A co do tej dyskusji, w uproszczeniu - o kulach i stożkach.
Tak to już jest. Wszyscy kopiują wszystko. Zawsze i na każdym polu. W modzie, trendach żywieniowych, lifestylowych i ogrodowych. Taka chyba natura ludzka, inni mają dobrze i ładnie, ja też muszę mieć to samo
Ponieważ sama zaliczam się do osób projektujących poniekąd, choć zupełnie co innego, znam ból odgapiania przez konkurencję itd. to frustruje i wkurza. Nie dziwię się tym przesytem u szefowej forum. Jednak ogród różni się tym od innych dziedzin, że wiele osób działa samodzielnie i podkradając pomysły nie robi tego na złość ani dla jakichś wielkich zysków. I chyba to jest jednak plus. Że uczymy się od siebie, trochę pomałpujemy, ale w gruncie rzeczy każdy ma jednak trochę inaczej.
Przyznaję, że moje pierwsze chwile na Ogrodowisku to było przeżycie, jakbym jako dziecko trafiła do fabryki czekolady. Chciałam mieć natychmiast wszystko i tak samo i kulki, żurawki, stożki, rząd drzewek ozdobnych i wszelkie inne cuda na kiju... już mi pomału przechodzi

choć mam 2 kulki to nawet po tym krótkim czasie widzę, że mój ogród ma być po mojemu

z uwzględnieniem inspiracji i porad, ale bez kopiowania kropka w kropkę. Bo ani to nie pasuje do stylu otoczenia, ani nie da mi to żadnej satysfakcji.