Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod Borem

Ogród pod Borem

AnnaCh 20:34, 12 paź 2015

Jeszcze troszkę i będzie pięknie, szczególnie, że już teraz trafiłaś na O.
Fajny masz ten domek na narzędzia
Hogata 10:56, 16 paź 2015

Gdzie będziesz sadzić cebulowe? Podwórko masz teraz jak wykopalisko
Iggia 11:03, 16 paź 2015

Hogata napisał(a)
Gdzie będziesz sadzić cebulowe? Podwórko masz teraz jak wykopalisko

Powiem Ci, że całe moje podwórko tak wygląda - przód też
A cebulowe chce jeszcze dosadzić pod tym nowym betonowym płotem na końcu, tylko najpierw muszę trochę ziemi tam rozwieźć, bo tam na końcu jest najniżej. W przyszłym tygodniu Ola (chojna) ma mi dosłać nasiona + sadzonki bluszcza i tym bluszczem chcę sobie obsadzić ten płot, a pod spodem cebulowe.
agnieszka_m 08:58, 20 paź 2015

Witam przybiegłam zobaczyć u Ciebie skrzynie są super chyba sie skuszę i sobie zrobię desek troszke z budowy zostało to wykorzystam czym je impregnowałaś??? a czy heblowaliście je czy takie normalne ???
Iggia 09:04, 20 paź 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
Witam przybiegłam zobaczyć u Ciebie skrzynie są super chyba sie skuszę i sobie zrobię desek troszke z budowy zostało to wykorzystam czym je impregnowałaś??? a czy heblowaliście je czy takie normalne ???

My zrobiliśmy je też z desek poszalunkowych, które wyczyściliśmy trochę szlifierką i papierem ściernym, tak, żeby nie było za dużo zadziorów. Pomalowałam 3 razy drewnochronem (impregnatem) a od środka dałam folię budowlaną (taką zwykłą czarną, nie kubełkową).
agnieszka_m 09:17, 20 paź 2015

Iggia napisał(a)

My zrobiliśmy je też z desek poszalunkowych, które wyczyściliśmy trochę szlifierką i papierem ściernym, tak, żeby nie było za dużo zadziorów. Pomalowałam 3 razy drewnochronem (impregnatem) a od środka dałam folię budowlaną (taką zwykłą czarną, nie kubełkową).

Będę robić są świetne ja będę musiała pod skrzynie dać jakąś siatkę aby mi kreciki nie właziły
Iggia 09:38, 20 paź 2015

Będę robić są świetne ja będę musiała pod skrzynie dać jakąś siatkę aby mi kreciki nie właziły

Ja też dałam. Możesz dać nawet podwójnie albo taka z malutkimi oczkami, żeby nic nie przelazło.
Bo jak coś Ci do niej wejdzie to masakra.
Teraz na wiosnę będę chciała jeszcze co najmniej jedną skrzynie zrobić, bo to super sprawa. Tylko teraz zrobię trochę niższą, bo te moje maja po 65cm. A myślę, ze 40cm - 50cm spokojnie wystarczy. Jeszcze chcę poziomki i truskawki powsadzać do takich skrzyń, tylko mniejszych (na wysokość 1 deski) - już mam pocięte i przygotowane, tylko nie miałam czasu wyszlifować i pomalować impregnatem.
paula23 10:06, 20 paź 2015

Iggia napisał(a)

Ja też dałam. Możesz dać nawet podwójnie albo taka z malutkimi oczkami, żeby nic nie przelazło.
Teraz na wiosnę będę chciała jeszcze co najmniej jedną skrzynie zrobić, bo to super sprawa. Tylko teraz zrobię trochę niższą, bo te moje maja po 65cm. A myślę, ze 40cm - 50cm spokojnie wystarczy. Jeszcze chcę poziomki i truskawki powsadzać do takich skrzyń, tylko mniejszych (na wysokość 1 deski) - już mam pocięte i przygotowane, tylko nie miałam czasu wyszlifować i pomalować impregnatem.

U mnie takie na jedna deskę się nie sprawdzają bo mój syn i tak ich że niby "nie zauważa" i depta Narazie mam jedną wielką taką tymczasową ale myślę że w przyszłym roku drobie się już ładnych i przynajmniej na 2 deski też mam z desek szalunkowych
agnieszka_m 10:28, 20 paź 2015

Iggia napisał(a)

Ja muszę sama sobie wszystko zrobić poszukam dzisiaj desek a sąsiad ponoć ma taką małą elektryczną szlifierkę może użyczy a jaką masz długość i szerokość tej skrzyni
Iggia 10:36, 20 paź 2015

Ja muszę sama sobie wszystko zrobić poszukam dzisiaj desek a sąsiad ponoć ma taką małą elektryczną szlifierkę może użyczy a jaką masz długość i szerokość tej skrzyni

szer. - 1m, dł. 1,5m i powiem szczerze, że jest optymalna - dostanę z każdej strony
Dodatkowo na lewej skrzyni mam niedokończony stelaż na włókninę , jako ochronę przed chłodem na poczatku, a potem jako częściowy stelaż pod pomidory