Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

pestka56 22:03, 21 wrz 2016

UF, sporo tego przerzucania.

A może jeszcze inny sposób na kompost To można zrobić nawet w kuble z małej ilości domowych odpadów organicznych.

Gosia, a tu coś na ograniczanie populacji pedrakow i opuchlakow

Nie wiem jak wstawiać linki, żeby były takie ładne zielone robię próbę. Mam nadzieję, że bedzie działać.
Gosiek33 09:14, 22 wrz 2016

pestka56 napisał(a)
UF, sporo tego przerzucania.

A może jeszcze inny sposób na kompost To można zrobić nawet w kuble z małej ilości domowych odpadów organicznych.

Gosia, a tu coś na ograniczanie populacji pedrakow i opuchlakow

Nie wiem jak wstawiać linki, żeby były takie ładne zielone robię próbę. Mam nadzieję, że bedzie działać.

Mniejszy kompost, popróbuję - sama mam 150cm

pestka linki nie działają ale zamówiłam sobie Em5 z wrotyczem - tylko do deszczy trzeba czekać
Amelia2 09:21, 22 wrz 2016

Gosiek33 napisał(a)

Pogubiłam się do czego miały być te liście?

Dębowe liście według wskazówek Toszki dobre są do zakwaszania ziemi pod rodendronami.

to jeszcze raz: na przyszły rok przygotuj sobie kompost liściowy - zgrabione liście wsadź do czarnego worka, zwilż, troszkę podziurkuj i zawiąż. Nadaje się też do roślin domowych.
Gosiek33 09:28, 22 wrz 2016

Amelia kiedy mam duży kompostownik, za to liści coraz mniej

Będę mieć klonowe, troszkę olszyny, dąb i wierzba, ale jej liści nie zbieram tylko zagrabiam pod krzewy

Na wiosnę znowu będę mieć własny kompost. Dlaczego mam liście w worki pakować? by mieć konkretnie liściową ziemię? Dębowe liście mogę od razu sypać na zimę pod rodki?
pestka56 10:09, 22 wrz 2016

UF, szlag...
Wklejam link jak leci: http://www.probiotics.pl/stosowanie-probio-emow/category/ogrodnictwo.html
Tu są pod linki ogrodowe poniżej tabeli stosowania.

Jak chcesz kontakt do dystrybutora, który mieszka niedaleko nas to mam. Sam je stosuje i ma efekty. Może nawet przyjechac do Ciebie i zrobić szkolenie co jak stosować. Myślałam o tym, żebyśmy na przedwiośniu się spotkały i zaprosiły go, żeby nas nauczy co jak stosować, bo to dobre środki. Ten facet, o którym myślę ma duże ogrodnictwo niedaleko. Albo można sie do niego wybrać.
Te środki działają.
Gosiek33 10:57, 22 wrz 2016

dzięki pestka, podoba mi się pomysł spotkania na przedwiośniu - szkolenie to może i Amelia by była chętna?
Amelia2 11:03, 22 wrz 2016

Gosiek33 napisał(a)
Amelia kiedy mam duży kompostownik, za to liści coraz mniej

Będę mieć klonowe, troszkę olszyny, dąb i wierzba, ale jej liści nie zbieram tylko zagrabiam pod krzewy

Na wiosnę znowu będę mieć własny kompost. Dlaczego mam liście w worki pakować? by mieć konkretnie liściową ziemię? Dębowe liście mogę od razu sypać na zimę pod rodki?

kompost liściowy jest dobry dla roślin domowych, nie ma w nim nasion chwastów, ale oczywiście możesz je, liście znaczy się wrzucać do kompostownika, szybko się rozkładają i glistki wabią

szkolenie- czemu nie
Gosiek33 12:32, 24 wrz 2016

Jarząby nieco mnie rozczarowują

dziś wyglądają tak

mączny

i szwedzki

zamiast się przebarwiać schną? Podlewane okazjonalnie przy okazji

jednak teraz poszłabym w moje ulubione klony, np. Klon Red Sunset

Gosiek33 12:48, 24 wrz 2016

szałwia pięknie odbiła

zaczynają kwitnąć marcinki

zawilce

nowe kwiatki będzie mieć jarzmianka

Gosiek33 12:54, 24 wrz 2016

Amelia mówiłaś, że Białobok stracił białe końcówki i radziłaś się kogoś co zrobić z tym fantem? Powiesz co to było? Mój biedak nadal w doniczce, wegetuje, białe końce pogubił. Pora go posadzić, czy jakoś mu przy sadzeniu można pomóc?