Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

anpi 01:42, 23 cze 2018

Wpadłam w tą Twoją kwiecistą odchłań i nie mogę się wydostać ... jest cudownie!!!
sylwia_slomc... 02:02, 23 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Jejku jakie to ładne i pewnie znosi dobrze suszę, nie zauważyłam tego będąc u Was. Pędzisz z wątkiem tak, że nadążyć nie ma szans.

Niestety kiepsko znosi zimęDopiero zaczynało kwitnąć jak byłaś. To santolina.
sylwia_slomc... 02:03, 23 cze 2018

anpi napisał(a)
Wpadłam w tą Twoją kwiecistą odchłań i nie mogę się wydostać ... jest cudownie!!!

Mam nadzieję, że bzyczki i motylki godnie Cię przyjęły
vita 08:32, 23 cze 2018

Sesję z warzywnika obejrzałam w lekkim osłupieniu...chyba często u ciebie pada? Wzorcowy warzywnik, plony już do zjedzenia i nowe warzywa posiane. Kiedy Ty to robisz?!
Uprawy jakich roślin, poza warzywami nie próbowałaś jeszcze?
sylwia_slomc... 09:16, 23 cze 2018

vita napisał(a)
Sesję z warzywnika obejrzałam w lekkim osłupieniu...chyba często u ciebie pada? Wzorcowy warzywnik, plony już do zjedzenia i nowe warzywa posiane. Kiedy Ty to robisz?!
Uprawy jakich roślin, poza warzywami nie próbowałaś jeszcze?

Wiktorio, u nas deszczu jak na lekarstwo, ale warzywnik podlewam z beczki co drugi dzień. Lejemy wężem ze studni do beczki i na drugi dzień jak się nagrzeje podlewam konewką. Jest gorąco i słonecznie, ciepła woda, no i pozytywna strona betonowej ścieżki , która nocą oddaje to ciepło, warzywa to lubiązauważyłam plewiąc wieczorową porą gdy powietrze już było chłodne, a nad ścieżką ciepełko się unosiłoKiedy ja to robię, hmmmm prawie codziennie
Kobieto ja nie mam całej masy roślin, i pewnie mieć nie będę, bo gdzie bym zmieściła, mam to co dobrze u mnie rośnie. Nie powiodło mi się z pustynnikami np, w zeszłym roku posadziłam jednego nad strumieniem i rósł, zimy niestety nie przetrwał W tym sezonie ponownie posadziłam i nic, wcale z ziemi nie wyszedł....chyba się poddam z ich uprawą. Bambusy też u mnie nie rosną. Dostałam od Pawła i od Kondzia, i niestety zim nie przetrwały. Szkoda roślin marnować więc już nie próbuję ich sadzić
vita 09:36, 23 cze 2018

Z pustynnikami to jeszcze kwestia dobrej 'cebuli'. Często sprzedawane są przesuszone, szczególnie wiosną. Trzeba je posadzić najszybciej jak się da po wykopaniu, w sierpniu najlepiej. Mądrość kupowania...tę zdobywa się czasami długo. Oj, moje pustynniki przekwitną bez sesji zdjęciowej w tym roku!
Taki ze mnie leń
sylwia_slomc... 09:54, 23 cze 2018

vita napisał(a)
Z pustynnikami to jeszcze kwestia dobrej 'cebuli'. Często sprzedawane są przesuszone, szczególnie wiosną. Trzeba je posadzić najszybciej jak się da po wykopaniu, w sierpniu najlepiej. Mądrość kupowania...tę zdobywa się czasami długo. Oj, moje pustynniki przekwitną bez sesji zdjęciowej w tym roku!
Taki ze mnie leń

No widzisz może gdybym wcześniej namoczyła to by się udało i by wyszedł, ale kto pomyślał, że będzie upalne, suche lato po 20 stopniowym mrozie od razu
Proszę się koleżanko zmobilizować mocno i sesję zrobić to choć u Ciebie nacieszę oczy
vita 10:02, 23 cze 2018

Ty nawet w odpowiedziach na posty jesteś niezawodna Tylko się uczyć
sylwia_slomc... 11:25, 23 cze 2018

vita napisał(a)
Ty nawet w odpowiedziach na posty jesteś niezawodna Tylko się uczyć

Bogdzia 21:04, 23 cze 2018

Pooglądałam , poczytałam ale zdażyc za Tobą to dla mnie wyzwanie