Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » a czasem nie na temat ...

a czasem nie na temat ...

kosolka 18:35, 30 cze 2015

Jak ja lubię Cię czytac Kawał dobry Opis bliskiego spotkania z pitaszkiem - jeszcze lepszy Buziole!
Juzia 18:43, 30 cze 2015

Co tam u Ciebie...pitaszku???
AgaeM 12:52, 02 lip 2015

katiaxx napisał(a)
Dla mnie masakra, wybudowaliśmy dom 2 lata temu, jak większość mam kredyt na dziesiąt lat, mogę zapomnieć o kawie na tarasie, grillu czy zabawach w ogrodzie, szukałam działki oddalonej od miasta ale nie dużo, żeby była zieleń wokół, tzw święty spokój, żeby nie było ścisku, żeby sąsiad sąsiadowi nie zaglądał przez płot, udało się znaleźć, druga strona ulicy to administarcyjna granica miasta więc mam działkę dosłownie podmiejską ale już wiejską co za tym idzie grunty rolne ... Narzekaliśmy że nie mamy drogi utwardzonej - teraz ten problem wydaje mi się tak nieważny że mogłabym bez tej drogi żyć do końca swoich dni ale w tym odorze ?

To i ja dolze swoj glos aby cie troche uspokoic. Przez 20 lat obok dzialki mojej mamy byly norki/nutrie. 200-300 metrow. Drewniane wielkie baraki. Bywalismy tam w weekendy. Nie bylo to sasiedztwo nie do zniesienia. Zapach specyficzny, charakterystycxny,nieprzyjemny. Ale wyczuwalny tylko momentami, wietrzne dni. Natomiast spacerujac po drodze pole obok barakow to juz na wdechu bylo. Wydaje sie ze twoje 300 metrow nie bedzie zle,mozesz byc spokojna o kawe i grilla w ogrodzie.

A rozne zyciowe przygody moga nas jeszcze spotkac. Nam po 8 latach posiadania polhektarowej pieknej dzialki obok malowniczego stawu wybudowano biogazownie. Produkcja metanu w procesie fermentacji biomasy- Bez konsultacji spolecznych. Wowczas 4 lata temu bylam specjalistka od biogazowni.... )) poplakalam, dzialka wystawiona na sprzedaz bo balismy sie smrodu (800metrow). Dom wybudowalismy 25km dalej, na malenkiej dzialeczce obok miasta. Tamtej zal do dzis. Rodzina ktora tam mieszka- twierdzi ze smierdzi w okolicy.
Tess 12:58, 02 lip 2015

"elegancko osrał" -
Świetnie napisane, umiesz uruchomić wyobraźnię czytelnika.
Ubawiłam się czytając.
Magda70 12:59, 02 lip 2015

AgaeM napisał(a)

To i ja dolze swoj glos aby cie troche uspokoic. Przez 20 lat obok dzialki mojej mamy byly norki/nutrie. 200-300 metrow. Drewniane wielkie baraki. Bywalismy tam w weekendy. Nie bylo to sasiedztwo nie do zniesienia. Zapach specyficzny, charakterystycxny,nieprzyjemny. Ale wyczuwalny tylko momentami, wietrzne dni. Natomiast spacerujac po drodze pole obok barakow to juz na wdechu bylo. Wydaje sie ze twoje 300 metrow nie bedzie zle,mozesz byc spokojna o kawe i grilla w ogrodzie.

A rozne zyciowe przygody moga nas jeszcze spotkac. Nam po 8 latach posiadania polhektarowej pieknej dzialki obok malowniczego stawu wybudowano biogazownie. Produkcja metanu w procesie fermentacji biomasy- Bez konsultacji spolecznych. Wowczas 4 lata temu bylam specjalistka od biogazowni.... )) poplakalam, dzialka wystawiona na sprzedaz bo balismy sie smrodu (800metrow). Dom wybudowalismy 25km dalej, na malenkiej dzialeczce obok miasta. Tamtej zal do dzis. Rodzina ktora tam mieszka- twierdzi ze smierdzi w okolicy.

Sorki ale ja z innej beczki -co zerknę na Twój avatar to widze trupią czaszkę. Ni nie mogę...
Tess 13:00, 02 lip 2015

A to nie jest trupia czaszka?
Juzia 13:04, 02 lip 2015

Tess napisał(a)
A to nie jest trupia czaszka?

Nie
To jest coś niesamowitego!

iwka 14:15, 02 lip 2015

ja też niedawno dowiedziałam się co to jest i to chyba Juzia od Ciebie
Juzia 16:19, 02 lip 2015

iwka napisał(a)
ja też niedawno dowiedziałam się co to jest i to chyba Juzia od Ciebie