Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U "Zielonej" Ogrodniczki :)

U "Zielonej" Ogrodniczki :)

IzaK 14:28, 06 maj 2015

rumiankowa 14:29, 06 maj 2015

Bardzo pięknie czy przycinać, pojęcia nie mam. Może bardziej doświadczone osoby coś podpowiedzą

Jak ukończysz rabatkę to będzie cudna, serio już wygląda b. reprezentatywnie
IzaK 14:32, 06 maj 2015

tulipany Negrita

Upstar

rumiankowa 14:36, 06 maj 2015

A co do tej dyskusji, w uproszczeniu - o kulach i stożkach.

Tak to już jest. Wszyscy kopiują wszystko. Zawsze i na każdym polu. W modzie, trendach żywieniowych, lifestylowych i ogrodowych. Taka chyba natura ludzka, inni mają dobrze i ładnie, ja też muszę mieć to samo

Ponieważ sama zaliczam się do osób projektujących poniekąd, choć zupełnie co innego, znam ból odgapiania przez konkurencję itd. to frustruje i wkurza. Nie dziwię się tym przesytem u szefowej forum. Jednak ogród różni się tym od innych dziedzin, że wiele osób działa samodzielnie i podkradając pomysły nie robi tego na złość ani dla jakichś wielkich zysków. I chyba to jest jednak plus. Że uczymy się od siebie, trochę pomałpujemy, ale w gruncie rzeczy każdy ma jednak trochę inaczej.

Przyznaję, że moje pierwsze chwile na Ogrodowisku to było przeżycie, jakbym jako dziecko trafiła do fabryki czekolady. Chciałam mieć natychmiast wszystko i tak samo i kulki, żurawki, stożki, rząd drzewek ozdobnych i wszelkie inne cuda na kiju... już mi pomału przechodzi choć mam 2 kulki to nawet po tym krótkim czasie widzę, że mój ogród ma być po mojemu z uwzględnieniem inspiracji i porad, ale bez kopiowania kropka w kropkę. Bo ani to nie pasuje do stylu otoczenia, ani nie da mi to żadnej satysfakcji.

kasia_w 14:37, 06 maj 2015

IzaK napisał(a)
Magda, Ewelina, Aneta- cieszę się, że wypowiadacie swoje zdanie na ten temat... takie dyskusje są potrzebne - wiadomo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, myślę jednak, że wszystko można "wypośrodkować"

Taka dyskusja u mnie się wywiązała, że aż wstyd mi wstawiać zdjęcia...
Ogólnie jakoś złapałam lekkiego "doła" po tych Danusiowych wypowiedziach, aczkolwiek wiem, że nie miała absolutnie nic złego na myśli, również to, że ma prawo irytować się tym "odgapianiem".
Mimo wszystko jestem zdania, ze wszystkiemu winny był mój stożek, którego to chciałam posadzić na frontowej rabacie

Iza nie obwiniaj się, twój stożek po prostu przelał czarę goryczy Stożek na froncie ma każdy, ja tam nawet 3 luzik
IzaK 14:37, 06 maj 2015

witaj malkul- z tym linczem nie byłoby chyba aż tak źle co?

to jest forum, forum tworzą ludzie - i ile ludzi, tyle opinii
internet ma też to do siebie, że nie odzwierciedla emocji piszącej osoby, stąd pewnie czasami jedno zdanie ma różny wydźwięk
kasia_w 14:39, 06 maj 2015

chyba z przodu rabaty jeszcze 2 bym dosadziła
IzaK 14:40, 06 maj 2015

kasia_w napisał(a)

Iza nie obwiniaj się, twój stożek po prostu przelał czarę goryczy Stożek na froncie ma każdy, ja tam nawet 3 luzik

ja sobie postanowiłam, że wszelkie stożki będę w szkółkach omijać szerokim łukiem haha
IzaK 14:40, 06 maj 2015

kasia_w napisał(a)
chyba z przodu rabaty jeszcze 2 bym dosadziła

zrobię jeszcze zdjęcie z góry, myślę, że powinnam dosadzić trzy...
kasia_w 14:41, 06 maj 2015

IzaK napisał(a)

zrobię jeszcze zdjęcie z góry, myślę, że powinnam dosadzić trzy...

tak, zobacz z góry, ale dosadzić trzeba.
Stożki są piękne nie odmawiaj sobie