Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 18:36, 23 lut 2018

AgataM napisał(a)
Ale super zakupy zrobiłaś.... Gdzie takie cudeńka można kupić ? Co u Babci?

Agatka w O..i sąBabcia dziś kłóciła się ze mną , że mam Jej kawy nasypać do zimnej wody ( zimnej dosłownie, a kawa sypana)i wszystkich o ta kawę wołała, a ja się uparłam czekać na wrzątek i taka niedobra przez to jestem A w swoim życiu może wypiła tyle kawy co z pięć razy całeNigdy nie piła i nie lubiła, a dziś wojna o kawę. Fizycznie ciut lepiej, a z głową jak widać.
Anda 18:40, 23 lut 2018

Sylwio, a dziecioly do Ciebie przylatuja? Bo te scianki budek dla sikorek wydaja sie dosc cienkie, dla dzieciola zaden problem.

http://www.fotocommunity.de/photo/der-nestraeuber-buntspecht-sonja-haase/12937299
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 19:07, 23 lut 2018

Ewcia przylatują, ale chyba z eM troszkę te budki podrasujemyI dzięcioły bardziej się trzymają tej części z krzakami u sąsiada , tam siedzą czasem
Waclaw 19:58, 23 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ewcia przylatują, ale chyba z eM troszkę te budki podrasujemyI dzięcioły bardziej się trzymają tej części z krzakami u sąsiada , tam siedzą czasem

A u mnie w ociepleniu ścian ( styropian) szpaki tunele drążą i wiosną młode wychowują. Rwetes wielki czynią. Przedogródek cały kulkami styropianowymi zasypany. Na razie trzy gniazda. Muszę je ( gniazda) pianką zalepić i kruki powiesić.
pawel_snopek 20:02, 23 lut 2018

A co do szpaków to miałem podobną sytuację u rodziców wydłubały cały arkusz styropianu i musieliśmy wymienić
AgataM 20:10, 23 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatka w O..i sąBabcia dziś kłóciła się ze mną , że mam Jej kawy nasypać do zimnej wody ( zimnej dosłownie, a kawa sypana)i wszystkich o ta kawę wołała, a ja się uparłam czekać na wrzątek i taka niedobra przez to jestem A w swoim życiu może wypiła tyle kawy co z pięć razy całeNigdy nie piła i nie lubiła, a dziś wojna o kawę. Fizycznie ciut lepiej, a z głową jak widać.

No... cóż. Tak to czasem bywa ze starszymi ludźmi. Z jednej strony to lepiej że się złości niż żeby jęczała z bólu. A z drugiej strony nerwy mogą osłabiać serce.... I tak źle i tak niedobrze... Bądź silna i dzielna
Waclaw 20:12, 23 lut 2018

pawel_snopek napisał(a)
A co do szpaków to miałem podobną sytuację u rodziców wydłubały cały arkusz styropianu i musieliśmy wymienić

Co zrobiłeś aby je zniechęcić?
anka_ 20:39, 23 lut 2018

Sylwuś wielkie dzięki dla Ciebie i EMusia.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 21:04, 23 lut 2018

Zakupy widziałam , poszalałaś , ja też kilka dni temu kupiłam ale tylko te jaskółki.
anpi 21:21, 23 lut 2018

O!Taki klucz to by mi się przydał do" drzwi do ogrodu"Muszę zakupić...