Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

mrokasia 13:51, 24 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Rdest wężownik Superbum. Zawsze najszybciej kwitnie. Na str. 508 jest jego pierwsze zdjęcie

No to właśnie tego mam.
TAR 13:58, 24 maj 2021

nie Gosiu te drobniutkie tez mam chodzi mi o te wielkoludy musze zrobic dzis fotke
Anda 14:42, 24 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

Znasz się na irysach? Kupiłam chyba jednego w ciemno niebieskim kolorze, był wysoki. Zakwitł po raz pierwszy od dwóch lat za to od razu tyle kwiatów pokazał

Cała rabata od 2019 roku - i oczko i balia

Jestem irysywoą nowicjuszką Na razie przeczytałam tylko jedną książkę im dedykowaną, wiesz, zaczynam się wkręcać. Jednak jeśli moje w tym roku nie zakwitną, to chyba z tym wkręcaniem skończę Moje sadziłam w zeszłym roku. Najbardziej lubię właśnie Irys barbata.

Moją balię będę musiała wkopać w grunt. Za szybko i za mocno się nagrzewa, mimo tego, że słońce dociera do niej tylko po południu.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosiek33 14:43, 24 maj 2021

Martka napisał(a)

Co to za cudko? Czy to kwiat żurawki? Pięknie u Ciebie...

jedna z tiarelek, kilka różnych mam
Gosiek33 14:43, 24 maj 2021

mrokasia napisał(a)

No to właśnie tego mam.

i jeszcze nie kwitnie?
Gosiek33 14:44, 24 maj 2021

TAR napisał(a)
nie Gosiu te drobniutkie tez mam chodzi mi o te wielkoludy musze zrobic dzis fotke

to może takie same jak z ostatniego zdjęcia? pokaż
mrokasia 14:48, 24 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

i jeszcze nie kwitnie?

no ni hu hu, właśnie byłam oglądać, żadnych pędów z pąkami nie wykryłam
Gosiek33 14:48, 24 maj 2021

Anda napisał(a)

Jestem irysywoą nowicjuszką Na razie przeczytałam tylko jedną książkę im dedykowaną, wiesz, zaczynam się wkręcać. Jednak jeśli moje w tym roku nie zakwitną, to chyba z tym wkręcaniem skończę Moje sadziłam w zeszłym roku. Najbardziej lubię właśnie Irys barbata.

Moją balię będę musiała wkopać w grunt. Za szybko i za mocno się nagrzewa, mimo tego, że słońce dociera do niej tylko po południu.

jedyne co o irysach wiem to potrzeba by kłącze było częściowo odsłonięte. tylko zawsze coś je zasypuje

balia luzem się nie sprawdziła, lepiej wkopać częściowo. U Ciebie to oczko wodne?
Gosiek33 14:52, 24 maj 2021

mrokasia napisał(a)

no ni hu hu, właśnie byłam oglądać, żadnych pędów z pąkami nie wykryłam

może ma za sucho?
mrokasia 14:58, 24 maj 2021

Gosiek33 napisał(a)

może ma za sucho?

chyba nie, rośnie przy altanie, tam mam dość wilgotno i ziemia długo wilgoć trzyma