Tak mówisz Borbetko? Nic, tylko sadzić berberysy... pierwotny mój zamysł to były berberysy admiration...
IzaK 09:36, 08 maj 2015

Wczoraj przycięłam tawuły i trzmielinki - są takie maleńkie teraz - no ale mam nadzieję, ze wyjdzie im to na zdrowie...
Zaczęłam robić też kanciki, ale deszcz wygonił mnie z ogrodu - dzisiaj ciąg dalszy prac...wcale dużo wczoraj nie zrobiłam, a plecy bolą
anna_p_k 11:00, 08 maj 2015

czyli fitness uprawiałaś w ogrodzie wyjdzie na plus tawuły urosną i tak Ty miałaś je starsznie duże moje malutkie więc nie przecinałam ale dobrze że dowiedziałam się u Ciebie że jednak można