Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 13:15, 24 maj 2021

Anda napisał(a)
Ależ cudnie u Cię
Polemonium też mi się podoba.
Irys ma śliczny kolor. Na moje jeszcze czekam - mam nadzieję, że zakwitną.

Fajne te balie wkopane. Długo je już masz?

Znasz się na irysach? Kupiłam chyba jednego w ciemno niebieskim kolorze, był wysoki. Zakwitł po raz pierwszy od dwóch lat za to od razu tyle kwiatów pokazał

Cała rabata od 2019 roku - i oczko i balia
mrokasia 13:16, 24 maj 2021

Rdest wężownik już u Ciebie tak kwitnie??? Mój sadzony w zeszłym roku na razie same liście ma, muszę iść zobaczyć czy jakieś pąki się wyłaniają.
Gosiek33 13:26, 24 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Rdest wężownik już u Ciebie tak kwitnie??? Mój sadzony w zeszłym roku na razie same liście ma, muszę iść zobaczyć czy jakieś pąki się wyłaniają.

Rdest wężownik Superbum. Zawsze najszybciej kwitnie. Na str. 508 jest jego pierwsze zdjęcie
Kasya 13:28, 24 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Jesteś w stanie ocenić co to za lilak? W zeszłym roku zmarzły wszystkie kwiatostany

opisz krzak i pokaz liscie
gdzie kupowalas ?
nie kwitl jeszcze nigdy ?
rozowe kwiatki ? paki maja kolor jak red pixie ale on wczesniej rozkwita...
TAR 13:31, 24 maj 2021

ślicznosci, mała balijka w paprociach rozlozyla mnie na łopatki a wiesz ze te piekne irysy od ciebie w kolorze fioletowej oberżyny zrobily ładne kępy i kwitna teraz oblednie. bardzo je lubie. jakbys je chciala znowu to odkopie zaraz zaczna tez kwitnac drobne niebieskie, te tez sie mnoza. a mam jeszcze wielka donice od Dorii do posadzenia.
MiluniaB 13:33, 24 maj 2021

To zdjęcie muszę zacytować - najpiękniejsze
Gosiek33 13:39, 24 maj 2021

Kasya napisał(a)

opisz krzak i pokaz liscie
gdzie kupowalas ?
nie kwitl jeszcze nigdy ?
rozowe kwiatki ? paki maja kolor jak red pixie ale on wczesniej rozkwita...

kiepskie zdjęcie z telefonu ale widać cały krzaczek... i metkę znalazłam to Red Pixi. Nie miał okazji kwitnąć bo zawsze coś mu się działo. W zeszłym roku był bardzo obiecujący jak przymrozek go załatwił

To z czasów naszych wspólnych zakupów u rima
Gosiek33 13:49, 24 maj 2021

TAR napisał(a)
ślicznosci, mała balijka w paprociach rozlozyla mnie na łopatki a wiesz ze te piekne irysy od ciebie w kolorze fioletowej oberżyny zrobily ładne kępy i kwitna teraz oblednie. bardzo je lubie. jakbys je chciala znowu to odkopie zaraz zaczna tez kwitnac drobne niebieskie, te tez sie mnoza. a mam jeszcze wielka donice od Dorii do posadzenia.

Ta balijka to ocynkowany sadzyk na ryby wygrzebany na złomowisku

Piszesz o tych drobnych mających kwiatki jak elfy? Zabiłam je prawie ale widzę kilka kępek które już się odradzają tylko jeszcze nie kwitną
Wstaw zdjęcie.

Coś mi zasiało podobne iryski o drobnych kwiatach ale żółtych. Gdzieś rosną w chaszczach

Gosiek33 13:51, 24 maj 2021

MiluniaB napisał(a)

To zdjęcie muszę zacytować - najpiękniejsze

Też uwielbiam takie zestawienie i dobrze, że jakiś czas się utrzymuje dzięki chłodniejszym nocom i rankom
Martka 13:51, 24 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Co to za cudko? Czy to kwiat żurawki? Pięknie u Ciebie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies