Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod Borem

Ogród pod Borem

Malgosik 14:54, 01 lis 2015

ładne masz trawy
ta hakone to All Gold?
Iggia 16:41, 01 lis 2015

Malgosik napisał(a)
ładne masz trawy
ta hakone to All Gold?

Dzięki Małgoś
Hakone to Benzi Kaze Teoretycznie ma się przebarwiać na bordowo
Iggia 12:04, 02 lis 2015

Dziewczyny mam pytanko - czy mogę już ściąć liście poziomek?? Bo niby jeszcze kwitną i zawiązują owoce ale już chyba czas, nie??
ag_zie 12:29, 03 lis 2015

Witaj! Przydreptałam do Cię od Ani też jarmuż będziesz sadzić
Jeszcze u Ciebie nie spacerowałam ale nadrobię
Iggia 12:44, 03 lis 2015

ag_zie napisał(a)
Witaj! Przydreptałam do Cię od Ani też jarmuż będziesz sadzić
Jeszcze u Ciebie nie spacerowałam ale nadrobię

U mnie na razie nie ma co nadrabiać, jest jeden wielki bałagan, sterty ziemi i gruzu - no ale to jeszcze budowa, więc nie ma się co dziwić.
Ale przynajmniej kilka roślinek mam
Za chwilę ja pospaceruję u Ciebie
A co do jarmużu - to chyba też na wiosnę posieję
13:43, 03 lis 2015
że bałagan to wiemy! ...ale ja się pytam ...kiedy planujesz mycie okien i rozkladanie dywanów?
Iggia 13:48, 03 lis 2015

eee_taam napisał(a)
że bałagan to wiemy! ...ale ja się pytam ...kiedy planujesz mycie okien i rozkladanie dywanów?

Okna myłam 2 tygodnie temu
a dywanów nie będzie - bo będą cieplutkie płytki podgrzewane od dołu

Weszłam w etap wykańczania - w tym roku jeszcze barierki na balkonie, ocieplenie styropianem od zewnątrz i coś podłubiemy w środku - jakieś szlifowanie ścian i malowanie czyli to co najbardziej lubię robić (malowanie w sensie ). No i zima na obmyślanie koncepcji środka - kolorów, stylów itp. a teraz szukam schodów wewnętrznych
14:18, 03 lis 2015
Iggia napisał(a)

Okna myłam 2 tygodnie temu
a dywanów nie będzie - bo będą cieplutkie płytki podgrzewane od dołu

Weszłam w etap wykańczania - w tym roku jeszcze barierki na balkonie, ocieplenie styropianem od zewnątrz i coś podłubiemy w środku - jakieś szlifowanie ścian i malowanie czyli to co najbardziej lubię robić (malowanie w sensie ). No i zima na obmyślanie koncepcji środka - kolorów, stylów itp. a teraz szukam schodów wewnętrznych

po co myłaś okna jak nie pomalowane ? ....mogłaś powiedzieć że ci się nudzi ...to bym ci moje udostepniła do mycia

Iggia 14:30, 03 lis 2015

eee_taam napisał(a)

po co myłaś okna jak nie pomalowane ? ....mogłaś powiedzieć że ci się nudzi ...to bym ci moje udostepniła do mycia

Nie chcesz wiedzieć jak te okna wyglądały, nie potrzebowałam rolet bo i tak nic nie było widać
Poza tym na działce odpoczywam Cisza, blisko lasu, śpiewające ptaszki, kot pilnujący co robię
Mala_Mi 09:38, 06 lis 2015

Iggia napisał(a)
Dziewczyny mam pytanko - czy mogę już ściąć liście poziomek?? Bo niby jeszcze kwitną i zawiązują owoce ale już chyba czas, nie??

Też się nad tym zastanawiam.. i chyba utnę, bo są plamy na liściach.. i potnę też truskawki całoroczne.. ale nie wiem jak to się prawidłowo robi..