Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

johnnynhannah 10:14, 14 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Witam Cię Grzesiu na moim Ranczu i zapraszam. Odezwałam się u ciebie jak ścieżkę z plastrów zobaczyłam

Ścieżki niestety obecnie już nie ma, bo reorganizacja u nas w ogrodzie postępuje. Plastry leżą grzecznie pod tarasem i czekają na nowe miejsce
sylwia_slomc... 10:30, 14 cze 2017

Każdy ogród z czasem się zmienia
anabuko1 11:01, 14 cze 2017

Ale piękne wszystkie róże.
To dobrze, że masz takie nie wymagająca
Po prostu nauczylas je,że Pani robi przy nich konieczne rzeczy i tyle. Dobrze; że piszesz...ja też muszę je podlać gnojowka z pokrzywy. I nastawić drugą.
Zobaczyłam u ciebie pelnik europejski ,ten pomarańczowy kwiatek. Właśnie dzisiaj przed pracą sobie na ryneczku kupiłam. I zastanawiam się gdzie to posadze. Dobrze rośnie, dobrze zimuje?
benia9185 11:11, 14 cze 2017

wlazłam poszukać tych głogów z zarazą ale na róże się natknęłam po drodze Powiem tak,jestem chyba jedyną osobą na ogrodowisku co nie lubi róż? tzn lubię! Lubie oglądać u kogoś ale u siebie nie mam i nie chcę.Róże zawsze kojarzyły mi się z wysiłkiem pielęgnacyjnym,tak,tak wiem! wszystko wymaga pielęgnacji zeby piękniało ale ja leń jestem i ograniczam się tylko do skubania,przesadzania,podlewania,no i ostatnimi czasy oooopryyyski wrrrr!! Aż trudno uwierzyć ,ze te Twoje marketowe!? piekne okazałe kiaty!tfu tfu żeby nie zapeszać ,niech cieszą oko jak najdłużej tak jak przystało na królową ogrodów
sylwia_slomc... 11:14, 14 cze 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale piękne wszystkie róże.
To dobrze, że masz takie nie wymagająca
Po prostu nauczylas je,że Pani robi przy nich konieczne rzeczy i tyle. Dobrze; że piszesz...ja też muszę je podlać gnojowka z pokrzywy. I nastawić drugą.
Zobaczyłam u ciebie pelnik europejski ,ten pomarańczowy kwiatek. Właśnie dzisiaj przed pracą sobie na ryneczku kupiłam. I zastanawiam się gdzie to posadze. Dobrze rośnie, dobrze zimuje?

Nie mam Aniu z nim doświadczenia bo dopiero w maju kupiony Ale kwitnie obłędnie
sylwia_slomc... 11:15, 14 cze 2017

benia9185 napisał(a)
wlazłam poszukać tych głogów z zarazą ale na róże się natknęłam po drodze Powiem tak,jestem chyba jedyną osobą na ogrodowisku co nie lubi róż? tzn lubię! Lubie oglądać u kogoś ale u siebie nie mam i nie chcę.Róże zawsze kojarzyły mi się z wysiłkiem pielęgnacyjnym,tak,tak wiem! wszystko wymaga pielęgnacji zeby piękniało ale ja leń jestem i ograniczam się tylko do skubania,przesadzania,podlewania,no i ostatnimi czasy oooopryyyski wrrrr!! Aż trudno uwierzyć ,ze te Twoje marketowe!? piekne okazałe kiaty!tfu tfu żeby nie zapeszać ,niech cieszą oko jak najdłużej tak jak przystało na królową ogrodów

Ja się z nimi nie pieszczę może przez wzgląd na cenę za jaka kupione...chcą żyć muszą się starać , ale wąchać uwielbiam
benia9185 11:25, 14 cze 2017

i to jest dobre podejście Sylwia Czytałam,ze kot zginął w akcji? i się znalazł mój Rysiek potrafi tez nam płatać takie figle cały tydzień nie było wariata! dzieci juz go opłakały ,az tu razu pewnego po prostu zmartwychwstał ależ było radości...śmiech przez łzy .Myślę,ze jeszcze nie raz na pyka Wam stracha
abiko 12:30, 14 cze 2017

A ja się nie zgodzę co do róż. Pryskanie, plewienie, przesadzanie itd. Przecież i tak to robisz.Dojdzie przycięcie albo i nie. Wszystko zależy od tego jak się dobierze róże.
Warto kupić te z ADR wtedy nie zawsze chorują. Ja wiem, że może niektóre są kapryśne, ale to jak z dziećmi. Niektóre są grzeczne inne mniej, ale i tak je kochamy. Ja namawiam Benia9185 kup jedną posadź i ciesz się jej kwiatami i widokiem

abiko 12:33, 14 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja się z nimi nie pieszczę może przez wzgląd na cenę za jaka kupione...chcą żyć muszą się starać , ale wąchać uwielbiam

Sylwuś, ależ się pieścisz zapewniam. Patrz, szukasz dla nich dobrego miejsca, podlewasz jednak pokrzywą, może im przekwitłych kwiatostanów nie obrywasz, ale okrywasz. Ej.. no co Ty opowiadasz

I wąchasz..
abiko 12:34, 14 cze 2017

A.. i dzwonek od Ciebie jest taki jak od Gosi Wczoraj rozwinął paki Fajnie.. on jest taki .. kosmiczny trochę