Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

07_Rene 14:27, 10 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia u mnie rok temu to było pole orne jeszcze w kwietniu - ile się przez ten czas zmieniło....

A jakie masz plany na resztę działki?

Plany ciągle ulegaja zmianie, pod wpływem forum
Na ten rok planuje tylko przenieśc warzywnik w inne miejsce, a w tym miescu zrobic rabatę, no i jakieś przesadzanie porządkowe w jesieni. A reszta w przyszłym roku... Nie chce sie porywać jak do końca nie mam przemyślanego, bo potem tylko chodzę z łopatą i wiecznie niezadowolona jestem
sylwia_slomc... 14:38, 10 sie 2015

Renia a wiesz już co chcesz na tą nową rabatę zamiast warzywnika?
07_Rene 14:41, 10 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia a wiesz już co chcesz na tą nową rabatę zamiast warzywnika?

Nie do końca. Mam wstepny pomysł.
Ale generalnie chce uporządkować moje nasadzenia z innych rabat, zagospodarować te rosliny dla których nie mam miejsca, a dopiero potem może coś dokupię...
sylwia_slomc... 15:05, 10 sie 2015

Trzymam kciuki
sylwia_slomc... 22:51, 11 sie 2015

Sorry Marga, ale nie zdążyłam dziś z fotkami buksików, zeszło mi trochę, żeby te 200 szt posadzić, potem podlać i jeszcze z gazy je cieniowałam, żeby słonko nie popaliło, brakło mi na 1/3 muszę jutro dokupić i zacieniować resztę. i tak mnie zmrok zastał, a jeszcze usiłowałam podlać warzywnik, bo dzisiaj mi go zrujnowała nornica i marchew, pietruszka, cukinia, kapusta i groch znalazły się w powietrzu i zwiędły, więc ratuję co się da.
Buksiki ładny system korzeniowy i mocno rozbudowany mają więc myślę, że jak im wody nie braknie to wyżyją na tym upale.
AnnaCh 22:53, 11 sie 2015

Sylwio, a możesz mi podać namiar gdzie kupowałaś buksiki? Bo o ile dobrze pamiętam, to gdzieś w necie?
Marga 00:49, 12 sie 2015

Sylwio, chyba sumienia bym nie miała żeby upominać się o fotki Bukszpanki sadzę dopiero po upałach.
Nie sadziłaś chyba 200szt sama? Rety, nawet sobie nie próbuje wyobrazić ile to pracy! Jesteś wielka

Podobno na nornice i krety dobry jest wyciąg z cebuli i czosnku. Tylko nie wiem jak go zrobić Mój dereń i żórawka już są suche, a dzisiaj zobaczyłam, że coś mi kopie po grabem kolumnowym.
Dobrej nocki życzę
sylwia_slomc... 01:10, 12 sie 2015

Marga syn mi wodę nosił, a one malutkie bo to takie sadzoneczki za 1 zeta, bez korzonka to one mają jakieś 12-15 cm, ale rok temu wiosną takie same sadziłam i dziś już mają jakieś 30 cm, a miałyby znacznie więcej tylko cięłam je już 6 razy i fajny żywopłocik już mam, to ten też urośnie
Sadziłam blisko 3 godziny, ale teraz trzymam kciuki, żeby się przyjęły
chojna 07:08, 12 sie 2015

Sylwia podziwiam Cię za pracowitość i pomysłowość. Piękne efekty są waszej pracy.
Możesz mi wysłać linka do bukszpanow na pw?
Kondzio 20:32, 12 sie 2015

Widze ze chyba sie zaczytałaś w lekturze hi hi hi hi