Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 15:02, 13 lip 2016

Uwielbiam te spotkania ale ogród mi zarasta chwastem bo zamiast plewić to się wożę nie wiem w co najpierw ręce wkładać a teraz jak pokropiło to dopiero chwasty ruszą bo ciepło...
Mala_Mi 23:11, 13 lip 2016

Podróże kształcą, a chwasty większe łatwiej się wyrywają ..
sylwia_slomc... 23:21, 13 lip 2016

Takie lekcje bezcenne
oplewiłam dzisiaj irysy pod magnolią, zrębkową za drewutnią i dwie liliowcowe......byłoby więcej, ale dziecko wymagało poważnej rozmowy
Jutro powalczę z bylinówką i tawułami
Kuba 10:43, 14 lip 2016

Sylwia chyba pierwszy raz się u Ciebie odzywam chociaż ogród Twój znam i podziwiam wreszcie potrzeba zmusiła mnie do ujawnienia
Podobno pieczesz chleby bezglutenowe, czy masz jakiś sprawdzony przepis? Czy używasz maszyny?
sylwia_slomc... 11:06, 14 lip 2016

Witaj Ewka w klubieCieszę się, że napisałaś

Piekę z gotowej mieszanki kupionej w sklepie ze zdrową żywnością, na opakowaniu jest przepis, a ja od siebie dodaję do niego tylko drożdże świeże i jajko
Kindzia 14:10, 14 lip 2016

Właśnie Ci chciałam to samo napisać co Ania Takie spotkania dają jeszcze większego pałera U mnie dopiero co skarpa wylizana była (o matko...jak ja nie lubię jej plewić, wrrrrrr), a wczoraj, przed przyjazdem Eli z mężem, parę bardzo dorodnych ostów wyrwałam, coby wstydu nie było. Jak przyjadę od Kasi z ZG, to się muszę za nią zabrać, bo mi chwasty kożuchem zarastają. Akurat odpowiednio urosną do plewienia. Przecież się nie będę babrać maleństwami
Kuba 15:05, 14 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Witaj Ewka w klubieCieszę się, że napisałaś

Piekę z gotowej mieszanki kupionej w sklepie ze zdrową żywnością, na opakowaniu jest przepis, a ja od siebie dodaję do niego tylko drożdże świeże i jajko

Dzięki serdeczne
A czy używasz wypiekacza? Dzisiaj jestem u brata który ma maszynę więc będę próbować bo moje próby pieczenia w piekarniku skończyły się klapą.
Ty jesteś na diecie?
sylwia_slomc... 16:36, 14 lip 2016

Kuba napisał(a)

Dzięki serdeczne
A czy używasz wypiekacza? Dzisiaj jestem u brata który ma maszynę więc będę próbować bo moje próby pieczenia w piekarniku skończyły się klapą.
Ty jesteś na diecie?

Piekę w brytfance w piekarniku ok godz - półtorej, ale po włożeniu do formy musi wyrosnąć nim dasz do piekarnika. U mnie chłopaki na bezglutenowej i bez zbożowej diecie od wielu lat.
sylwia_slomc... 16:45, 14 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Właśnie Ci chciałam to samo napisać co Ania Takie spotkania dają jeszcze większego pałera U mnie dopiero co skarpa wylizana była (o matko...jak ja nie lubię jej plewić, wrrrrrr), a wczoraj, przed przyjazdem Eli z mężem, parę bardzo dorodnych ostów wyrwałam, coby wstydu nie było. Jak przyjadę od Kasi z ZG, to się muszę za nią zabrać, bo mi chwasty kożuchem zarastają. Akurat odpowiednio urosną do plewienia. Przecież się nie będę babrać maleństwami

Kindziu moje kostrzewy ciężko maleństwami nazwać jak średnica kępy to ok 30 cmMaleństw nie plewię bo nie mam czasu ich zauważyć. Nim obrócę z plewieniem przydomowego i dolecę do góry to już na dole takie chwaściska są.
U mnie nie ma szans na inny typ ogrodu bo po pierwsze nie pasuje do okolicy i budynków , a po drugie obszar za duży, żeby się tak dało.
Co zresztą na fotkach widać.
Oglądałam wczoraj niedzielną Maję i podziwiam i zastanawiam się jak tego dokonują, że 8 ha ogród tak czysto wygląda, kilka trików zdradzili , ale u mnie nie wykonalne ze wzgl na sposób w jaki powstają rabaty i formę zagospodarowania......no i nie umiem sadzić od sznurka.....chyba tylko w warzywniku, a i tak potem rośliny robią co chcą
ale miło wiedzieć , że nie tylko ja mam z nimi problem
18:43, 14 lip 2016
z anabelek bedziesz zadowolona ...one daja odrosty (nie jakieś ekspansywne) mozna je wiosna odkopać i jest nowa sadzonka...moja ma 4 sezon a kupiłam jeden badyl.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies