Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 14:31, 07 lut 2018

Teraz mogę odpisać zbiorowo
Babcię zawiozłam z tatą do szpitala, a pulmunologi położyli.
Nie chciała, ale pielęgniarka Jej rano powiedziała, że gdyby poszła w poniedziałek to już by wychodziła, a teraz i tak iść musi. I się poddała. Jak Ją ubierałam to mi powiedziała: jak mnie zawieziecie to trumnę będziecie odbierać ja odpowiedziałam, że jeśli w fomu zostanie to tak się skońcxyć może, a w szpitalu Jej pomogą bo my już nie potrafimy nic więcej zrobić
Miała łzy jak przebierałam Ją w szpitalu, ale ma sąsiadkę na sali w podobnym wieku i ta powiedziała, żeby się cieszyła, że miał się kto zająć bo Ona nie ma nikogo i będzie w szpitalu do wiosnyi się Babcia uspokoiła.

Nie było wyboru. Rano 38,6 , suchy kaszel. Odebrałam opis z rtg z poniedziałku i po zapoznaniu się mam obawy czy to tylko zapalenie płuc
sylwia_slomc... 14:34, 07 lut 2018

Znaleźli coś do dalszej weryfikacji. Liczę, że to tylko zwapnienia po poprzednim zapaleniu z 2015 r. Trzymajcie kciuki
dana1s 14:43, 07 lut 2018

Sylwuś teraz będzie już tylko lepiej, musi!
Monia81 14:44, 07 lut 2018

Sylwuś czytam, ale cóż napisać... te nasze babcie takie są że się nie przetłumaczy niestety. U mnie babcia 85 lat, już teraz leży, chociaż jakby chciała to by chodziła, a ona strasznie zrezygnowana, nie pomagają żadne słowa...
Mam nadzieję, że u Ciebie z babcią wszystko dobrze będzie, trzymam kciuki..
sylwia_slomc... 14:46, 07 lut 2018

dana1s napisał(a)
Sylwuś teraz będzie już tylko lepiej, musi!

Mam taką nadzieję Danuś
roma2 14:48, 07 lut 2018

Trzymam od dawna, bo czytam, ale nic nie piszę. U mnie też kiepsko, w zeszły piątek o 4 rano wzywałam pogotowie do Taty . Niby już ok, ale wczoraj rano o 6 ubierał się do wyjścia. Gdzie? Nie wiedział...Trzymajcie się Kochani.
sylwia_slomc... 14:49, 07 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Sylwuś czytam, ale cóż napisać... te nasze babcie takie są że się nie przetłumaczy niestety. U mnie babcia 85 lat, już teraz leży, chociaż jakby chciała to by chodziła, a ona strasznie zrezygnowana, nie pomagają żadne słowa...
Mam nadzieję, że u Ciebie z babcią wszystko dobrze będzie, trzymam kciuki..
Monia nasza już kilkanaście lat temu by zległa bo dostała depresji po śmierci syna, ale się pokapowałam co się dzieje i regularnie bierze leki( wiem bo sama tego pilnuję) i jest ok chodzi.
sylwia_slomc... 14:50, 07 lut 2018

roma2 napisał(a)
Trzymam od dawna, bo czytam, ale nic nie piszę. U mnie też kiepsko, w zeszły piątek o 4 rano wzywałam pogotowie do Taty . Niby już ok, ale wczoraj rano o 6 ubierał się do wyjścia. Gdzie? Nie wiedział...Trzymajcie się Kochani.
Romeczko współczuję bardzo nowych kłopotów
AgataM 15:02, 07 lut 2018

Witaj Sylwuś. Właśnie przeczytałam, że babcię masz w szpitalu ( bardzo dobrze ze względu na jej stan). Nie ma co gdybać co by było...., najważniejsze że jest pod opieką lekarzy i dostanie właściwe (mocne) leki. Ludzie w tym wieku są uparci. bronią się przed szpitalem bo obawiają się że z niego już nie wyjdą. To jest naturalne...... Teraz Twoim zadaniem będzie dostarczać babci odpowiedni posiłek,( bo szpitalny wiadomo jaki jest) żeby się wzmocniła. Będzie dobrze...
sylwia_slomc... 15:45, 07 lut 2018

Agatko będziemy obiadki wozić, żeby tylko jadła. Bo w domu to tak na siłę trzeba było namawiać. Ale jak Jej powiem, że Jej do domu nie puszczą jak jadła nie będzie to powinno poskutkować. Dzisiaj żałowała, że nie zgodziła się zostać od razu. Ten opis co mam to jesy z rtg z poniedziałku, kto to wie jak to dzisiaj wygląda, bo skoro w osłuchu się pogorszyło to na zdjęciu pewnie też. Nie mogę odżałować, że nie zgodziła się zostać od razu