Właśnie z targów wróciliśmy Do oczka wpuszczone 2 karasie łaciate weloniaste i 3 jazie bo czwartego przełowimy z oczka przy gunnerze. Dokupiłam roślin strefy dennej natleniające i przybrzeżnej, w tym pałkę wodną variegata i babkę. Z wodnych roślin wybór ogromny w liliach wodnych, ale cała reszta jeszcze słabo.
Bylin cała masa, drzew i krzewów też, amanogawy oczywiście kupiliśmy
Iiii kamienna kaczkę już stoi nad oczkiem
Sylwuś......po prostu brakuję mi słów Albo mój słownik pochwał jest ubogi.... Jesteście niesamowici, pomysłowi i konsekwentni. Oczko jest wisienką na torcie Waszego ogrodu. Pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zastanawiam się co będziecie robić jak cały ogród będzie wymuskany...
Ale w końcu sąsiednie działki są wolne
Sylwia jak chcesz mieć rybki to dobrze byłoby zrobić jakąś kaskadę. by woda się natleniała.. i wybierz kamienie z dna, bo i tak zajda glonami i nie będzie ich widać, a jak będziesz odsysać muł z dna to będą ci niszczyć sprzęt..
A tak poza tym bardzo ładne
Jak się wybiorę do Ciebie kiedy to podrzucę ci ryby .. i jakie roślinki ..
Aniu wiesz, że czekamy na Was nawet i bez rybek i roślinJak dorwiesz czas to daj cynk
Mam już rybki w innych mniejszych zbiornikach bez natleniania i radzą sobie bez problemu, u nas zawsze wieje to taflę wody miesza. Co do kamyków , chciałam,żeby było jak najbardziej naturalnie...nie dorobiłam się odmulacza do dna( nie wiem jak fachowo się nazywa)Podejrzewam, ze po kilku sezonach spuścimy wodę wyczyścimy dno i od nowa zalejemy( jeśli folia tyle wytrzyma)
Dużo ryb nie planuję, żeby się szybko nie zamuliło.