Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 09:26, 14 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)

Wierzbówka kiprzyca- Iwan czaj- o zaletach tej rośliny przeczytaj na blogu herbiness.
A jako roślina faktycznie ekspansywna.

Dzięki Haniu, że czuwasz i jak zwykle niezawodna To chyba w łące wysieje zebrane nasiona
Bardzo ciekawe i pożądane właściwości lecznicze ma to zioło I kłącza zimują wiele lat więc przesadzę w łąkę i niech sobie rośnie do woli. pięknie wyglądają łany tej wierzbówki....ciekawe skąd u mnie się wzięła bo w okolicy nie widziałam nigdzie
sylwia_slomc... 09:30, 14 cze 2017

Aguś było tylko napisane róża angielska , nazwy nie widziałam bo to te z zeszłego sezonu, te co sadziłam wiosną dopiero w pączku są
Musiałabyś pogrzebać w wątku z wiosny i z jesieni, przekopać się praca górnicza mam spisane wszystkie w zeszyt , ale zeszyt w domu. Jak nie zapomnę sprawdzę wieczorem, ale się przypomnij bo wiesz jak u mnie z pamięcią
abiko 09:36, 14 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Aguś było tylko napisane róża angielska , nazwy nie widziałam bo to te z zeszłego sezonu, te co sadziłam wiosną dopiero w pączku są
Musiałabyś pogrzebać w wątku z wiosny i z jesieni, przekopać się praca górnicza mam spisane wszystkie w zeszyt , ale zeszyt w domu. Jak nie zapomnę sprawdzę wieczorem, ale się przypomnij bo wiesz jak u mnie z pamięcią

Daj spokój, myślałam, że może pamiętasz ładne, zwłaszcza ta ciemniejsza.
johnnynhannah 09:47, 14 cze 2017

Przepięknie tu u Ciebie
Jestem właśnie po lekturze wizytówki Rancza. Piękne widoki i mnóstwo wspaniałej drewnianej architektury Sam drewno uwielbiam, to bardzo wdzięczny materiał!
sylwia_slomc... 09:51, 14 cze 2017

abiko napisał(a)

Daj spokój, myślałam, że może pamiętasz ładne, zwłaszcza ta ciemniejsza.

Ciekawe jakie będą pozostałe
sylwia_slomc... 09:52, 14 cze 2017

johnnynhannah napisał(a)
Przepięknie tu u Ciebie
Jestem właśnie po lekturze wizytówki Rancza. Piękne widoki i mnóstwo wspaniałej drewnianej architektury Sam drewno uwielbiam, to bardzo wdzięczny materiał!

Witam Cię Grzesiu na moim Ranczu i zapraszam. Odezwałam się u ciebie jak ścieżkę z plastrów zobaczyłam
Agania 09:56, 14 cze 2017

Cieszę się, że kota wróciła...nawet nie wiedziałam, że masz tyyyyyle róż,
odbierz pw?
sylwia_slomc... 09:56, 14 cze 2017

Agania napisał(a)
Cieszę się, że kota wróciła...nawet nie wiedziałam, że masz tyyyyyle róż,
odbierz pw?

Odebrałam
Urszulla 10:02, 14 cze 2017

Czarny irys niech Ci się rozrasta to sobie zamówię kiedyś.
U Ciebie będą królować duże róże na tyłach a małe z przodu. Obłęd
sylwia_slomc... 10:10, 14 cze 2017

Nie lubię kolców u róż , ale róże lubią mnie i rosną bez nadmiernej opieki. Jedyne co przy nich robię to przycinam jesienią( lub wiosną jak w tym sezonie- porównam sobie efekty )dwa razy daje gnojówkę z pokrzyw, i z reguły raz dwa razy w sezonie oprysk na mszyce....to wszystko. Nie czyszczę z przekwitłych kwiatów( jedna miniaturka tego wymaga) nie obrywam liści brzydkich( do tej pory raczej takich nie było)
To wszystko czego u mnie wymagają przez cały sezon i oby sie to nie zmieniło bo na więcej czasu brak