Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

Urszulla 11:57, 29 kwi 2018

Sylwia po prostu mnie zamurowało z tym oczkiem ale chyba to już nie mieści się w kategoriach oczka? życie jest pełne niespodzianek
sylwia_slomc... 13:24, 29 kwi 2018

la_estrellita napisał(a)
Śliczne to oczko. Jak jeszcze roślinki się rozrosną to będzie cud, miód i orzeszki. A rybki ślicznie by wyglądały.

Właśnie z targów wróciliśmy Do oczka wpuszczone 2 karasie łaciate weloniaste i 3 jazie bo czwartego przełowimy z oczka przy gunnerze. Dokupiłam roślin strefy dennej natleniające i przybrzeżnej, w tym pałkę wodną variegata i babkę. Z wodnych roślin wybór ogromny w liliach wodnych, ale cała reszta jeszcze słabo.
Bylin cała masa, drzew i krzewów też, amanogawy oczywiście kupiliśmy
Iiii kamienna kaczkę już stoi nad oczkiem
sylwia_slomc... 13:26, 29 kwi 2018

Urszulla napisał(a)
Sylwia po prostu mnie zamurowało z tym oczkiem ale chyba to już nie mieści się w kategoriach oczka? życie jest pełne niespodzianek
Jeszcze się mieści UlaOno wcale nie takie wielkie bo coś około 2000 l pojemności
AgataM 13:50, 29 kwi 2018

Sylwuś......po prostu brakuję mi słów Albo mój słownik pochwał jest ubogi.... Jesteście niesamowici, pomysłowi i konsekwentni. Oczko jest wisienką na torcie Waszego ogrodu. Pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zastanawiam się co będziecie robić jak cały ogród będzie wymuskany...
Ale w końcu sąsiednie działki są wolne

P.S. Mąż nieprzeciętny zdolniacha.Gratuluję
Mala_Mi 13:56, 29 kwi 2018

Sylwia jak chcesz mieć rybki to dobrze byłoby zrobić jakąś kaskadę. by woda się natleniała.. i wybierz kamienie z dna, bo i tak zajda glonami i nie będzie ich widać, a jak będziesz odsysać muł z dna to będą ci niszczyć sprzęt..

A tak poza tym bardzo ładne

Jak się wybiorę do Ciebie kiedy to podrzucę ci ryby .. i jakie roślinki ..
sylwia_slomc... 14:01, 29 kwi 2018

AgataM napisał(a)
Sylwuś......po prostu brakuję mi słów Albo mój słownik pochwał jest ubogi.... Jesteście niesamowici, pomysłowi i konsekwentni. Oczko jest wisienką na torcie Waszego ogrodu. Pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zastanawiam się co będziecie robić jak cały ogród będzie wymuskany...
Ale w końcu sąsiednie działki są wolne

P.S. Mąż nieprzeciętny zdolniacha.Gratuluję

Agatko dzięki wielkie Sama wiesz, że ogród to niekończąca się opowieść
sylwia_slomc... 14:05, 29 kwi 2018

Mala_Mi napisał(a)
Sylwia jak chcesz mieć rybki to dobrze byłoby zrobić jakąś kaskadę. by woda się natleniała.. i wybierz kamienie z dna, bo i tak zajda glonami i nie będzie ich widać, a jak będziesz odsysać muł z dna to będą ci niszczyć sprzęt..

A tak poza tym bardzo ładne

Jak się wybiorę do Ciebie kiedy to podrzucę ci ryby .. i jakie roślinki ..

Aniu wiesz, że czekamy na Was nawet i bez rybek i roślinJak dorwiesz czas to daj cynk
Mam już rybki w innych mniejszych zbiornikach bez natleniania i radzą sobie bez problemu, u nas zawsze wieje to taflę wody miesza. Co do kamyków , chciałam,żeby było jak najbardziej naturalnie...nie dorobiłam się odmulacza do dna( nie wiem jak fachowo się nazywa)Podejrzewam, ze po kilku sezonach spuścimy wodę wyczyścimy dno i od nowa zalejemy( jeśli folia tyle wytrzyma)
Dużo ryb nie planuję, żeby się szybko nie zamuliło.
dominika_ 16:17, 29 kwi 2018

O kurczę Sylwia ale kawał roboty odwalone. Moje ukłony, oczko świetnie Wam wyszło
Urszulla 17:22, 29 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Zaraz pogrzebię
na początku kwitnienia w lipcu

jakoś nie mogę znaleźć później bo za bardzo pochłonęła nas droga zjazdowa

Dzięki to mi wystarczy
abiko 19:02, 29 kwi 2018

Niesamowite. No masz talent Sylwia, to nie ulega wątpliwości. Oczko faktycznie wygląda jakby było od zawsze. Ty to już wcześniej widziałaś

Pokaż co tam kupiłaś?